Vizita.si

kislem

Zdravje 30. 05. 2014 11.47

Lahko hrano zaužijemo po pretečenem roku uporabe?

V povprečju zavržemo 19 odstotkov kupljene hrane, a večino te bi lahko pojedli, čeprav ji je rok uporabe že potekel. Preverite, kako vemo, ali je hrana še vedno zdrava za uživanje?

Zdravje 08. 07. 2012 18.41

VIDEO: Ne prenašate dobro mleka?

Če imate prebavne težave pol ure po tem, ko uživate mleko in mlečne izdelke, najverjetneje trpite za laktozno intoleranco. Preverite, kako ravnati v tem primeru in ali se morate resnično zaradi nje odpovedati mleku.

Novice 18. 01. 2012 06.00

Shisandra – jagoda, ki jo morate poizkusiti

Imate težave s koncentracijo? Ste brez razloga utrujeni? Vam zimska sivina povzroča preglavice in depresivno razpoloženje? Se je sivina prikradla tudi med rjuhe in je vaše spolno življenje bolj klavrno? Bi ga radi popestrili? Jagoda vitalnosti vam bo pomagala rešiti vaše težave.

Zdravje 03. 11. 2011 08.46

Je obrezana plesniva hrana nevarna?

Vam je škoda zavreči hrano, ki jo je ravno načela plesen in jo zato raje obrežete ter zaužijete? V nekaterih primerih je tovrstno početje povsem varno, v nekaterih pa lahko privede do nevarnosti.

Novice 17. 10. 2011 11.15

Največja težava modernega človeka - zakisanost telesa

Današnje moderno, hitro, nemirno in stresno življenje, nezdrava prehrana, onesnaženost okolja in pomanjkanje telesne aktivnosti izjemno povečujejo zakisanost telesa ali acidozo.

Zdravje 07. 10. 2011 15.42

Okrepite imunski sistem in ubežite virusom

Smrkanje, kihanje, kašljanje in pekoče žrelo v jesenskem času niso prav nič redke težave. Vendar pa lahko vaše telo zaščitite pred nadležnimi virusi in bakterijami tako, da okrepite svoj imunski sistem.

Zdravi z 02. 12. 2009 08.57

ANANAS

Sadež vsebuje veliko biotina, vitaminov E, B12 in C in več kot 15 mineralnih snovi, največ železa in kalcija. V zadnjem času se veliko piše še o encimu bromelainu, ki cepi beljakovine, zato ananas in ananasov sok uporabljajo za mehčanje mesa.

Bilke 30. 11. 2009 13.28

Lažje je pojesti, kakor prebaviti

Prebava temelji na absorbciji in izgorevanju energijskih sestavin hrane. Tako kot se kaša kuha v loncu, se mešajo in prebavljajo hrana in tekočine v trebuhu. Ko se hranila in tekočine prebavijo, se iz hrane absorbirajo uporabne snovi, vlaknine, neprebavljivi ostanki pa se izločijo z blatom in urinom.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996