Vizita.si

kislo

Bolezni 26. 01. 2010 10.08

Kako jesti pri obolenjih prebavil

Prebavila morajo v času obolevnosti počivati, zato naj bo hrana lahka, sadje in zelenjava kuhana, obroki manjši. Hranimo se najpozneje 3 ure pred spanjem. Hrano uživamo počasi in dobro prežvečeno ter spimo z višjim vzglavjem.

Bilke 14. 01. 2010 09.39

Probiotiki, čuvaji našega imunskega sistema

Beseda probiotik izhaja iz grške besede pro bios, kar pomeni »za življenje«. Pojavila se je v sredini 20. stoletja, ko se je pokazalo, da nekateri mikroorganizmi pozitivno vplivajo na črevesno floro.

Zdravi z 07. 01. 2010 08.49

KISLA REPA

Repa izvira iz severnega dela srednje Evrope in so jo že zelo zgodaj kultivirali. Ima modrosive liste, ki objemajo steblo, in rumene cvetove v rahlih grozdih. Plodovi so včasih deloma tudi luskinasti.

Recepti 31. 12. 2009 08.58

Pripravite okusno ohrovtovo musako!

Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Bilke 13. 11. 2009 07.56

Magična moč kislega zelja

Pozitivne učinke kislega zelja je poznal že znameniti župnik Sebastian Kneipp. Označil ga je kot "krtačo za želodec in črevesje", ki krepi živce in pomaga pri tvorbi krvi.

Infekcijske bolezni 14. 11. 2009 21.00

VIDEO: Z domačimi zdravili nad prehlad

Že smo zakorakali v obdobje prehladov in gripe. Kot za vse stvari, lahko tudi za svojo večjo odpornost največ naredimo sami.

Bilke 12. 11. 2009 13.32

Kako pripraviti zeljnico za krepitev imunskega sistema?

Zelje je že v rimskem cesarstvu in stari Grčiji veljalo za zdravilo. Pri arheološkem izkopavanju starorimskih skladišč za hrano so odkrili številne škatle in sode, ki brez dvoma kažejo na veliko proizvodnjo kisanega zelja.

Bilke 09. 11. 2009 09.20

Veleumi vegetarijanstva

Albert Einstein je dejal: "Mislim, da so spremembe in očiščevalni učinki, ki jih ima vegetarijanska prehrana na človekovo naravo, zelo dobrodejna za človeštvo. Zatorej je za ljudi, da izberejo vegetarijanstvo, to veliko bolj ugodno in miroljubno."

Bilke 20. 10. 2009 09.48

VIDEO: Z naravnim pripravkom do boljših kosti

Čeprav je osteoporoza bolezen, ki prizadene predvsem ženske po menopavzi, pa je za svoje kosti treba skrbeti že prej in v telo vnesti zadostno količino kalcija. Kako to storiti na najbolj učinkovit način, pa si lahko pogledate v videu.

Bolezni 08. 10. 2009 12.00

Ko zbolijo prebavila

Ne pozabite na osnovno načelo, ki pravi, da morajo prebavila v času obolevnosti počivati. Hrana, ki jo uživate, naj bo lahka, privoščite si lahko kuhano sadje in zelenjavo, pazite tudi na to, da bodo obroki skromnejši kot sicer.

Lepota 28. 04. 2009 13.33

Nad akne z zobno pasto

Akne so bolezni kože, bolezen žlez lojnic, ki izločajo loj. Akne prizadenejo najstnike in zelo vplivajo na njihovo samozavest, saj so – večini – moteče. Na tržišču je veliko izdelkov za nego aken, mi vam ponujamo domača zdravila.

Lepota 27. 08. 2009 19.30

10 najboljših diet

Se trudite, da bi shujšali? Preverite deset diet, ki so se izkazale za najbolj učinkovite. Med njimi boste zagotovo našli tudi takšno, ki ustreza vam.

Lepota 18. 06. 2009 11.45

Samozavestno zakorakajte na plažo s SOS dieto!

Poletje je pred vrati in kmalu boste ponovno svoje telo pokazale v kopalkah. Če ste pozimi nekoliko grešile in pridobile nekaj kilogramov, imate še vedno čas, da izgubite nekaj odvečnih kilogramov. Predstavljamo vam SOS dieto!

Bolezni 06. 10. 2009 10.56

Kako si pomagati, ko peče zgaga!

Zgaga je predvsem težava starejših, a se lahko pojavi tudi pri drugih. Poslabšujejo jo močna živila, kot so alkohol, kava, česen, čebula, mastne jedi in slabo prežvečena ter hitro zaužita hrana. Kako si pomagati pri zgagi in kdaj k zdravniku, si preberite v članku.

Zdravje 06. 08. 2009 06.30

Hujšajte z luno!

Eden izmed dejavnikov, ki vplivajo na uspešno hujšanje je tudi lunin položaj. In ker je ravno danes polna luna, je to najbolj primeren čas za hujšanje z luno.

Pediatrija 22. 09. 2009 13.00

Kako iz začaranega kroga težav z dihali – 2.del

Poleg rednega čiščenja nosu in inhaliranja lahko svojemu malčku pri premagovanju težav z zgornjimi dihalnimi potmi pomagate tudi s pravilno prehrano.

