Kokošja juha dokazano pomaga pri prehladu in najrazličnejših virozah in gripi. Verjetno niste vedeli, da kokošje meso vsebuje aminokislino cistein, ki se sprošča med kuhanjem.
Paradižnikova juha
Paradižnikovo juho je priporočljivo pojesti po neprespani noči. Potrjeno – paradižnik povečuje plodnost! Zadnja raziskovanja so pokazala, da se z rednim uživanjem paradižnika lahko poveča plodnost pri moških. Likopen, ki podari paradižniku rdečo barvo, lahko poveča število semenčic tudi do 70 odstotkov.
Bučna in gobova juha
Ti dve juhi predstavljata top kulinarični užitek, hkrati pa sta nasitni. Bučno juho so pripravljale že naše babice in prababice. Je zelo zdrava juha, ki poskrbi, da ne boste zboleli, saj buče vsebujejo veliko vitamina A, C in E. Kalij, ki se skriva v njih, uravnava krvni pritisk, vlaknine pa poskrbijo za boljšo prebavo. Z rednim uživanjem preprečite tudi slabokrvnost in slab vid.
Hranilne sestavine
Vsem juham je skupna voda kot sestavina, v mesnih se skriva več proteinov in mineralov, kot so cink, kalcij,, železo, elektroliti, zelenjavne pa so bogate z vlakninami, vitamini in fitokemikalijami, ki po navadi določajo barvo juhe.
Prav zaradi takšnih hranilnih snovi so juhe redno del razstrupljanja organizma in različnih diet. Velika prednost takšnega obroka je, da kot samostojen organizmu istočasno podari tako tekočino kot tudi hranilne snovi, katere organizem najlažje absorbira in najlažje izkoristi za ohranitev zdravja.
KOMENTARJI (4)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV