kisline

ŠPARGELJ
Šparglji so ena od prvih vrst pomladne zelenjave, ki vam po dolgi in mrzli zimi povrnejo minerale in vitamine, ki jih potrebujete, da lahko v pomlad vstopite polni energije. Pravijo jim tudi znanilci pomladi, saj se njihova sezona začne v začetku aprila, na Primorskem že nekoliko prej, njihov vrhunec pa je prav med prvomajskimi prazniki.

LIMONA
Limona je poleg pomaranče eden izmed najbolj zdravih agrumov, ki je bogat predvsem po vsebnosti vitamina C. Kot iz pomaranče si lahko tudi iz limone pripravite naravno stisnjen sok ali iz nje izdelujete kandirano sadje. Sicer pa je limona že zelo star sadež, katerega zdravilne učinke so poznali že v 12 stoletju.

BROKOLI
Dolga stebla in zeleni brsti kar vabijo, da ugriznemo vanje. Brokoli sodi med najbolj priljubljene vrste zelenjave. Zapelje nas s tem, da je okusen in še koristen za zdravje.

Bradavice
Kožne bradavice so majhni benigni kožni izrastki.

Slabokrvnost (Anemija)
Za anemije je značilna znižana raven krvnega hemoglobina ali pojav njegovih nenormalnih oblik.

Protin
Protin (putika) je bolezen, ki jo povzroča odlaganje uratnih kristalov v sklepe in tkiva.

Peptična razjeda
Peptična razjeda (ulkus) se lahko pojavi na sluznici želodca ali dvanjstnika.

Huda nadloga - potenje
Ne le visoke temperature, potenje lahko vzpodbudi tudi službeni razgovor ali romantičen zmenek. Ste vedeli, da se znoja lahko znebite za vedno?