Postala je najbolj uspešna pacientka. Poglejte jo danes
ŽIVLJENJSKE ZGODBE

Postala je najbolj uspešna pacientka. Poglejte jo danes

01.07.2019, 11:57
5

Ekstremno debela mati petih otrok Milla Clark iz zvezne države Tennessee se je izkazala kot najbolj uspešna pacientka v zgodovini televijske oddaje Moje 300-kilogramsko življenje. Milla je nekoč tehtala že neverjetnih 340 kilogramov, danes pa tehta le še 70 kilogramov.

51-letna Milla Clark iz mesta Fayetteville v Tennesseeju je v preteklosti tehtala kar 340 kilogramov in bila tri leta dobesedno priklenjena na posteljo. Njeni otroci so takrat morali skrbeti zanjo in so jo v postelji umivali, previjali in hranili. Na svoji nogi je imela 20-kilogramski limfedem, zaradi česar je bila popolnoma nepokretna in ni mogla niti stopiti iz postelje, saj je bila v tem primeru v hudih bolečinah. Kar 13 let ni mogla normalno hoditi, ko je na koncu v svojih najhujših trenutkih le poiskala strokovno pomoč. ''Vsak dan mojega življenja je bil nesrečen,'' je takrat povedala. ''Med štiri stene sem bila ujeta več kot dve leti. V tem času nisem mogla niti vstati. Vse, kar sem lahko počela, je bilo, da sem jedla in spala.''

Ker ni mogla vstati iz postelje, se je lahko zanesla le na svoje otroke, kjer so bili štirje izmed njih posvojeni. Vsak dan so jo morali kopati, saj bi sicer njihova mati utrpela še infekcijo kože. Trije otroci so bili še najstniki, ko so se zbudili vsako jutro pred šolo in umili svojo mamo. Danes 18-letna Hannah jo je umila po intimnih predelih, 19-letni Jacob je držal limfedem, ki je bil tako težek, da ga Hannah ni mogla dvigniti in jo istočasno čistil. ''Bilo je tako ponižujoče. Otroci njihove starosti ne bi smeli skrbeti za svoje starše.''

Mila Clark
Mila Clark/ FOTO: Profimedia

A Milla se je z odvečnimi kilogrami spopadala vse svoje življenje. Ko je bila stara tri leta, so jo že drugi otroci začeli klicati debeluška in takrat se je prvič zavedala, da je debela. A ker je bila tako mlada, se ni zavedala, da nezdrave navade vplivajo na njeno telesno težo. Kot pravi, je njena mati znala izkazati ljubezen le tako, da je ves čas hranila njo in njeno sestro. Ko je zaključila šolanje, je spoznala Elroya, s katerim se je poročila. Čeprav je takrat tehtala že skoraj 200 kilogramov, ga to ni motilo. ''Bila sem tako zaljubljena v Elroya. V trenutku sem pozabila, da sem bila debela.''

Mila Clark
Mila Clark/ FOTO: Profimedia

Ko sta se poročila, je Milla rodila svojega prvega otroka, a ker je bila njena teža kasneje že blizu 300 kilogramov, je bilo preveč tvegano, da bi imela še enega otroka. Par se je odločil, da bo posvojih štiri otroke, ki so jih zapustili njihovi starši odvisni od drog. Čeprav sta se zaprisegla, da bosta skrbela zanje, se je na koncu izkazalo, da so otroci morali skrbeti za Millo.

V upanju, da bi lahko shujšala, se je družina kmalu začano preselila v Houston v zvezni državi Teksas, kjer se je Milla posvetovala s strokovnjakom za izgubo odvečnih kilogramov dr. Nowzaradanom. Medtem ko je zdravnik delal skupaj z Milo, je tudi njene otroke naučil osnove zdravega prehranjevanja, saj se je želel prepričati, da Milla ne padla nazaj v začarani krog odvisnosti od hrane, ko se bo vrnila nazaj domov.

Zdravnik ji je povedal, da ji želi odstraniti limfedem, a da bo najprej morala izgubiti odvečne kilograme, da bi lahko bila operacija zanjo varna. Udeležila se je programa hujšanja in sama po sebi izgubila 50 kilogramov, kar ji je omogočilo operacijo. Dr. Nowzaradan ji je odstranil velik limfedem, ki ga je povzročilo nabiranje limfne tekočine pod kožo.

Mila Clark
Mila Clark/ FOTO: Profimedia

Mila Clark
Mila Clark/ FOTO: Profimedia

Mila Clark
Mila Clark/ FOTO: Profimedia

Ko je Milla končno lahko vstala, je prestala še operacijo zmanjšanja želodca. Ko je to prestala, je bila na dobri poti, da izgubi odvečno telesno težo. A čeprav je bila visoko motivirana, jo je šokirala smrt njenega moža, ki je umrl zaradi srčnega infarkta. Čeprav je skoraj izgubila motivacijo, da nadaljuje svojo pot, so jo njeni otroci spodbujali, naj nadaljuje. Otroci so jo takrat držali po konci in kilogrami so se topili. Ko je shujšala pod 100 kilogramov, so ji odstranili še odvečno kožo. V zadnji epizodi oddaje je prazovala svoj 51. rojstni dan obkrožena s svojimi otroci, ki so dejali, da so izjemno ponosni nanjo.

V oddaji pa je dr. Nowzaradan povedal, da je verjetno ena najegovih najbolj uspešnih pacientk. Danes tehta le še 70 kilogramov, ob tem pa si je zaslužila tudi objem svojega zdravnika.

Mila Clark
Mila Clark/ FOTO: Profimedia

Mila Clark
Mila Clark/ FOTO: Profimedia

NOVICE
V Luki Koper največji zaseg heroina v Sloveniji: ...
ŠPORT
Stefano Rendina z jasnim ciljem: V naslednji ...
POP IN
Robert De Niro bo prejel nagrado za življenjsko ...
TV ODDAJE
Ali bosta dvojčka našla dragoceno vstopnico za ...
VIZITA.SI
To je četrta najpogostejša oblika raka med ...
OKUSNO.JE
Jesenski sadež, ki mu pravijo tudi hrana bogov
ZADOVOLJNA.SI
Renata Peterka že pol leta uradno ločena od ...
MOSKISVET.COM
Ganljiv poklon Gine Marie Schumacher očetu
BIBALEZE.SI
V našem vrtcu so se pojavile podančice
CEKIN.SI
Preverili finančno stanje hrvaške predsednice
DOMINVRT.SI
8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo ...
CEKIN.SI
Kako ukrepati, če ste se poškodovali pri delu?