Vizita.si

magnezij

POPovi zdravniki 18. 12. 2002 10.53

Imunski sistem in prehrana

Kako naj si s prehrano ojačam imunski sistem ? Lepa hvala.

POPovi zdravniki 15. 12. 2002 14.49

Nosečnost in prehrana

Lep pozdrav! Sem v 13 mesecu nosečnosti in me zanima, če so šumeče tablete (magnezij in kalcij) priporočljivi, namreč moja zdravnica je dejala, da vse potrebne vitamine dobiš s hrano. Jaz mislim, da p...

POPovi zdravniki 30. 10. 2002 23.21

Prehrambeni dodatki

Zanima me, kakšno je vaše mnenje o dodatkih k prehrani - vitamini, multivitamini, kalcij, magnezij, NONI, Q Koencim 10 ipd.Ali poznate Noni in kaj mislite o njegovem učinku?Konkretno se zanimam za izd...

Zdravje 04. 02. 2019 08.34

Najmočnejši naravni probiotik, kar jih poznamo

Ste vedeli, da je pol kilograma kislega zelja enakovredno osmim probiotikom? Za boljše zdravje in počutje si v teh zimskih dneh lahko privoščite doma pripravljeno kislo zelje.

Zdravje 30. 01. 2019 08.39

Največji mit o soji

Soja je živilo, ki se ga mnogi bojijo, ker naj bi v telesu zaradi fitoestrogenov lahko delovalo kot ženski hormon estrogen. To prepričanje je precej razširjeno, vendar ne drži, pojasnjuje Nina Zupanič z Inštituta za nutricionistiko. Strah, da bi soja negativno vplivala na naše hormone, ni upravičen. To stročnico lahko brez skrbi v svojo prehrano vključijo tako moški kot ženske.

Zdravje 04. 01. 2019 10.08

Zakaj vam lahko testenine pomagajo pri hujšanju?

Danes se številni, ki želijo izgubiti odvečne kilograme, izogibajo ogljikovim hidratom. Ko se odločijo za dieto, najprej izključijo kruh, testenine, krompir in vse ostalo, kar sodi med ogljikove hidrate. Na ta način resda lahko shujšate zelo hitro, a če želite ohraniti zdravo telesno težo na dolgi rok, so ogljikovi hidrati v resnici vaši prijatelji in se jim ni smiselno izogibati.

Zdravje 31. 12. 2018 11.51

Že poznate to živilo in njegove učinke?

Ste že slišali za tempeh? To je živilo, ki ga bolje poznajo vegetarijanci, saj je lahko nadomestek mesa. Vendar pa bi ga lahko vsaj občasno v prehrano uvrstili tudi drugi. Je fermentirano živilo iz soje. Zaradi postopka fermentacije kot kislo zelje ali repa pridobi probiotične bakterije, ki nam izjemno koristijo. Poleg tega je odličen vir beljakovin.

Zdravje 28. 12. 2018 11.07

Odkritje o mandljih, ki vas bo navdušilo

Oreščki so dolgo časa – podobno kot jajca – veljali za hrano, pri kateri strokovnjaki niso bili prepričani, kako zdrava je. Pri jajcih so se bali velike vsebnosti holesterola, pri oreščkih pa maščob. Toda študije kažejo, da hrane res ne smemo presojati po eni sestavini.

Prehrana 07. 12. 2018 09.47

Živilo, ki pomaga preprečiti kap

Zakaj ne bi kdaj rižote, testenin ali enolončnice popestrili s koščki tofuja? To živilo iz soje je odličen vir beljakovin. Ker vsebuje vseh devet esencialnih aminokislin, bi po njem morali poseči vegetarijanci. Blagodejen pa je tudi za srce in ožilje. Spada med živila, ki pomagajo preprečiti najhujše.

Zdravje 06. 11. 2018 09.16

Tako v srednjih letih ne boste pridobili trebuha

Vsak dan si za malico privoščite pest oreškov. Ti so polni zdravih nenasičenih maščob, bogati pa so tudi z beljakovinami. Zaradi tega vas bodo zasitili in boste imeli manjšo potrebo, da bi posegli po nezdravih živilih, ki bi vodila v nalaganje odvečne maščobe na trebuhu.

Zdravje 17. 10. 2018 09.03

Uživate mleko, sir, jogurt ali maslo?

