bučke

Se redite? Morda ste alergični na nikelj!
Zadnja leta se je število oseb, ki trpijo za intoleranco na nikelj, bistveno povečalo. Težave pa ne povzročajo le kontaktne alergije, temveč lahko reakcijo povzročijo tudi živila, ki vsebujejo nikelj.

S prehrano nad jesenske zdravstvene tegobe
Nekatera živila oslabijo organizem in ga naredijo bolj dovzetnega za okužbe, druga pa imunski sistem okrepijo in ga oborožijo za boj proti škodljivim bakterijam in virusom. S katero hrano okrepiti imunski sistem?

Jaggerjeva hči sproščeno kaže odvečne kilograme
Večina zvezdnic se že mesece prej pripravlja na ta pomemben dan, ko odidejo na dopust in se razgalijo v kopalkah. Vedo, da jih bodo prej ali slej ujeli paparaci, zato želijo izgledati čim bolj zavidljivo. Toda Jade, 39-letni hčerki Micka Jaggerja, to očitno ni več mar.

Z bučo hokaido do boljšega vida
V teh sončnih dneh je naše oči dobro zaščititi s kakovostnimi sončnimi očali, saj škodljivi UV-žarki, ki jih je v teh dneh na pretek, povečujejo tveganja za bolezni oči. Ne le z očali, zdravje oči lahko ohranjate tudi z bučo hokaido, ki je vse bolj priljubljena tudi pri nas.

Z oljčnim oljem do zdravja
Oljčno olje se dobro prida morskim jedem, ki si jih še posebej z veseljem pripravljamo poleti. Ne samo da je okusno, izjemno je tudi zdravo. Preverite, kakšni so njegovi zdravilni učinki.

Slastne testenine z jajčevci
Praznikov je konec, z njimi pa tudi obilnih pojedin in težke hrane. Tokrat si privoščite enostavno in hitro pripravljen, lahek ter zdrav mediteranski obrok, ki bo razvajal vaše ustne brbončice.

Očistite telo maščob!
Z uživanjem določene prehrane lahko telo očistite maščobnih celic in pospešite delovanje jeter ter tako poskrbite ne le za svoje zdravje, temveč tudi za lepši in boljši videz. Katera živila uživati?

Polnozrnate testenine z gamberi in bučkami
Če ste ljubitelji morske hrane, lahko za kosilo pripravite okusne polnozrnate testenine z gamberi, bučkami in paradižnikom. Priprava je preprosta in vam ne bo vzela veliko časa.

Špinačne testenine z zelenjavno omako
Recept bo verjetno navdušil predvsem tiste, ki nimajo časa za kuhanje, pa vseeno radi dobro jedo, in pa tiste, ki kuhanja še niso najbolj vešči. Priprava špinačnih testenin z zelenjavno omako je namreč povsem preprosta.

Eksotične bučke
Bučke so izredno primerne za prehrano bolnikov, ker so nizkokalorične, lahko prebavljive in nevtralnega okusa. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Rapsodija
Če želite sebi in svojim bližnjim pripraviti zdravo večerjo, potem je rapsodija prava izbira. Njene glavne sestavine so namreč piščančje meso, ki ima veliko beljakovin in malo slabih maščob, ter zelenjava, ki je bogata s številnimi vitamini in minerali.

Z zdravimi živili do seksi trebuščka
Poletje se nezadržno bliža in z njim čas, ko bomo spet skočili v kopalke. Zato vam ponujamo seznam živil, ki so v boju proti odvečnim kilogramom še kako dobrodošla.

Buča na bučo pogača
Bliža se noč čarovnic, ko bomo z bučami, izrezljanimi tako ali drugače, odganjali zle duhove. No, na ta dan pa si lahko privoščite tudi kakšno zdravo jed iz buč.

Hujšajte z 'negativnimi' kalorijami
Telo tudi med prebavljanjem hrane porablja kalorije. Na osnovi te predpostavke se je razvila teorija o t. i. negativnih kalorijah - obstaja hrana, ki za svojo prebavo od telesa zahteva večjo porabo energije, kot pa je njena dejanska energijska vrednost!

Samozavestno zakorakajte na plažo s SOS dieto!
Poletje je pred vrati in kmalu boste ponovno svoje telo pokazale v kopalkah. Če ste pozimi nekoliko grešile in pridobile nekaj kilogramov, imate še vedno čas, da izgubite nekaj odvečnih kilogramov. Predstavljamo vam SOS dieto!

BUČA
Jesen je čas, ko nas razsveseljujejo buče. Tako tiste okrasne kot tudi jedilne. In vsako leto nas pridelovalci presenetijo s kakšno novo sorto. Sicer pa buče sodijo med najstarejše poznane gojene rastline. Bučne pečke naj bi grizljal že paleolitski človek pred 15.000 leti.

KUMARA
Kumaro so poznali že v antiki. Izjemno cenjena pa je bila tudi med zdravilci v Indiji, iz koder izvira. Njena dobra lastnost je tudi ta, da jo lahko uporabljate čez celo leto, četudi pride njen okus najbolj do izraza prav poleti. Je zelo zdrava, zato si jo v vročih poletnih dneh privoščite v osvežilni solati.

Privoščite si korenčkov dan!
Uporabnost korenja je res neskončna. Uživate ga lahko za zajtrk, kosilo, večerjo ali ga grizljate za malico. Iz njega lahko pripravite sok, zelenjavno kašo, ga dušite ali uporabite za sladico.

Preverite, kakšne barve hrano najpogosteje jeste!
Na vpliv barv so prisegali že naši predniki. Z njimi so zdravili različna obolenja, uživali hrano v barvah, ki jim je vračala zdravje ter si z njimi pričarali pozitivno vzdušje v prostoru. Danes je najbolj popularno predvsem hujšanje s hrano različnih barv.