Kje vas boli? 07. 09. 2009 18.00

Ko zaboli zob!

Zobobol je ena najhujših oblik bolečine, ki so jo doživeli že mnogi. Še več pa je tistih, ki poznajo vsaj občutljivost zob za toplo in mrzlo oziroma kislo ali sladko. Ne glede na vrsto bolečine so vse izredno neprijetne.

Novice 22. 04. 2009 21.56

Prekomerna teža v nosečnosti vpliva na otroka

Ženske, ki v nosečnosti pridobijo preveč kilogramov, rodijo večje in težje otroke. Taki otroci imajo zaradi tega lahko tudi v najstniški dobi težave z debelostjo.

Bilke 11. 09. 2009 10.30

Buče v kulinariki in zdravilstvu

Težko najdemo zelenjavo, ki bi jo lahko pripravili na toliko različnih načinov kot buče. Lahko so v glavnih ali stranskih vlogah, v vsakdanjih in slavnostnih obedih.

Novice 21. 05. 2009 18.41

Slabo vreme izboljšuje spomin

Ste morda opazili, kako težko se je skoncentrirati, ko opravljate naporno umsko delo, zunaj pa sije sonce? Ali pa na primer, ko ste na predavanju ali kakšnem sestanku in vseskozi pogledujete skozi okno in si želite, da bi bili na morju ali pa da bi se v središču mesta sončili ob kavici?

Zdravi z 20. 09. 2009 19.26

SLIVA

Slive vsebujejo veliko antioksidantov in drugih pomembnih snovi, zato veljajo za odlično hrano za živce, izboljšujejo prebavo in pomagajo odvajati vodo iz telesa. Slive, ki jih poznamo že skoraj 2000 let, prihajajo iz Azije.

Recepti 17. 07. 2009 08.50

Hladne ali tople?

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Zdravje 11. 06. 2009 10.44

Kdaj se vam mora v restavraciji vključiti alarm?

Saj vem ... ko omenim zdravo hrano, dobite pikice pred očmi. Razumem. Zato tokrat ne bom rekla, kaj bi morali jesti, da bi bili zdravi. Ne morem pa si kaj, da vas ne bi opozorila na določene izraze v jedilnikih, kjer se morajo vklopiti alarmi.

Infekcijske bolezni 03. 06. 2009 17.35

Prihaja poletje! Pazite se glivic!

Topli pomladni in vroči poletni dnevi, ki se nam bližajo, so kot nalašč primerni za razvoj glivic. Tako smo jim v tem obdobju še posebej izpostavljeni, predvsem na skupnih kopališčih, telovadnicah, zdraviliščih in v hotelih. Kako se pred njimi zavarujemo in kako jih zdravimo, smo povprašali dermatologinjo dr. Metko Adamič.

Recepti 21. 05. 2009 17.25

Pozor! Niso vse jagode zdrave!

Jagode so izredno uporaben sadež, saj vsebujejo veliko vitaminov, iz njih pa lahko pripravimo mnogo zdravih jedi. Vendar ne iz vseh. Prehranski strokovnjaki svarijo predvsem pred španskimi jagodami, ki jih lahko kupite tudi v slovenskih prodajalnah.

Recepti 06. 05. 2009 18.11

Z redkvico nad težave z jetri!

Če imate težave z jetri in žolčem si občasno privoščite solato ali namaz iz redkve. Redkev je namreč znana po tem, da učinkovito lajša težave, povezane s temi organi. Koristna pa je tudi pri putiki, sklepnem revmatizmu, kašlju in odpravljanju hripavosti. Zaradi antiseptičnega delovanja je odlična izbira tudi v boju proti glivicam.

Alergije 05. 05. 2009 18.00

Ste alergični na hrano? Nič hudega!

Vse več otrok ima alergije, še posebno veliko je takšnih, ki znake alergije razvijejo že v prvih nekaj mesecih življenja, običajno na jajca in mleko, mnogi na oboje. Prehrana družine se bistveno spremeni, ampak zato ne jedo nič slabše. Preverjeno.

Recepti 30. 04. 2009 18.19

Vasilij Žbogar si nabira moč z mamino špargljevo juho

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar ima poleg svoje velike ljubezni jadranja še eno ljubezen, in to so šparglji. Obožuje predvsem njihov poseben okus. Sam si najraje pripravi šparglje z jajci, moči po treningih pa najraje nabira z mamino špargljevo juho.

Recepti 17. 03. 2009 14.39

Slastne jedi iz brokolija

Ne glede na to, da največ zdravilnih snovi vsebuje surov brokoli, pa veliko vitaminov obdrži tudi takrat, ko ga skuhate. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako ga pripraviti.

Zdravje 13. 03. 2009 20.00

Jabolka na tisoč in en način

Jabolka lahko uporabljate praktično povsod. Naribana pozdravijo drisko in uredijo prebavo, iz jabolčne lupine si lahko pripravite čaj ali masko za obraz. Jabolčni kis pa je, kot najbrž že veste, vsestransko uporaben.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1331