Trdi, da je z vegansko dieto pozdravila hudo luskavico
TUJE

Trdi, da je z vegansko dieto pozdravila hudo luskavico

28.10.2019, 13:22
2

Ženska, ki je bojevala bitko s hudo obliko luskavice več kot 35 let, trdi, da je bolezensko stanje kože pozdravila zgolj s pomočjo veganske diete.

48 letni Pauli Taylor iz Prestona so pri 11 letih diagnosticirali luskavico s tako hudo obliko brazgotin, da so jo bili primorani hospitalizirati. Skozi leta je poskusila z vsemi možnimi nasveti, ki jih je prejela s strani zdravnikov, vendar nič od tega ni pomagalo k izboljšanju stanja. Ko pa je na Instagramu odkrila objavo diete na rastlinski bazi, za katero naj bi bila značilna ozdravitev luskavice, je Paula menila, da ne more ničesar izgubiti, če poskusi še s tem.

Zaradi neverjetne ljubezenske zgodbe joka cel svet
PREBERI ŠE
Zaradi neverjetne ljubezenske zgodbe joka cel svet

Luskavica Paule Taylor.
Luskavica Paule Taylor./ FOTO: Profimedia

Po tem, ko je s svojega jedilnika izločila meso in mesne proizvode, namesto mleka in alkoholnih pijač začela uporabljati naravne sokove ter se osredotočati na prehrano z oreščki, sadjem in zelenjavo, naj bi bila že 22 dni ozdravljena luskavice. Paula je dejala, da ko je bila še deklica, jo je mati večkrat zalotila, ko je stala pred ogledalom in se jokala, kadar koli se je vanj pogledala. Nihče ni vedel, kako preprečiti stanje, ki se je iz dneva v dan le slabšalo.

»Nisem imela najstniškega življenja, ki bi ga vsak otrok moral izživeti, svoja najlepša leta sem preživela zaprta doma, popolnoma oblečena in stran od drugih ljudi, za katere sem vedela, da jim bo moja koža vzbudila nelagodne občutke. Nisem se počutila normalno,« je za angleški Metro povedala Paula. »Posledice mojega stanja so me spremljale v nadaljnem življenju, dvakrat sem bila zaradi tega hospitalizirana, ravno tako je bolezensko stanje kože vplivalo na mojo ločitev od partnerja ter na vse interakcije in aktivnosti, ki sem jih imela z ostalimi ljudmi,« je še nadaljevala.

Luskavica Paule Taylor.
Luskavica Paule Taylor./ FOTO: Profimedia

»Nisem mogla na plavanje ali sončenje ali celo nositi kril in krajših hlač. Biti intimna s kom, je bilo zame precej težko, saj sem bila popolnoma prestrašena nad mislijo, da bi me kdorkoli videl takšno, kakršna sem bila. Nisem čutila, da bi sploh lahko koga privlačila.« Paula pravi, da je stanje njene kože drastično vplivalo na njeno samozavest. V določenem obdobju je bila v strahu, da bi s partnerjem morala deliti spalnico, saj bi ta lahko videl kakšna je pod oblačili.

Februarja se je prebudila z občutki bolečine in nemoči, zato se je odločila, da na spletu poišče vse možne rešitve in predloge. Našla je recept, ki je zapovedoval dieto brez mesa, mlečnih proizvodov, alkohola in hitre prehrane. Povedala je, da je dan za dnem njena koža postajala vse lepša in v boljšem stanju. Namesto živil, kot so čips, slanina, klobase, ki jih je jedla do tedaj, je zdaj uživala oreščke, zelenjavo in sadje. »Po le 17 dneh je bila moja koža čista, bila sem ozdravljena, ne morem pa niti razložiti, kako zelo se je spremenilo moje življenje na vseh področjih,«je svoje občutke opisala po dieti.

Šokantno: Babica ji je odsekala roke!
PREBERI ŠE
Šokantno: Babica ji je odsekala roke!

Ozdravljena Paula Taylor.
Ozdravljena Paula Taylor./ FOTO: Profimedia

»Zdaj ponosno nosim kopalke, krila, kratke hlače, obiskujem telovadnico, moje življenje pa je znova moje, končno. Nisem več zapornica, ujeta v lastni koži,«je še dodala. »Vem, da se vsak dan trudim in se zahvalim sama sebi vsak dan, ravno tako pa se zahvalim tudi gospe Hanni, ki je objavila na svojem profilu recept. Hanna mi je vrnila nazaj življenje. Vsakdo, ki trpi za podobnim stanjem  kože, bi jo moral kontaktirati,« je prepričana Paula.

»Ne znam opisati razlike v mojem življenju pred enim letom in sedaj. Razlike niso zgolj vidne na mojem telesu, temveč tudi na duševnem področju. Znova sem lahko ponosna na svoje telo, počutim se kot prerojena in ta dieta me je rešila,« je še zaključila Taylorjeva.

NOVICE
Kaj je v dokumentih Fursa? Sporni terjatvi, ki ...
ŠPORT
Stefano Rendina z jasnim ciljem: V naslednji ...
POP IN
Lepa Brena o 27 letih zakona in obdobju, ko so ji ...
TV ODDAJE
Ali bosta dvojčka našla dragoceno vstopnico za ...
VIZITA.SI
To je četrta najpogostejša oblika raka med ...
OKUSNO.JE
Jesenski sadež, ki mu pravijo tudi hrana bogov
ZADOVOLJNA.SI
Renata Peterka že pol leta uradno ločena od ...
MOSKISVET.COM
Ganljiv poklon Gine Marie Schumacher očetu
BIBALEZE.SI
V našem vrtcu so se pojavile podančice
CEKIN.SI
Preverili finančno stanje hrvaške predsednice
DOMINVRT.SI
8 trikov z aluminijasto folijo, ki vas bodo ...
CEKIN.SI
Kako ukrepati, če ste se poškodovali pri delu?