Vizita.si

aditivi

Bolezni 15. 10. 2014 09.11

Z zdravim življenjskim slogom do zdravih dojk

Ob letošnjem dnevu zdravih dojk, ki ga obeležujemo danes, v Evropski zvezi Europa Donna opozarjajo na pomen zdravega življenjskega sloga z uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem telesne teže in vsakodnevno telesno dejavnostjo. Nezdrav življenjski slog je namreč eden izmed dejavnikov, ki so povezani z večjim zbolevanjem za rakom dojk.

Prehrana 24. 11. 2013 11.25

Znate izbrati živila, ki ne redijo?

Bi si med jutranjo kavo privoščili kolaček, na katerem bi pisalo, da vsebuje 450 kalorij in bi vedeli, da to predstavlja skoraj tretjino priporočenega dnevnega vnosa kalorij? Številni bi verjetno vsaj dvakrat premislili, preden bi si ga privoščili. Žal pri nas vsi izdelki še niso označeni s kalorijsko vrednostjo, a kmalu se bodo oznake spremenile.

Zdravi z 02. 06. 2011 08.18

Zdravi zajtrki za sladkosnede

Zdrav zajtrk je bistvenega pomena, če želite poskrbeti za svoje zdravje in dan začeti tako kot je treba - energično in lahkotno. Če ste sladkosnedi in ne veste, kako zjutraj potešiti svojo potrebo po sladkem in hkrati koristiti organizmu, preverite, kaj jesti!

Zdravje 01. 03. 2011 09.04

Nad odvečne kilograme z lahkimi sadnimi jogurti

Pomlad se nezadržno bliža in če ste se odločili, da boste letos enkrat za vselej izgubili tiste odvečne kilograme, s katerimi se borite že toliko časa, si lahko pomagate tudi z lahkimi sadnimi jogurti. Ti imajo namreč nizko vsebnost maščob in ne vsebujejo umetnih sladil.

Zdravje 07. 02. 2011 14.23

Probiotični jogurti brez sladil in barvil

V današnjih časih več kot 80 odstotkov živil zaužijemo v predelani obliki, taka živila pa večinoma vsebujejo aditive, ki niso prav nič naravni in zdravi, saj zmanjšujejo prehrambno vrednost živil. Prav zato je pomembno uživati živila brez umetnih dodatkov, sladil in barvil!

Bilke 04. 08. 2010 12.37

Sladoled osrečuje

Med raziskovanjem so spremljali delovanje možganov pred in med lizanjem sladoleda, ter ugotovili, da je že ena sama žlica zaužitega sladoleda dovolj, da se odzove del možganov, ki reagira na ugodne okuse, in vzbudi občutek užitka ter ljudi osrečuje.

Bilke 15. 02. 2010 13.08

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?

Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

Žensko zdravje 16. 03. 2009 19.45

Želite zanositi? Stop razvadam!

Če načrtujete nosečnost, je dobro, da svoje telo pripravite nanjo. Začnete lahko s tem, da izboljšate svoje prehranske navade in odpravite nekatere razvade.

Pediatrija 07. 09. 2007 18.04

Aditivi povzročajo hiperaktivnost otrok

Prehranski dodatki, kot so ugotovili britanski znanstveniki, lahko povečajo intenzivnost hiperaktivnosti pri otrocih.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1192