Nekdanja manekenka se je odločila za obline

TUJE

Nekdanja manekenka se je odločila za obline

Vizita.si
15.01.2021, 6:00
4

Večina ljudi si močno želi shujšati, nekateri se skušajo zrediti, vsi po vrsti pa si želimo le sprejeti sebe, točno takšni kakršni smo oz. bi to vsaj morali poskušati. Vsekakor se strinjamo, da je v navalu informacij, takšnih in drugačnih, to zelo težko.

Podobno zgodbo ima tudi nekdanja manekenka Laura Brioschi, ki ima danes osemindvajset let. Manekenka italijanskega rodu si je vse življenje želela postati manekenka, a je njena konstitucija predstavljala 'težavo'. 

Laura Brioschi
Laura Brioschi / FOTO: Profimedia

En čas je delala in živela v manekenskih krogih, a kot pravi, nikoli ni bila zares srečna. Kljub temu, da je obiskovala telovadnico dvakrat na dan, se prehranjevala po priporočilih strokovnjakov, stradala, kasneje tudi bruhala, ni dosegla 'standardne' postave, ki bi jo morala imeti. Četudi je shujšala, kolikor je lahko, je imela Laura namreč še vedno velike boke, kar pa menda agenciji ni bilo všeč.

Laura je imela vsega dovolj in se odločila za nekaj, česar ni sposoben vsak - odločila se je za polno življenje, sebe sprejela takšno kot je in pričela uživati v hrani. Kot je poudarila za tuje spletne medije, v družbi premalokrat poudarjamo, da je vsako telo, če je le zdravo, tudi lepo.

Ne bi smeli gledati popolnih fotografij zvezdnic in opazovati njihovih teles v želji, da bi tudi sami imeli enakega, ker se kaj takega ne bo nikoli zgodilo. Ljudje, ženske in moški, imamo različne konstitucije, zato je nesmiselno pričakovati, da ženska z boki teh ne bo imela ali pa da bo moški, ki je visok zgolj meter sedemdeset, enkrat visok dva metra. Takšna pričakovanja si včasih postavljamo sami, spet drugič nam jih postavljajo drugi, vsekakor pa so škodljiva, saj je vsem jasno, da takšnih ciljev ne moremo doseči.  

Danes Laura ni več v manekenskih vodah, temveč po različnih družbenih omrežjih ozavešča o pomenu sprejemanja lastnega telesa, zdravja in zdravega življenja. Za razliko od marsikatere druge zvezdnice na svojih profilih deli – kot mnogi radi rečejo – 'brutalno realne' fotografije svojega življenja in svojega telesa. Njen glavni cilj je, da ljudem sporoči, da so včasih ideali, ki jih zasledujemo ne zgolj nerealni, temveč tudi škodljivi. Laura danes obožuje svoje obline in kot pravi uživa vsak dan, ki ji je namenjen.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke