Vizita.si

maščobne kisline

Zdravje 19. 02. 2016 08.05

Novo odkritje o jajcih in holesterolu

Eno jajce na dan ne bo škodovalo vašemu zdravju, so odkrili finski znanstveniki. Ker vsebujejo precej holesterola, so jajca zdravniki dolgo odsvetovali vsem, ki so bili v nevarnosti, da razvijejo bolezni srca in ožilja. A kot je pokazala finska študija (pa tudi več drugih): holesterol v jajcih nima tega negativnega vpliva.

Zdravje 15. 09. 2015 15.53

Tako preprosto lahko odženete otožnost

Ljudje, ki jedo več rib, imajo manj možnosti, da bodo trpeli za depresijo, je pokazala zadnja raziskava. Je res možno, da so ribe naravni antidepresivi?

Zdravje 16. 06. 2015 13.37

Imate utrujene in suhe oči? Tu je preprosta rešitev!

Se zaradi prekomerne rabe računalnika spopadate s suhimi očmi? Potem si privoščite več živil, ki vsebujejo zdravilne omega-3 maščobe. Strokovnjaki so namreč dokazali, da te izboljšajo simptome suhega očesa. Preverite zakaj.

Zdravje 09. 06. 2015 09.17

Maščoba, ki vas spravi v depresijo in povzroči kap

Jeste piškote, da bi si popravili razpoloženje? V resnici vas lahko spravijo v depresijo, je pokazala nova študija. Ker vsebujejo trans maščobne kisline, lahko dokazano povzročijo tudi srčno in možgansko kap.

Zdravje 20. 11. 2014 13.02

Težave z vidom, bolečine v sklepih, pozabljivost …

Ribje olje, ki je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, dokazano pomaga pri številnih zdravstvenih tegobah in nas lahko obvaruje pred mnogimi izmed njih. Tu je seznam težav, pri katerih je ribje olje učinkovito.

Zdravje 06. 08. 2014 15.15

Pozitiven učinek rib, ki je presenetil še strokovnjake

Uživanje katerekoli vrste rib le enkrat na teden lahko izboljša zdravje vaših možganov in vas varuje pred prezgodnjo demenco. Čeprav so bili strokovnjaki prepričani, da je bolj jesti ribe z več Omega-3 maščobnimi kislinami, je zadnja raziskava pokazala, da te niso ključnega pomena.

Razstrupljanje 27. 06. 2014 08.30

Samo TAKO vam lahko uspe!

Celulit povzroča težave številnim ženskam – tako mladim kot starejšim, vitkejšim in močnejšim. Razlogov, zakaj nastane, je več, prav tako pa tudi načinov, kako se ga znebiti.

Novice 10. 05. 2013 15.33

Ne bi verjeli, kakšna je bila še pred letom dni ...

Ameriška pevka Diana Nicole DeGarmo je znova v središču pozornosti. Po dolgem boju z odvečnimi kilogrami je namreč končno uspela (pre)oblikovati svojo postavo, razkrila pa je celo svojo skrivnost, kako ji je to uspelo.

Zdravje 27. 02. 2013 08.09

Maščobe, ki si jih morate privoščiti

Medtem ko obstajajo slabe maščobe, ki bi se jim morali izogibati, saj ne škodijo le vaši postavi, temveč tudi vašemu zdravju, obstaja tudi hrana, ki je resda mastna, toda hkrati za telo izredno koristna.

Novice 21. 05. 2012 08.09

Sladkor poneumlja!

Sladkor ne povzroča le odvisnosti in odvečnih kilogramov, strokovnjaki namreč pravijo, da tudi poneumlja. K sreči pa obstajajo načini, kako ta učinek sladkorja preprečiti.

Zdravje 05. 01. 2012 08.14

S chia semeni do popolne postave

Ste že slišali za chia semena? Ta semena izvirajo iz Južne in Srednje Amerike in so jih uporabljali že Maji in Inki. Uživamo jih v obliki zrnja, zmleta v moko ali namočena v vodi. Številni jih uporabljajo tudi v boju zoper kilograme.

