Vizita.si

kisanje

Prehrana 25. 04. 2024 04.56

Kako nastane kislo zelje in zakaj je koristno?

Kislo zelje, klasična jed mnogih kuhinj po vsem svetu, ima globoko zakoreninjeno zgodovino in raznovrstno uporabnost v prehrani. Njegova priljubljenost ni le posledica izjemnega okusa in teksture, temveč tudi številnih koristi za zdravje, ki jih prinaša. Razumevanje procesa, skozi katerega nastane kislo zelje, in njegove biokemične sestave omogoča boljše razumevanje njegovih prehranskih lastnosti in koristi za zdravje.

POPovi zdravniki 16. 09. 2003 10.01

Visok pH urina

Pozdravljeni Moja težava je v previsokem pH faktorju (8.3) urina. Po vsakem večjem obroku (kosilu) se mi pH poveča in iz urina se izločajo usedline (soli), ki pri uriniranju povzročajo precej nepri...

Zdravje 01. 12. 2015 09.33

Ste vedeli, kako zdravilna je?

Repa je povrtnina, ki je v zimskem času izjemno priljubljena in se pogosto znajde na našem krožniku. To pa ni nenavadno, saj so že naše babice vedele, da ni le okusna, a tudi izjemno zdravilna. Odlična je za čiščenje telesa, krepitev imunske odpornosti, skrbi pa tudi za lepo kožo in mladostni videz.

Bilke 12. 11. 2009 13.32

Kako pripraviti zeljnico za krepitev imunskega sistema?

Zelje je že v rimskem cesarstvu in stari Grčiji veljalo za zdravilo. Pri arheološkem izkopavanju starorimskih skladišč za hrano so odkrili številne škatle in sode, ki brez dvoma kažejo na veliko proizvodnjo kisanega zelja.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1070