kis

Imate prhljaj, ponujam vam naravno rešitev ...
Ne le da prhljaj ni ravno estetski, povzroča tudi izredno neprijetno srbenje glave. Da bi se rešili te nadloge, vam predlagam povsem naravno rešitev, in sicer jabolčni kis.

Z domačo lekarno nad bolečine
Glavobol je ena izmed desetih najpogostejših težav, zaradi katerih obiščemo zdravnika. Kadar gre za občasne glavobole, si lahko pomagamo tudi sami.

Glivice - prekletstvo sodobnega človeka!
Kandida je ena izmed najbolj pogostih okužb sodobnega človeka, saj prizadane skoraj vsako tretjo osebo. Medtem ko kot kandido večina zdravnikov prizna le vaginalno kandidozo, pa nekateri trdijo, da gre pri kandidozi za zakisanost celega organizma.

Domač jabolčni kis
Jabolčni kis, ki ga pripravite doma, ima veliko zdravilnih učinkov. Še posebej priporočljivo je, da ga razredčenega zjutraj pijete na tešče, saj si tako krepite imunski sistem.

Premagajte bolečino v sklepih!
Bolečine v sklepih, kosteh in mišicah pestijo predvsem ljudi srednjih let in starejše. Vaz zanima, kako si lahko pomagate?

Prehrana doječe matere
Mama, ki doji, potroši toliko energije, kot če bi 24 ur fizično delala! Zato je zanjo pomembna zdrava, hranljiva ter raznolika hrana in pijača.

Buče v kulinariki in zdravilstvu
Težko najdemo zelenjavo, ki bi jo lahko pripravili na toliko različnih načinov kot buče. Lahko so v glavnih ali stranskih vlogah, v vsakdanjih in slavnostnih obedih.

Gobe vas lahko stanejo življenja!
Jesenski dež je dodobra namočil naše gozdove in sezona nabiranja gob se lahko začne. Hkrati pa se poveča tudi možnost zastrupitve z njimi. Čeprav je zadnja leta vse manj sprejemov v bolnišnico zaradi zastrupitev z gobami, pa se še vedno vsako leto z gobami precej ljudi resno zastrupi in tudi umre.

Hladne ali tople?
Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Z redkvico nad težave z jetri!
Če imate težave z jetri in žolčem si občasno privoščite solato ali namaz iz redkve. Redkev je namreč znana po tem, da učinkovito lajša težave, povezane s temi organi. Koristna pa je tudi pri putiki, sklepnem revmatizmu, kašlju in odpravljanju hripavosti. Zaradi antiseptičnega delovanja je odlična izbira tudi v boju proti glivicam.

Vasilij Žbogar si nabira moč z mamino špargljevo juho
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar ima poleg svoje velike ljubezni jadranja še eno ljubezen, in to so šparglji. Obožuje predvsem njihov poseben okus. Sam si najraje pripravi šparglje z jajci, moči po treningih pa najraje nabira z mamino špargljevo juho.

Podarite si vitamin C!
Začnite svoj dan s sveže stisnjenim sokom iz pomaranč. Z njim boste v organizem vnesli veliko snovi, ki telo ščitijo pred različnimi obolenji.

Prva spomladanska solata
Regrata res da ne morete vključiti v pripravo gurmanskih specialitet, lahko pa ga uporabite pri pripravi okusnih, zdravih in lahkih jedi. Za vas smo pripravili nekaj idej za jedi z regratom.

Privoščite si dobrote iz jabolk!
Jabolka sodijo med najbolj zdrave sadeže, zato si jih privoščite čim večkrat. Odlična so tako surova, dušena, kot tudi pečena.

Makrobiotika: Hrano izbiramo glede na letni čas
Posebna pozornost makrobiotične prehrane je namenjena morskim algam, miso juhi ter polnovrednemu obroku. Ti telo napolnijo z energijo in zdravjem.

Jabolka na tisoč in en način
Jabolka lahko uporabljate praktično povsod. Naribana pozdravijo drisko in uredijo prebavo, iz jabolčne lupine si lahko pripravite čaj ali masko za obraz. Jabolčni kis pa je, kot najbrž že veste, vsestransko uporaben.

Sadež, ki odžene zdravnika stran
Znanstveniki so ugotovili, da jabolka vsebujejo snovi, ki zmanjšujejo rast rakavih celic, zmanjšajo možnost srčnega infarkta ter pomagajo ohranjati zdrave zobe in kosti.