Vizita.si

kisla

Novice 10. 10. 2010 07.59

FOTO: 10-centimetrski 'kamen' iz želodca odstranili s kokakolo

Ekipa Korejskih zdravnikov je 61-letnemu moškemu odstranila 10 centimetrov dolgo in 8 centimetrov široko kamnu podobno tvorbo v želodcu, na povsem nenavaden način – z vbrizgavanjem kokakole!

Holesterol 13. 04. 2010 09.58

Čemaž proti holesterolu

Čemaž so poznali že stari Rimljani. Raste od marca do junija in cvete v aprilu in maju v gosto poraslih preprogah. Mladi listi so sveže zeleni in svetli, zraste od 25–30 centimetrov visoko. Lahko ga gojite, a čebulice posadite v vlažna tla pod drevesi in grmovjem.

Zdravje 10. 04. 2010 22.00

Osem nasvetov za zdrav in bleščeč nasmeh!

Ne le da je bleščeče bel nasmeh sila privlačen, zbuja tudi občutek, da dajete veliko na ustno higieno in da lepo skrbite zase. In za bleščeče ter zdrave zobe veliko naredite kar sami. Ponujamo vam nekaj preprostih trikov ...

Novice 30. 03. 2010 14.15

Razkrivamo 12 medicinskih ugank!

Zakaj zardevamo? Zakaj imamo slepič? Zakaj nam pod pazduho rasejo dlake? Zakaj smo žgečkljivi? Razkrivamo odgovore na 12 medicinskih ugank, ki že dolga leta preganjajo tudi znanstvenike!

Novice 25. 03. 2010 14.00

Znane nove podrobnosti o prenovljeni Atkinsovi dieti

Kot smo že poročali, je v javnost prišla prenovljena Atkinsova dieta, ki naj bi bila bolj zdrava in še učinkovitejša. Preverite, kaj med to dieto lahko jeste in česa ne!

Zdravi z 07. 01. 2010 08.49

KISLA REPA

Repa izvira iz severnega dela srednje Evrope in so jo že zelo zgodaj kultivirali. Ima modrosive liste, ki objemajo steblo, in rumene cvetove v rahlih grozdih. Plodovi so včasih deloma tudi luskinasti.

Recepti 31. 12. 2009 08.58

Pripravite okusno ohrovtovo musako!

Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Novice 06. 11. 2009 06.00

Kako preživeti martinovo brez zgage in težav z želodcem

Bliža se martinovo, ki je povezano z druženjem za obloženo mizo in nazdravljanjem z vinom. Kako pa zgaga in želodčne težave? Ali se jim lahko izognemo?

Bilke 11. 09. 2009 10.30

Buče v kulinariki in zdravilstvu

Težko najdemo zelenjavo, ki bi jo lahko pripravili na toliko različnih načinov kot buče. Lahko so v glavnih ali stranskih vlogah, v vsakdanjih in slavnostnih obedih.

Recepti 17. 07. 2009 08.50

Hladne ali tople?

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Infekcijske bolezni 03. 06. 2009 17.35

Prihaja poletje! Pazite se glivic!

Topli pomladni in vroči poletni dnevi, ki se nam bližajo, so kot nalašč primerni za razvoj glivic. Tako smo jim v tem obdobju še posebej izpostavljeni, predvsem na skupnih kopališčih, telovadnicah, zdraviliščih in v hotelih. Kako se pred njimi zavarujemo in kako jih zdravimo, smo povprašali dermatologinjo dr. Metko Adamič.

Alergije 05. 05. 2009 18.00

Ste alergični na hrano? Nič hudega!

Vse več otrok ima alergije, še posebno veliko je takšnih, ki znake alergije razvijejo že v prvih nekaj mesecih življenja, običajno na jajca in mleko, mnogi na oboje. Prehrana družine se bistveno spremeni, ampak zato ne jedo nič slabše. Preverjeno.

Zdravje 14. 04. 2009 19.19

Nad virus HIV z limono!

Znanstveniki trdijo, da je limona močan antioksidant, pomaga pri prehladih ter pri hujšanju. Učinkovita je v boju proti plešavosti, nekateri pa celo pravijo, da je limonin sok učinkovita obramba proti aidsu.

Recepti 15. 03. 2009 20.30

Privoščite si dobrote iz jabolk!

Jabolka sodijo med najbolj zdrave sadeže, zato si jih privoščite čim večkrat. Odlična so tako surova, dušena, kot tudi pečena.

Recepti 17. 03. 2009 14.39

Slastne jedi iz brokolija

Ne glede na to, da največ zdravilnih snovi vsebuje surov brokoli, pa veliko vitaminov obdrži tudi takrat, ko ga skuhate. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako ga pripraviti.

Zdravje 13. 03. 2009 20.00

Jabolka na tisoč in en način

Jabolka lahko uporabljate praktično povsod. Naribana pozdravijo drisko in uredijo prebavo, iz jabolčne lupine si lahko pripravite čaj ali masko za obraz. Jabolčni kis pa je, kot najbrž že veste, vsestransko uporaben.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996