ldl

Škodujejo vašemu zdravju, a jih še kar uživate
Poleg kajenja, stresa in premalo gibanja je za dejstvo, da so srčno-žilna obolenja najpogostejši vzrok smrti sodobnega sveta, kriv še prevelik vnos slabih industrijsko proizvedenih maščob. Te so nenehno na dosegu rok, zato se jim je težko izogniti.

Do vitke postave po vzoru hollywoodskih zvezdnic
Afriški mango je v zadnjem času eden najbolj priljubljenih sadežev, tudi med hollywoodskimi zvezdnicami, saj deluje kot močan zaviralec apetita, s tem pa pripomore k izgubi odvečne telesne teže.

Ste tudi vi nasedli mitom o zdravi prehrani?
Kopičenje kilogramov, slabo počutje in zdravstvene težave so pogosto razlog, da začnemo bolj zdravo jesti in se več gibati. A katere nasvete o zdravem prehranjevanju upoštevati? So res ena živila bolj zdrava od drugih ali gre zgolj za mit? Preverite!

To vam bo pomagalo pri hujšanju!
Ste v hladnih zimskih mesecih pridobili nekaj kilogramov, zdaj ko se bliža čas tanjših in krajših oblačil, pa razmišljate, kako se jih znebiti? Če se lotevate hujšanja, potem poglejte, katera živila so pri izgubljanju odvečne teže nepogrešljiva …

Zmanjšuje apetit in pomaga pri hujšanju
Najnovejši hit v boju zoper kilograme je zagotovo afriški mango, ki ga je v svoji oddaji Oprah šov priporočila celo kraljica pogovornih oddaj Oprah Winfrey. Gre za eksotični sadež, ki ima močan učinek na izgorevanje maščob, zato ni nenavadno, da postaja priljubljen povsod po svetu.

Poznate zdravilne učinke granatnega jabolka?
Slastno rdeče granatno jabolko je bilo zaradi svojih zdravilnih učinkov čaščeno že od antičnih časov, a tudi najnovejša znanost je ugotovila nekatere presenetljive pozitivne učinke granatnega jabolka. Vas zanima katere?

Štiri dejstva, ki bi jih ženske morale vedeti
O srčno-žilnih boleznih velja kar nekaj napačnih prepričanj. Eno glavnih je to, da so ženske srčno-žilnim boleznim izpostavljene v manjši meri in jih le redko doleti srčna kap. A žal je resnica precej drugačna. Preverite, katera štiri dejstva morajo ženske vedeti o srčno-žilnih boleznih.

Tihi morilec holesterol
Holesterol je maščobi podobna snov, ki nastaja predvsem v jetrih, v telo pa ga vnašamo tudi s hrano živalskega izvora. Telo holesterol nujno potrebuje, saj je pomemben sestavni del celičnih membran, sodeluje pri sintezi nekaterih hormonov in tudi vitamina D.

6 živil, ki bodo znižala vaš holesterol
Imate visok nivo holesterola? Ta je glavni faktor za razvoj bolezni srca in ožilja, ki zahtevajo trikrat več življenj kot rak dojke in dvakrat več kot rak pljuč. Prav zato je pomembno, da ga znižate. To lahko storite s pomočjo šestih živil.

Znate živeti s tem?
Povišan holesterol lahko nastane pri vsakomur in vsi lahko sprejmete ukrepe za njegovo znižanje. Zaradi maščobnih blazinic okrog trebuha, debelosti, stresa in preostalih razlogov ima skoraj 70 odstotkov Slovencev povišan holesterol.

Soja – pred čim vas varuje?
Soja je najbolj razširjena in uporabljana stročnica na svetu, ki so jo na Kitajskem začeli gojiti že v enajstem stoletju pred našim štetjem. Priznana je kot visoko hranljivo živilo, ki varuje pred številnimi boleznimi. Vas zanima katerimi?

S prehrano se zavarujte pred rakom
Vodilni britanski medicinski znanstvenik dr. Richard Doll je prepričan, da je večina vrst raka posledica zunanjih vplivov, kot so nepravilna prehrana, onesnažena voda in zrak. Da bi te vplive ublažili, moramo po njegovem mnenju uživati živila, ki nas ščitijo pred rakom.

Hej, holesterol, zdaj te bom premagal!
To bi bila odločitev, ki bi v znatni meri pripomogla k temu, da bi izboljšali ali ohranili zdravje srca in si tako podaljšali ali celo rešili življenje.

VIDEO: Slovenska inovacija naravno zniža holesterol
Slovenski znanstveniki so ugotovili, kako ječmenovo moko obogatiti tako, da vsebuje več vlaknine, ki učinkovito znižuje slab holesterol. Žitni izdelki bodo sedaj lahko še bolj zdravi in okusnejši.

Znižajmo zdravju nevaren holesterol
75 odstotkov Slovencev ima povišan holesterol! Ker višje vrednosti holesterola pomenijo večje tveganje za bolezni srca in ožilja, jih je treba čim prej spet spraviti na sprejemljivo raven. Lahko si pomagamo sami. Poglejte, kako.

Z zelenim čajem nad holesterol
Raziskava je pokazala, da zeleni čaj uspešno pomaga zniževati slab holesterol v krvi. Čeprav zdravil ne more nadomestiti, pa lahko pripomore k hitrejšim in boljšim rezultatom.

Kako znižati zdravju nevaren holesterol?
Statistike kažejo, da je povišan holesterol težava skoraj 70 odstotkov Slovencev. A ker večje vrednosti holesterola pomenijo večje tveganje za bolezni srca in ožilja, jih je treba čim prej spet spraviti na sprejemljivo raven.

7 načinov, kako preprečiti kap
Kap je ena najpogostejših vzrokov za smrtnost in za dolgotrajno invalidnost. Delno je za visok odstotek invalidnosti krivo tudi to, da tako svojci kot bolnik ne prepoznajo pravočasno simptomov kapi in prepozno obiščejo bolnišnico. Preverite, kako prepoznati simptome in kako še preprečiti možnosti za kap.

Koliko rdečega mesa lahko pojemo?
Čeprav je rdeče meso bogat vir železa, pa lahko prekomerno uživanje vodi do bolezni srca in ožilja ter raka, opozarjajo britanski nutricionisti. Koliko rdečega mesa torej lahko zaužijemo?

Jogurt – najstarejši mlečni izdelek
Jogurt velja za najstarejši mlečni izdelek, saj je bil prvič omenjen že pred 7000 leti. Kljub temu da ga poznamo že toliko časa, pa njegove zdravilne lastnosti postajajo prepoznavne šele v zadnjih desetletjih. Zakaj je jogurt tako zdrav?

Orgazem je lahko stranski učinek zdravil
Čeprav nam zdravila pomagajo in so nepogrešljiva, pa imajo številna tudi neprijetne stranske učinke. Včasih so ti le blažji, lahko pa se zgodi, da so izjemno neprijetni in nas celo spravljajo v zadrego.

Koliko vrst holesterola poznate?
V našem telesu obstajata dve vrsti holesterola: LDL-holesterol (Low-Density Lipoprotein cholesterol), kar prevedeno pomeni lipoproteinski holesterol male gostote, in HDL-holesterol, (High-Density Lipoprotein cholesterol), holesterol velike gostote.

Smrtonosne maščobe?
Trigliceridi so za zdravje našega srca izjemno pomembni. Preverite, zakaj so tako pomembni in kaj morate storiti, če je količina trigliceridov v vaši krvi presegla mejo.

Vsako drugo žensko po 55. letu starosti ogroža holesterol
Ali ste vedeli, da se zaradi menopavze lahko zviša raven holesterola v krvi in je zato tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni veliko večje?

Naravna moč rastlinskih sterolov obvladuje holesterol
Holesterolu bi lahko rekli kar potuhnjeni sovražnik, saj nase ne opozarja s posebnimi znaki, a lahko, če ga je preveč, v našem telesu povzroči veliko katastrofo. Je namreč eden glavnih krivcev za razvoj srčno-žilnih bolezni. Še dobro, da ima naravnega nasprotnika – rastlinske sterole.

Nad holesterol s prehranskim dopolnilom
Na tržišče je prišlo novo prehransko dopolnilo Holestar, ki vam bo pomagalo v boju zoper holesterol in je primerno predvsem za tiste z zmerno povišano vrednostjo holesterola in trigliceridov. Gre za naravno prehransko dopolnilo, ki s pomočjo rdečih kvasovk riža znižuje holesterol in tako varuje vaše srce in ožilje.

Zakaj je dobro poznati raven holesterola v krvi?
Raziskave kažejo, da ima v Sloveniji več kot 70 odstotkov ljudi povišano raven skupnega in slabega (LDL) holesterola. Podatki so zaskrbljujoči, saj je povišan holesterol eden ključnih dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja.

Z rdečo čebulo nad holesterol
Čeprav najpogosteje izberemo belo čebulo, pa naslednjič premislite ali si ne bi raje privoščili rdeče. Kitajski znanstveniki so namreč ugotovili, da rdeča čebula znižuje vrednosti slabega holesterola (LDL) v krvi, ki povzroča bolezni srca in ožilja.

Zakaj je dobro poznati raven holesterola v krvi?
Raziskave kažejo, da ima v Sloveniji več kot 70 odstotkov ljudi povišano raven skupnega in slabega (LDL) holesterola. Podatki so zaskrbljujoči, saj je povišan holesterol eden ključnih dejavnikov tveganja za nastanek bolezni srca in ožilja.

Z oreščki do kakovostnejšega življenja
Oreščki so nekaj najboljšega, kar lahko privoščite svojemu organizmu! Poleg tega, da vas bodo napolnili z novo močjo, ki jo v jesenskih dneh še kako potrebujemo, so namreč tudi izjemno zdravi, predvsem za srce in ožilje.