žvečenje hrane

Sadje in zelenjava za zajtrk
Velikokrat slišimo, da je dan najbolje začeti kar s sadjem. Nikjer pa ni točno zapisano, kaj se dogaja v želodcu, če vanj navsezgodaj vnesemo sadje, in kaj, če vanj na primer vržemo velik sendvič s salamo. Kaj je v sadju in zelenjavi tako pomembnega, da sta najbolj primerna za zajtrk?

Devet razlogov, zakaj smrdite
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste kljub tuširanju in redni osebni higieni zaudarjali? Preverite, kaj vse je lahko vzrok neprijetnega telesnega vonja, in se tako izognite morebitnim neprijetnim situacijam!

Male skrivnosti vitkih lepotic
Ste naveličani nenehnih diet, ki imajo le kratkoročen učinek? Vas zanima, kako enkrat za vselej izgubiti odvečne kilograme in vitko postavo tudi obdržati? Razkrivamo vam nekaj malih skrivnosti, ki bodo morda tudi vam pomagale do vitkosti.

Zakaj se ne moremo upreti sladkarijam?
Se vam je že zgodilo, da ste iz škatle hoteli vzeti le en piškot in se na koncu zalotili s prazno škatlo? Se težko uprete celi banjici sladoleda? Za to morda ni krivo pomanjkanje samodiscipline, ampak vrsta sladkorja!

Ko zaboli zob!
Zobobol je ena najhujših oblik bolečine, ki so jo doživeli že mnogi. Še več pa je tistih, ki poznajo vsaj občutljivost zob za toplo in mrzlo oziroma kislo ali sladko. Ne glede na vrsto bolečine so vse izredno neprijetne.

Nepravilnosti čeljustnega sklepa
Čeljustni sklep povezuje mandibulo (spodnjo čeljust) s temporalno kostjo (senčnico).