Potem delate nekaj za zmanjšanje tveganja za pojav sladkorne bolezni tipa 2, je pokazala študija, ki jo je izvedla britanska univerza Cambridge. To je najobsežnejša študija na tem področju do zdaj. Zajela je kar 63.600 odraslih, ki so jih spremljali 20 let. Na začetku nihče ni imel sladkorne bolezni, na koncu pa jih je to dobilo več kot 15.100. Raziskovalci so pogledali, kakšna je bila povezava z uživanjem mleka in mlečnih izdelkov.

Zdravje 08. 10. 2018 08.00

Veste, kako zdrav je kostanj?

Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

Zdravje 14. 09. 2018 12.42

Preverite, ali uživate dovolj mleka

Tri porcije mleka in mlečnih izdelkov na dan naj bi zmanjšale tveganje za pojav bolezni srca in ožilja, je pokazala kanadska študija. Mleko je v zadnjih letih kontroverzno živilo. Marsikdo se ga izogiba zaradi laktoze in maščob. Vendar pa je študija univerze McMaster v Ontariu pokazala, da se mleku ne bi smeli kar odreči.

Zdravje 31. 08. 2018 15.11

To bo pomagalo v boju proti maščobi na trebuhu

Če poskušate doseči bolj zdravo težo, v svojo prehrano vključite tudi dovolj živil, ki so bogata z mineralom magnezijem. To je eden za naše telo najpomembnejših mineralov, saj je povezan s kar 300 procesi, ki v njem potekajo. Za naše zdravje je torej res ključen in pomaga lahko tudi pri doseganju manjšega števila kilogramov. Poglejmo si, zakaj.

Zdravje 18. 06. 2018 09.49

Narobe smo se lotili hujšanja. Tu je ključna napaka, ki jo delamo

Čeprav mnogi ljudje posvetijo veliko časa in truda za hujšanje, pa ne dosežejo pravih rezultatov. Nutricistka slavnih Dana James je razkrila, da je razlog za to v tem, da se običajno povsem narobe lotimo hujšanja. Hujšanje je lahko bolj zapleteno, kot bi si mislili, pravi in razkriva, kaj najpogosteje počnemo narobe.

Zdravje 04. 06. 2018 11.20

Kaj morate vedeti o breskvah?

Ta sočen sadež izhaja iz Kitajske in je sorodnik češenj, marelic, sliv in nektarin. Vsebuje res veliko vitaminov, mineralov in vlaknin pa tudi drugih snovi, ki preprečujejo bolezni in izboljšujejo počutje. Imeli boste več energije, boljšo prebavo, bolj zdravo srce in celo manjše tveganje za raka.

Zdravje 24. 05. 2018 07.57

Prekomerno težkim primanjkuje tega vitamina!

Prekomerno težki, ki imajo veliko odvečne maščobe v predelu trebuha, naj bi imeli v telesu premalo vitamina D, je pokazala nizozemska študija. Najboljši vir tega vitamina je sicer sončna svetloba. S hrano pa ga dobimo, če uživamo mastne ribe in jajčne rumenjake.

Zdravje 26. 04. 2018 14.43

Kruh: DA ali NE?

Kruh je lahko dober vir vlaknin, vitaminov in mineralov. Prav zato je lahko ključnega pomena v zdravi prehrani. A vse oblike kruha niso narejene enako, zato je pomembno, kakšen kruh izberete. Kruhu najslabše kvalitete se je res bolje izogniti.

Zdravje 04. 04. 2018 11.08

To je sadež, ki je tokrat obnorel svet

Če je bil zadnji hit med sadeži avokado, ker vsebuje številne zdrave maščobe, se, kot kaže, trend spreminja. Ananas postaja najhitreje prodajan sadež v Britaniji, njegova prodaja pa je narasla za kar 30 odstotkov. Vas zanima, zakaj?

Zdravje 23. 03. 2018 10.06

Odlična novica o oreščkih

Vse več študij dokazuje, kako zdravo je redno uživanje oreščkov. Ti zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja, za sladkorno bolezen, za raka (celo zavirajo rast tumorjev). Poleg tega pomagajo proti previsokemu holesterolu in krvnemu sladkorju. Preprečujejo pojav bolezni dihal. Res jih je koristno vključiti v prehrano.

Mesec preventive 30. 01. 2018 13.33

Zakaj so nekateri pri 50-ih videti 20 let mlajši?

Ko želite zavrteti čas nazaj, je hrana vaše najboljše orožje. Lahko pa je seveda tudi vaša največja šibkost. Dokaz za to so ljudje, ki dopolnijo 50 let in se počutijo ter so videti kot 30 letniki in tisti, ki dopolnijo ravno toliko let ali celo manj in se že spopadajo s sladkorno boleznijo, boleznimi srca in ožiljem, bolečinami ter suho uvelo kožo.

Zdravje 26. 01. 2018 15.05

Nujno je, da to naredite, če želite zmanjšati svoje tveganje za kap

Da bi zmanjšali svoje tveganje za prezgodnjo smrt, je nujno, da poskrbite, da nimate previsokega krvnega tlaka. Ne zavedamo se dovolj, koliko lahko na tem področju dosežemo s primernim življenjskim slogom. Našteli bomo 10 sprememb, o katerih bi morali razmisliti.

Novice 20. 04. 2017 07.47

Lepa koža, lasje, močne mišice in namazani sklepi. To snov morate spoznati

Ste vedeli, da je kolagen beljakovina, ki je ključnega pomena za lepo kožo, lepe lase, pa tudi za mišično maso in dobro delujoče sklepe?

Zdravje 11. 01. 2018 08.14

9 znakov, da vam pomanjkanje magnezija uničuje življenje

Nespečnost, depresija, krči, razbijanje srca in utrujenost predstavljajo le nekaj simptomov, ki spremljajo pomanjkanje magnezija v telesu. Čeprav magnezij najdemo v rjavem rižu, zeleni listnati zelenjavi, fižolu, avokadu, mandljih in temni čokoladi, večini ljudi primanjkuje tega pomembnega minerala.

Zdravje 29. 12. 2017 11.29

7 živil, ki jih morate uživati za močnejši imunski sistem

Grenivke, česen, špinača, pa tudi piščančja juha. Predstavljamo 7 živil, ki bi jih morali uživati sedaj, ko je mraz in je vaš imunski sistem že zaradi tega šibkejši. Tako boste manjkrat prehlajeni in se boste bolje počutili.

Zdravje 27. 12. 2017 08.08

6 zdravil za mačka, ki res delujejo!

December je čas, ko si privoščimo tudi kakšno alkoholno pijačo več, zaradi česar se lahko kaj hitro spopademo  z neprijetnim mačkom. Zanimivo je, da ima od 75 do 80 odstotkov ljudi mačka že samo, če spijejo le eno ali dve alkoholni pijači. Tu je šest zdravil za mačka, ki res učinkovito pomagajo.

Kje vas boli? 14. 11. 2017 07.58

Štirje tipi glavobolov in kako jih ublažiti

Ko se pojavi močan glavobol, ga lahko pomagajo ublažiti tudi blagi pritiski na določene akupresurne točke. Poglejte, katere lahko uporabimo pri različnih vrstah glavobolov.

Zdravje 10. 11. 2017 13.36

Poznate vse učinke, ki jih ima limona?

Limone so res odličen vir vitamina C, ki je zelo močan antioksidant. Ne le da krepi imunski sistem in nam zaradi tega pomaga, da se upremo gripi in prehladu - ima še nekaj drugih odličnih vplivov na naše telo. Ni pa niti edino dobrodejno hranilo, ki ga vsebuje ta zdrav živorumen sadež.

Zdravje 30. 10. 2017 16.34

Ko boste to prebrali, boste takoj hiteli po špinačo

Pričnite dan s špinačnim smoothiejem ali omleto. Privoščite si špinačo za kosilo kot prilogo ali solato. Če ste na poti, jo zaužijte v sendviču. Ta zelena listnata zelenjava je tako zdravo živilo, da bi morali najti način, da jo redno uživate.

Zdravje 12. 10. 2016 16.01

Poznate zdravilne učinke tega jesenskega daru narave?

Jesen je čas, ko po mestnih ulicah zadiši po pečenem kostanju. Mnogi ga naberejo tudi kar sami in ga pripravijo kuhanega, pečenega ali kot dodatek k jedem. Ta okusni dar naraven pa ni namenjen le razvajanju brbončic, a je tudi izjemno zdrav.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996