limonin sok

Orehovo olje za sončenje
Police trgovin se kar šibijo od najrazličnejših proizvodov, ki vsebujejo visoke faktorje za zaščito kože pred soncem. Resnica pa je v tem, da veliko teh proizvodov v stiku s soncem in potom lahko povzroča najrazličnejše alergije. Poskusite z orehovim oljem.

Anoreksična najstnica z 32 kilogrami
Melanie je začela hujšati že pri rosnih 13 letih. V želji, da bi bila tako suha kot Victoria Beckham in Nicole Richie, tudi po pet dni ni jedla ničesar. Pri 19 letih je tako tehtala le še 32 kilogramov.

Čemaž v jedeh
Čemaž postaja vse bolj priljubljena rastlina, ki jo lahko nabiramo v naravi in ima veliko zdravilnih učinkov. Poleg dobro poznane čemaževe juhe vam predstvljamo še nekaj slastnih čemaževih receptov.

Očistite svoje telo strupov!
Prazniki so za naš organizem še kako naporni. Ogromne količine hrane in pijače namreč telo izčrpajo in 'zapackajo'. Očistite svoje telo prazničnih pregreh na povsem naraven način!

Preverite, kako skrbeti za svojo kožo jeseni
Jeseni koža izgublja barvo, pogosto pa se pojavljajo tudi alergične reakcije, obarvani madeži in podobno. Prav zato je nega kože v tem letnem času še kako pomembna.

Poskusite okusen jesenski kaki
V teh jesenskih dneh izkoristite kaki in si iz njega pripravite kakšno slastno jed. Poskusite lahko s kakijevim pecivom, okusno peno ali pa si na zalogo naredite kar kakijevo marmelado. S čimerkoli se boste že pocrkljali, naj vam dobro tekne!

Z domačo lekarno nad bolečine
Glavobol je ena izmed desetih najpogostejših težav, zaradi katerih obiščemo zdravnika. Kadar gre za občasne glavobole, si lahko pomagamo tudi sami.

Sladke in okusne fige
Fige lahko uživate surove, suhe, v sladici, veljajo pa tudi za priljubljeno gurmansko jed. Iz njih tako lahko pripravite posebno hladno omako s pršutom, se posladkate s figovimi kroglicami ali pa naredite marmelado iz fig.

Zakaj ne bi tokrat slivovih?
Govorimo o slivovih cmokih. Privoščite si jih ali pa kakšno drugo jed iz sliv. Slive so namreč vsestranski in zdrav sadež, ki jih lahko uporabite za pripravo različnih jedi.

Privoščite si robide!
Če vam surove robide ne dišijo, si lahko iz njih pripravite tudi različne jedi ali okusno marmelado. Zakaj ne bi za spremembo poskusili hladne ribezove juhe z robidami.

Poletne dobrote iz breskev
Če si želite privoščiti osvežilno jed, potem so breskve v kombinaciji s sladoledom ali jogurtom prava stvar. Slasten okus breskev bo tako prišel bolj do izraza.

Za spremembo si privoščite češnjevo juho
Iz češenj lahko pripravite precej okusnih jedi, od juhe pa vse do sladic, z njim pa lahko začnete in končate dan. Zdrave so, zato si jih privoščite v izobilju!

Pozor! Niso vse jagode zdrave!
Jagode so izredno uporaben sadež, saj vsebujejo veliko vitaminov, iz njih pa lahko pripravimo mnogo zdravih jedi. Vendar ne iz vseh. Prehranski strokovnjaki svarijo predvsem pred španskimi jagodami, ki jih lahko kupite tudi v slovenskih prodajalnah.

Naj limona postane vaša najboljša prijateljica
Znanstveniki so ugotovili, da je dan najbolje začeti s kozarcem sveže limonade, saj iz telesa odplakne vse nečistoče in škodljive stvari. Poskusite pa lahko tudi z zelo staro metodo postenja, to je post z limonado, ki velja za enega izmed najhitrejših načinov čiščenja organizma.

LIMONA
Limona je poleg pomaranče eden izmed najbolj zdravih agrumov, ki je bogat predvsem po vsebnosti vitamina C. Kot iz pomaranče si lahko tudi iz limone pripravite naravno stisnjen sok ali iz nje izdelujete kandirano sadje. Sicer pa je limona že zelo star sadež, katerega zdravilne učinke so poznali že v 12 stoletju.

Nad virus HIV z limono!
Znanstveniki trdijo, da je limona močan antioksidant, pomaga pri prehladih ter pri hujšanju. Učinkovita je v boju proti plešavosti, nekateri pa celo pravijo, da je limonin sok učinkovita obramba proti aidsu.

Prva spomladanska solata
Regrata res da ne morete vključiti v pripravo gurmanskih specialitet, lahko pa ga uporabite pri pripravi okusnih, zdravih in lahkih jedi. Za vas smo pripravili nekaj idej za jedi z regratom.

Poletna prehrana za otroke
Poletni jedilnik za otroke naj vsebuje čimveč okusnih, hladnih, mlačnih in ne prevročih jedi.