Bilke 30. 09. 2011 08.27

Hrana, ki polepša lase

Namesto da zapravite celo premoženje za različne pripomočke, ki naj bi bolj ali manj uspešno negovali lase, v svoje obroke vključite hrano, ki jih bo oskrbela prav s tistimi hranili, ki jih potrebujejo.

Bilke 21. 06. 2011 16.08

Z oljčnim oljem do zdravja

Oljčno olje se dobro prida morskim jedem, ki si jih še posebej z veseljem pripravljamo poleti. Ne samo da je okusno, izjemno je tudi zdravo. Preverite, kakšni so njegovi zdravilni učinki.

Žensko zdravje 07. 02. 2011 08.14

Lahko vitamin E ublaži nadležen PMS?

Marsikateri ženski predmenstrualni sindrom močno zagreni tistih nekaj dni v mesecu. Slabe volje je, razdražljiva in depresivna, bolijo jo prsi in nenehno je lačna. Menda pa obstaja rešitev za to – vitamin E in esencialne maščobne kisline.

Holesterol 02. 11. 2010 11.19

Kdaj in zakaj uživati margarino?

Maščobe v prehrani imajo odločilen vpliv na maščobe v krvi. Živalske maščobe vsebujejo veliko nasičenih maščobnih kislin in holesterola, ki ob čezmernem uživanju povišajo raven holesterola v krvi. Nasprotno pa v rastlinskih oljih prevladujejo enkrat in večkrat nenasičene maščobne kisline. Te ne povišajo vrednosti krvnih maščob, še več, povišane vrednosti zmorejo celo znižati.

Bilke 04. 10. 2010 15.40

Z oreščki do kakovostnejšega življenja

Oreščki so nekaj najboljšega, kar lahko privoščite svojemu organizmu! Poleg tega, da vas bodo napolnili z novo močjo, ki jo v jesenskih dneh še kako potrebujemo, so namreč tudi izjemno zdravi, predvsem za srce in ožilje.

Bilke 01. 07. 2010 10.34

Orehovo olje za sončenje

Police trgovin se kar šibijo od najrazličnejših proizvodov, ki vsebujejo visoke faktorje za zaščito kože pred soncem. Resnica pa je v tem, da veliko teh proizvodov v stiku s soncem in potom lahko povzroča najrazličnejše alergije. Poskusite z orehovim oljem.

Zdravi z 04. 03. 2010 10.36

Som na mlinarski način

Jedi iz rib varujejo vaše srce in ožilje, saj so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami. Te zmanjšujejo krvni pritisk, nastanek arterijskih oblog in raven holesterola. Predstavljamo vam kosilo za štiri osebe.

Zdravje 11. 02. 2010 10.50

Hrana za zmanjševanje stresa

Ko ste pod velikim pritiskom, na meji 'živčnega zloma' ali pa ste enostavno depresivni in potrti, je čas, da nekaj storite zase. Posežite na primer po hrani, ki dokazano zmanjšuje stres!

Zdravje 21. 01. 2010 11.13

Ribje olje zavira staranje

Nove raziskave so pokazale, da ribje olje, ki vsebuje veliko omega-3 maščobnih kislin, upočasnjuje staranje. Še posebej ugodno pa naj bi ta eliksir življenja vplival na srčne bolnike.

Novice 24. 12. 2009 10.50

Srečni, zdravi in vitalni z "bakalarjem"

Polenovka je odličen zaveznik v preventivi pred kardiovaskularnimi boleznimi, zaslužna je za dobro počutje, bogata z vitamini, omega-3 maščobnimi kislinami in še in še.

Zdravje 16. 10. 2009 13.03

Ni vseeno, kaj daste v usta!

Ob svetovnem dnevu hrane je že prav, da se vprašamo, kakšno hrano jemo. Že dolgo je namreč znano, da je tudi od hrane odvisno, kako hitro bomo ozdraveli. Vedno več pa jih verjame, da je prav nezdrava hrana vzrok številnim boleznim, tudi raku.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996