Zvezdnici z obraza odstranili melanom
TUJE

Zvezdnici z obraza odstranili melanom

Resničnostni zvezdnici Khloe Kardashian so pred kratkim odstranili smrtonosni melanom z obraza. Slednja zgodba bo tudi glavna zgodba v novi seriji znane družine.

Mama dveh otrok Khloe še vedno na obrazu nosi povoj in priznava, da je bilo stanje veliko bolj resno, kot je pričakovala, da bo. Melanom sicer velja za najbolj smrtonosno obliko kožnega raka. 

Ste vedeli, da obstaja več vrst kožnega raka?
PREBERI ŠE
Ste vedeli, da obstaja več vrst kožnega raka?

V stari epizodi šova je Khloeina mama Kris Jenner komentirala: ''To na njenem obrazu je zelo zaskrbljujoče'', medtem ko je njena mlajša sestra Kendall razkrila, da je opazila, da komaj spi in da je močno shujšala.

Zvezdnica je razkrila tudi brazgotino na obrazu po sami operaciji. Brazgotina se nahaja na sredini njenega levega lica, dolga pa je približno 4 cm. Khloe je dobila vsaj 12 šivov. 

Melanom velja za najbolj smrtonosno obliko kožnega raka, najpogosteje pa ga povzročajo UV-žarki solarijev in sonca. Pogosto so podobni navadnim znamenjem ali pa se lahko razvijejo iz obstoječih znamenj.

Že lanskega oktobra je Khloe razkrila, da so ji diagnosticirali melanom, po tem, ko je obiskala svojega dermatologa. ''Potem ko sem opazila majhno izboklino na obrazu in domnevala, da gre za nekaj tako majhnega, kot je opeklina, sem se odločila za biopsijo znamenja.''

Khloe Kardashian
Khloe Kardashian / FOTO: Profimedia

Ko so prišli izvidi, so ji svetovali takojšnjo operacijo za odstranitev melanoma in obrnila se je na plastičnega kirurga iz Los Angelesa. ''Hvaležna sem, da se je tako končalo. Vsi moji robovi so videti čisti in zdaj smo v procesu celjenja. Torej, tukaj smo ... še naprej boste gledali moje povoje in ko mi bo dovoljeno, boste verjetno videl tudi brazgotino in vdolbino na mojem obrazu zaradi odstranitve znamenja. Imel sem srečo in vse, kar imam, je brazgotina, s katero lahko povem zgodbo.''

Khloe ni prvič zbolela za kožnim rakom, podoben poseg je imela pred skoraj dvema desetletjema. Povedala je še: ''Pri 19 letih sem imela melanom na hrbtu in imela sem operacijo, s katero so mi odstranili tudi tega, tako da sem vnaprej pripravljena. Pregledujem vsa znamenja, ki so potencialno nevarna oz. se spreminjajo.''

Več o melanomu pa si lahko preberete v spodnjem članku:

Melanom je lahko smrtonosen, če ga ne prepoznamo dovolj zgodaj
PREBERI ŠE
Melanom je lahko smrtonosen, če ga ne prepoznamo dovolj zgodaj

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Vir: womanshealth