Vizita.si

kislo

Bilke 11. 09. 2009 10.30

Buče v kulinariki in zdravilstvu

Težko najdemo zelenjavo, ki bi jo lahko pripravili na toliko različnih načinov kot buče. Lahko so v glavnih ali stranskih vlogah, v vsakdanjih in slavnostnih obedih.

Novice 21. 05. 2009 18.41

Slabo vreme izboljšuje spomin

Ste morda opazili, kako težko se je skoncentrirati, ko opravljate naporno umsko delo, zunaj pa sije sonce? Ali pa na primer, ko ste na predavanju ali kakšnem sestanku in vseskozi pogledujete skozi okno in si želite, da bi bili na morju ali pa da bi se v središču mesta sončili ob kavici?

Zdravi z 20. 09. 2009 19.26

SLIVA

Slive vsebujejo veliko antioksidantov in drugih pomembnih snovi, zato veljajo za odlično hrano za živce, izboljšujejo prebavo in pomagajo odvajati vodo iz telesa. Slive, ki jih poznamo že skoraj 2000 let, prihajajo iz Azije.

Recepti 17. 07. 2009 08.50

Hladne ali tople?

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Zdravje 11. 06. 2009 10.44

Kdaj se vam mora v restavraciji vključiti alarm?

Saj vem ... ko omenim zdravo hrano, dobite pikice pred očmi. Razumem. Zato tokrat ne bom rekla, kaj bi morali jesti, da bi bili zdravi. Ne morem pa si kaj, da vas ne bi opozorila na določene izraze v jedilnikih, kjer se morajo vklopiti alarmi.

Infekcijske bolezni 03. 06. 2009 17.35

Prihaja poletje! Pazite se glivic!

Topli pomladni in vroči poletni dnevi, ki se nam bližajo, so kot nalašč primerni za razvoj glivic. Tako smo jim v tem obdobju še posebej izpostavljeni, predvsem na skupnih kopališčih, telovadnicah, zdraviliščih in v hotelih. Kako se pred njimi zavarujemo in kako jih zdravimo, smo povprašali dermatologinjo dr. Metko Adamič.

Recepti 21. 05. 2009 17.25

Pozor! Niso vse jagode zdrave!

Jagode so izredno uporaben sadež, saj vsebujejo veliko vitaminov, iz njih pa lahko pripravimo mnogo zdravih jedi. Vendar ne iz vseh. Prehranski strokovnjaki svarijo predvsem pred španskimi jagodami, ki jih lahko kupite tudi v slovenskih prodajalnah.

Recepti 06. 05. 2009 18.11

Z redkvico nad težave z jetri!

Če imate težave z jetri in žolčem si občasno privoščite solato ali namaz iz redkve. Redkev je namreč znana po tem, da učinkovito lajša težave, povezane s temi organi. Koristna pa je tudi pri putiki, sklepnem revmatizmu, kašlju in odpravljanju hripavosti. Zaradi antiseptičnega delovanja je odlična izbira tudi v boju proti glivicam.

Alergije 05. 05. 2009 18.00

Ste alergični na hrano? Nič hudega!

Vse več otrok ima alergije, še posebno veliko je takšnih, ki znake alergije razvijejo že v prvih nekaj mesecih življenja, običajno na jajca in mleko, mnogi na oboje. Prehrana družine se bistveno spremeni, ampak zato ne jedo nič slabše. Preverjeno.

Recepti 30. 04. 2009 18.19

Vasilij Žbogar si nabira moč z mamino špargljevo juho

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar ima poleg svoje velike ljubezni jadranja še eno ljubezen, in to so šparglji. Obožuje predvsem njihov poseben okus. Sam si najraje pripravi šparglje z jajci, moči po treningih pa najraje nabira z mamino špargljevo juho.

Recepti 17. 03. 2009 14.39

Slastne jedi iz brokolija

Ne glede na to, da največ zdravilnih snovi vsebuje surov brokoli, pa veliko vitaminov obdrži tudi takrat, ko ga skuhate. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako ga pripraviti.

Zdravje 13. 03. 2009 20.00

Jabolka na tisoč in en način

Jabolka lahko uporabljate praktično povsod. Naribana pozdravijo drisko in uredijo prebavo, iz jabolčne lupine si lahko pripravite čaj ali masko za obraz. Jabolčni kis pa je, kot najbrž že veste, vsestransko uporaben.

Zdravi z 10. 03. 2009 13.00

JABOLKO

Jabolko je eden izmed najbolj dostopnih in najbolj zdravih sadežev. Je odličen vir energije in zdravilnih snovi. Pomaga pri izboljšanju odpornosti telesa, pomembno vlogo pa igra tudi pri preprečevanju številnih obolenj.

Zdravje 12. 03. 2009 21.58

Jabolka ekološke ali integrirane pridelave?

Ko kupujemo jabolka, smo primorani slepo zaupati sadjarjem in trgovcem. Pa jim res lahko zaupamo? Na ministrstvu trdijo, da je integrirana pridelava naravi prijazna. Sanja Lonča iz koalicije Inštituta za trajnostni razvoj podeželja pa pravi, da ministrstvo zavaja javnost.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1032