Že samo skodelica ovsa na dan bo pomagala ohranjati vaše zdravje. Če si ga boste privoščili za zajtrk, boste svoje telo napolnili z energijo za ves dan, saj je oves odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov. Poleg tega je bogat z beljakovinami in minerali, kot so tiamin, železo, selen, magnezij, kalij, cink, baker, mangan. Ima malo kalorij in je bogat z vlakninami, poleg tega vsebuje veliko kalcija, ki je nujen za zdravje naših kosti.
Na oves prisega tudi hrvaška nutricistka Jasmina Vrbanec, ki je za portal Net.hr povedala: ''Zrno ovsa je najboljši vir kalcija med žitaricami in močno prispeva k zdravju zob in kosti. Oves je ključnega pomena v naši prehrani, saj vsebuje vse pomembne vitamine in minerali. Betaglukani v ovsu zmanjšujejo nivo holesterola v krvi, s tem pa se zmanjša tveganje za bolezni srca in ožilja.''
Oves si lahko privoščite za zajtrk, ko ga prelijete z navadnim jogurtom ali mlekom, lahko tudi kot prilogo v kombinaciji z zelenjavo v solatah, enolončnicah. Uporablja se ga tudi kot nadev za perurnino.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV