kaša

Bilke
30. 11. 2009 13.28
Lažje je pojesti, kakor prebaviti
Prebava temelji na absorbciji in izgorevanju energijskih sestavin hrane. Tako kot se kaša kuha v loncu, se mešajo in prebavljajo hrana in tekočine v trebuhu. Ko se hranila in tekočine prebavijo, se iz hrane absorbirajo uporabne snovi, vlaknine, neprebavljivi ostanki pa se izločijo z blatom in urinom.

Recepti
02. 10. 2009 11.00
Dojenčkova bio zelenjavna kašica
Prvi tedni navajanja na hrano so čas, ko otroka spodbujamo, da poskusi nove okuse. Poleg zelenjave ta recept vsebuje tudi nekaj kapljic okusnega ekološko pridelanega olivnega olja.

Recepti
25. 09. 2009 11.00
Zakaj ne bi tokrat slivovih?
Govorimo o slivovih cmokih. Privoščite si jih ali pa kakšno drugo jed iz sliv. Slive so namreč vsestranski in zdrav sadež, ki jih lahko uporabite za pripravo različnih jedi.