aditivi

Probiotični jogurti brez sladil in barvil
V današnjih časih več kot 80 odstotkov živil zaužijemo v predelani obliki, taka živila pa večinoma vsebujejo aditive, ki niso prav nič naravni in zdravi, saj zmanjšujejo prehrambno vrednost živil. Prav zato je pomembno uživati živila brez umetnih dodatkov, sladil in barvil!

Sladoled osrečuje
Med raziskovanjem so spremljali delovanje možganov pred in med lizanjem sladoleda, ter ugotovili, da je že ena sama žlica zaužitega sladoleda dovolj, da se odzove del možganov, ki reagira na ugodne okuse, in vzbudi občutek užitka ter ljudi osrečuje.

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?
Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

Želite zanositi? Stop razvadam!
Če načrtujete nosečnost, je dobro, da svoje telo pripravite nanjo. Začnete lahko s tem, da izboljšate svoje prehranske navade in odpravite nekatere razvade.

Aditivi povzročajo hiperaktivnost otrok
Prehranski dodatki, kot so ugotovili britanski znanstveniki, lahko povečajo intenzivnost hiperaktivnosti pri otrocih.