hladno

Nosečnice v poletni vročini
Poleti se lahko temperature dvignejo tudi nad 30 stopinj. Takrat vsi iščemo senco in "dihamo na škrge", nosečnice pa vročino prenašajo še težje.

Sladke in okusne fige
Fige lahko uživate surove, suhe, v sladici, veljajo pa tudi za priljubljeno gurmansko jed. Iz njih tako lahko pripravite posebno hladno omako s pršutom, se posladkate s figovimi kroglicami ali pa naredite marmelado iz fig.

Vsestransko uporabna šentjanževka
Šentjanževka je vsestransko uporabna rastlina, ki nam pomaga tudi pri depresiji, glavobolih, nespečnosti ... Predstavljamo vam nekaj uporabnih receptov, s katerimi boste lahko kar sami ustvarili uporabne pripravke iz te rastline.

Privoščite si robide!
Če vam surove robide ne dišijo, si lahko iz njih pripravite tudi različne jedi ali okusno marmelado. Zakaj ne bi za spremembo poskusili hladne ribezove juhe z robidami.

S preprostimi koraki pospešite metabolizem in shujšajte!
Če boste znali pravilno upravljati s svojim metabolizmom, boste izgubili kar 600 dodatnih kalorij dnevno. Upoštevajte nekaj preprostih nasvetov in uspeli boste. Preverite, kako metabolizem spraviti v 'akcijo'.

Dehidracijo lahko plačate z življenjem
V pasje vročih dneh, ko se temperatura dvigne nad 30 stopinj Celzija, ljudje lahko zelo hitro dehidrirajo, sploh starejši in otroci. Za njih je dehidracija zelo hitro lahko tudi usodna.

BRESKEV
Breskev je vir moči in mladosti. Vsaj tako pravi teorija barv o hrani. Po njej breskev spada med hrano rumene barve, ki daje pozitivno energijo in upočasnjuje staranje. Dobro jo je zaužiti, če ste utrujeni oziroma imate premalo energije.

Hit v Angliji! Anticelulitne hlače
Ste zanemarile vadbo in zdravo prehrano med zimo in se vam je nabral celulit? Nič hudega, oblecite revolucionarne anticelulitne hlače in na plažo odkorakajte samozavestne.

Očistite telo s čemažem!
Čemaž je znan kot čistilec prebavnih in dihalnih poti, zelo dobro pa učinkuje tudi na delovanje žlez in krvnega obtoka. Ker bo sezone nabiranja kmalu konec, si ga čim prej privoščite. Lahko ga uporabite kot začimbo oziroma dodatek k jedi ali pa kot glavno sestavino.

Povej, kaj te boli, in izvedel boš, kakšno bo vreme
Ozračje nenehno vpliva na nas, nikoli se mu ne moremo povsem izogniti. Vremenski dejavniki močneje vplivajo približno na tretjino ljudi.

Privoščite si dobrote iz jabolk!
Jabolka sodijo med najbolj zdrave sadeže, zato si jih privoščite čim večkrat. Odlična so tako surova, dušena, kot tudi pečena.

Slastne jedi iz brokolija
Ne glede na to, da največ zdravilnih snovi vsebuje surov brokoli, pa veliko vitaminov obdrži tudi takrat, ko ga skuhate. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako ga pripraviti.

Jabolka na tisoč in en način
Jabolka lahko uporabljate praktično povsod. Naribana pozdravijo drisko in uredijo prebavo, iz jabolčne lupine si lahko pripravite čaj ali masko za obraz. Jabolčni kis pa je, kot najbrž že veste, vsestransko uporaben.