Opozorili so jo, naj shujša, ali pa bo od debelosti umrla. Poglejte jo danes
TUJE

Opozorili so jo, naj shujša, ali pa bo od debelosti umrla. Poglejte jo danes

Premalokrat se zavedamo, kako zelo debelost vpliva na naše zdravje. Tukaj ni govora o dveh ali nekaj odvečnih kilogramih, temveč o močno prekomerni teži, ki vpliva na ves organizem. Tega se je zavedala tudi Natalie Vargas, ki prihaja iz Los Angelesa. Zaradi prekomerne telesne teže je namreč skoraj umrla.

Natalie Vargas
Natalie Vargas / FOTO: Profimedia

Natalie je pred operacijo, ki ji je rešila življenje, tehtala 141 kilogramov. Kot je povedala za različne tuje portale, se je vse življenje do svojega 28. leta borila s prekomerno telesno težo, saj je od nekdaj tako rekoč sovražila gibanje, zelo rada pa je imela nezdravo hrano. 

Zdravniki so ji na pragu 29. leta povedali, da ima zaradi debelosti resno tveganje za razvoj smrtno nevarnih zdravstvenih stanj, vključno s sladkorno boleznijo tipa 2, da obstaja možnost za razvoj srčnih boleznih in številnih drugih. Kakor so ji povedali, je bila to njena zadnja priložnost, da se odloči, kaj bo naredila iz svojega življenja, saj časa za ukrepanje ni bilo več veliko. Kot smo že omenili, prekomerna telesna teža – posebej ko je govora o  močno prekomerni teži – vpliva na vse naše notranje organe. 

Ne pravijo brez razloga, da nas šele kritične situacije včasih streznijo. Natalie se je v naslednjih dveh letih z natančnim režimom prehrane in gibanja lotila izgube kilogramov. Hitro prehrano je zamenjala za zdravo hrano in včasih, kot je sama dejala, celo dvakrat na dan obiskala telovadnico, kjer je kombinirala vaje za moč in aerobne vaje. Izgubila je že več deset kilogramov, ko jo je presenetila poškodba kolena, ki jo je seveda povzročila njena teža, zato je odnehala. A Natalie pravi, da komaj čaka, da se vrne v svoj nov 'življenjski stil', saj pravi, da končno čuti, da mora narediti nekaj zase. 

Pri tem je treba zgolj opozoriti, da pri tolikšni odvečni teži navadno hitreje izgubljamo kilograme, a se običajno tudi bolj zaženemo, posledično pa kmalu odnehamo. Zlasti če se dolgo časa nismo gibali in ne vemo, kako začeti, je dobro, da poiščemo pomoč strokovnjakov, ki nam bodo znali svetovati, kaj naj naredimo glede na svojo težo, višino in zdravstveno podlago, predvsem pa glede na svoj življenjski stil. 

Natalie Vargas
Natalie Vargas / FOTO: Profimedia

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke