Vizita.si

gramov

Novice 26. 02. 2010 15.00

Pri osmih letih prvič objela mamico!

Megan je svojo mamico Natalie prvič objela lani. Pred tem nikoli ni izkazovala svojih čustev, saj se je rodila slepa in gluha, kar pomeni, da težko komunicira in da so njeni čuti močno poškodovani.

Zdravje 15. 02. 2010 09.13

Čokolada ščiti pred možgansko kapjo!

Čokolada, sladka razvada … No, sladka razvada pa ni le okusna, temveč tudi zdrava! Nove raziskave so namreč pokazale, da tablica čokolade na teden ščiti pred možgansko kapjo!

Zdravje 15. 02. 2010 09.07

Preslana hrana lahko resno ogrozi vaše zdravje!

Ko med pripravo okusnega in zdravega obroka hrano preveč solimo, skorajda izničimo vse zdravilne učinke takšnega obroka. Poleg tega lahko dolgotrajno uživanje veliko preslane hrane vodi v možgansko kap, bolezni srca in ožilja ter celo želodčnega raka.

Zdravje 12. 02. 2010 13.43

Koliko kalorij ima pustna hrana?

Prihaja pust, z njim pa številne dobrote, ki bodo popestrile obložene mizice. Ker je pust čas, ko se povsod bohotijo krofi, flancati in druge dobrote poglejte, kako ta praznik preživeti čim bolj zdravo!

Novice 06. 01. 2010 12.37

Novo upanje za srčne bolnike

V UKC Ljubljana so prvič pri nas kardiološkemu bolniku uspešno vstavili dolgotrajni znotrajtelesni podporni sistem srca.

Bilke 27. 01. 2010 14.15

Vitamini brez mineralov v telesu ne delujejo

Vitamini brez mineralov v telesu ne morejo delovati, poleg tega pa jih telo brez mineralov ne more niti sprejeti. Vitamine telo lahko tvori samo, medtem, ko ne more tvoriti mineralov.

Novice 25. 01. 2010 09.16

Teflon povzroča bolezni ščitnice

PFOA, snov, ki se uporablja pri izdelavi teflonske posode, embalaže za hrano, ki se lahko uporablja za gretje v mikrovalovni pečici in pri izdelavi čistilnih sredstev, naj bi povzročala bolezni ščitnice.

Zdravi z 18. 01. 2010 12.05

ČRNI SEZAM

Že v antiki in ajurvedski medicini, je bil črni sezam znan kot odlično zdravilo za pospeševanje izgradnje kosti in tvorbe hrustanca.

Zdravje 05. 01. 2010 13.54

Dieta? Ne, hvala! Raje zdravo prehranjevanje!

Tudi vi razmišljate, da bi novo leto začeli s shujševalno dieto? Strokovnjaki za prehrano pravijo, da je veliko bolj zdravo in učinkovito, če se raje kot za hujšanje odločite slediti nekaj preprostim nasvetom zdravega prehranjevanja.

Recepti 31. 12. 2009 08.58

Pripravite okusno ohrovtovo musako!

Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Bilke 31. 12. 2009 08.30

Silvestrska pojedina po receptu Saše Lendero

Novopečena mamica Saša, ki je v preteklih letih za silvestrovo običajno nastopala, bo letošnjo najdaljšo noč preživela v krogu družine. Pripravila bo slastno pojedino in recept zanjo je zaupala tudi nam.

Zdravi z 28. 12. 2009 11.25

OHROVT

Ohrovt je vrsta zelenjave iz družine kapusnic, ki na pogled spominja na zeljnato glavo. Je odličen vir dietnih vlaknin, za katere je znano, da ugodno vplivajo na organizem.

Novice 24. 12. 2009 10.50

Srečni, zdravi in vitalni z "bakalarjem"

Polenovka je odličen zaveznik v preventivi pred kardiovaskularnimi boleznimi, zaslužna je za dobro počutje, bogata z vitamini, omega-3 maščobnimi kislinami in še in še.

Zdravje 08. 12. 2009 14.34

S pravilno prehrano nad novo gripo!

Ali ste že slišali, da hrana dela čudeže? S pomočjo pravilne prehrane lahko namreč zelo dobro okrepite svoj imunski sistem in poskrbite, da bo vaše telo pripravljeno na okužbo!

Zdravje 02. 12. 2009 15.47

Z ananasom proti raku

Dve molekuli v steblu ananasa sta pokazali aktivnost proti tumorjem. Ena molekula, imenovana CSS, blokira protein, ki je deformiran pri 30 odstotkih vseh rakavih sprememb, druga molekula pa stimulira imunski sistem, da napade in uniči rakave celice.

Duševno zdravje 01. 12. 2009 13.24

Slovenec vsako leto spije okrog 150 litrov alkohola

Družabno pitje alkohola je v Sloveniji reden običaj, saj vsi vemo, da je vino “dobro za kri“, žganje pa “najboljše razkužilo“. Redko kdo pa se zaveda nevarnosti in posledic uživanja alkohola.

Novice 24. 11. 2009 13.24

'40 gramov čokolade na dan odžene stres stran!'

Temna čokolada zmanjšuje stres. Jesti jo morate vsak dan malo. Ne bo težko, kaj?

Kje vas boli? 02. 10. 2009 10.00

Ko bolijo gibala

Bolečine v kosteh, mišicah in sklepih so lahko posledice poškodb (izvin, izpah, nategnitev mišice), degenerativnih sprememb (artritis, revma), spremljajo pa jih tudi gripozna obolenja.

Bilke 13. 11. 2009 07.56

Magična moč kislega zelja

Pozitivne učinke kislega zelja je poznal že znameniti župnik Sebastian Kneipp. Označil ga je kot "krtačo za želodec in črevesje", ki krepi živce in pomaga pri tvorbi krvi.

Novice 12. 11. 2009 11.43

Deklica težka manj kot pol kilograma preživela

Dojenčica Gabriela Gil se je rodila kar 4 mesece prezgodaj, ko je tehtala le 450 gramov. Čeprav so ji zdravniki dali le 15 odstotkov možnosti za preživetje, pa se je zgodil čudež in deklica je preživela.

Zdravi z 09. 11. 2009 10.10

MANDARINA

Mandarine, ki izvirajo iz azijskih držav, so priljubljen sadež v jesenskih in zimskih dneh. Imajo svetlo oranžno, včasih tudi rumenkasto lupino, ki se zlahka olupi, krhlji pa so sladki in bogati z vitamini ter minerali.

Žensko zdravje 30. 10. 2009 09.37

Kako poskrbeti za zdrave prsi?

Preventivno se proti raku dojk lahko borite tudi z uživanjem živil, ki vplivajo na metabolizem ali absorpcijo estrogena. Raziskave namreč kažejo da prav prevelike količina estrogena pospešujejo njegov razvoj. Preverite, kaj še lahko naredite za zdrave prsi.

Novice 31. 10. 2009 21.50

S sladoledom proti stranskim učinkom kemoterapije

Znanstveniki v Novi Zelandiji razvijajo sladoled, ki naj bi pomagal pri zdravljenju rakavih obolenj. Z njim si predvsem želijo zmanjšati stranske učinke kemoterapije.

Recepti 30. 10. 2009 09.02

Poskusite okusen jesenski kaki

V teh jesenskih dneh izkoristite kaki in si iz njega pripravite kakšno slastno jed. Poskusite lahko s kakijevim pecivom, okusno peno ali pa si na zalogo naredite kar kakijevo marmelado. S čimerkoli se boste že pocrkljali, naj vam dobro tekne!

Zdravi z 26. 10. 2009 09.18

KAKI

Jeseni se na policah v trgovinah znajde tudi kaki, ki je izjemno zdrav in hranljiv sadež. Nekoč je veljal celo za sadež bogov. Cenili so ga predvsem na vzhodu Azije.

Novice 29. 10. 2009 14.11

Kirurg si je ustvaril ženo po meri

Osem lepotnih operacij, 20 tisoč evrov, več kot kilogram in pol silikona. Toliko materiala, denarja in truda je lepotni kirurg Reza Vossough porabil, da je iz povprečne ženske s podočnjaki, celulitom in odvečnimi kilogrami ustvaril lepotico svojih sanj.

Recepti 23. 10. 2009 15.46

Naj v kuhinji zadiši po kostanju ...

Kostanj je nekoč veljal za zelo pomembno jed, saj ima bogato hranljivo vrednost. Danes večinoma obožujemo pečen ali kuhan kostanj.

Zdravi z 18. 10. 2009 23.59

Kostanj

Kostanj so poznali že Stari Grki. Tudi v Sloveniji je imel v prehrani nekoč pomembno vlogo, a je danes bolj znan kot 'jesenska poslastica'. Ima bogato hranilno vrednost, vsebuje veliko škroba, manj znan pa je podatek, da se kostanjevo listje v zdravilstvu uporablja tudi za zdravljenje dihalnih in želodčnih bolezni.

Zdravje 22. 10. 2009 15.05

7 živil za povečanje odpornosti

V času prehladnih obolenj je dobro, da poskrbite za svoje telo in namesto hamburgerjev, čipsa, čokolade in drugih nezdravih prigrizkov, uživate zdravo hrano, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, da zaščitite telo pred virusi in bakterijami. Preverite, s katero hrano si lahko povečate odpornost.

Novice 16. 10. 2009 12.25

Z zelenim čajem in gobami nad rakava obolenja?

Japonska študija je pokazala, da pitje zelenega čaja zmanjšuje tveganje za krvnega in pljučnega raka. Do podobnih dognanj so prišli tudi kitajski raziskovalci, ki so preučevali povezavo med pitjem zelenega čaja in uživanjem gob na eni ter rakom dojke na drugi strani.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1310