Britanci so poznani po tem, da čaju radi dodajo nekaj kapljic mleka. Sedaj pa strokovnjaki trdijo, da to ni tako slaba poteza. Študija, ki je bila objavljena v medicinski publikaciji International Journal of Dental Hygiene, je pokazala, da na ta način lahko preprečimo obarvanje zob zaradi tanina v čaju. Mleko namreč vsebuje beljakovino kazein, ki nase veže tanin in tako preprečuje, da bi na zobeh puščal temne lise. Deluje celo bolj uspešno kot zobna pasta, so zapisali strokovnjaki.
Dr. Ava Chow iz stomatološke fakultete na univerzi Alberta pa je dodal, da je dodajanje mleka čaju že dolgo časa zanimiv kulturni pojav v Britaniji in da bi ta odkritja lahko pripomogla k temu, da bi še kdo privzel to navado. Če ste se črnemu čaju, ki je bogat z antioksidanti, do sedaj izogibali, da ne bi obarval vaših zob, si torej sedaj veste, kako si lahko pomagate. Seveda pa naj se mleku izogibajo tisti, ki so občutljivi nanj.
KOMENTARJI (3)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV