Vizita.si

magnezij

Zdravje 25. 03. 2010 09.17

Kako kombinirati hrano in okrepiti zdravje?

Zadnje raziskave kažejo, da se pozitivni učinki določene hrane na naše zdravje še povečajo, če jo kombiniramo s pravšnjimi živili. Tako je na primer priporočljivo skupaj uživati pomarančni sok in ovseno kašo, govedino in korenje, jabolka in rdeče vino ...

Bilke 19. 03. 2010 13.32

Stevia, naravno sladilo brez kalorij

Prvotno rastišče stevie so gorska območja Paragvaja, kjer so jo Indijanci Guarani uporabljali že stoletja. Imenujejo jo "kaa-he-e", kar pomeni v njihovem jeziku sladka zel. Liste so uporabljali predvsem za sladkanje grenkega čaja mate in v medicinske namene.

Bolezni 16. 03. 2010 14.32

8 nasvetov za močnejše kosti!

Po 50. letu starosti pa do konca življenja si kost zaradi neodkrite ali nezdravljene osteoporoze zlomi skoraj vsaka druga ženska in vsak peti moški, zato začnite krepiti svoje kosti že danes! Preberite,kako.

Zdravje 25. 02. 2010 09.10

Kaj storiti, ko zagrabi krč?

Z mišičnimi krči se vsaj enkrat v življenju sreča kar 95 odstotkov ljudi, prizadenejo pa lahko tudi povsem zdravega človeka. Preberite, kaj jih povzroča in kako se jim lahko izognete!

Zdravi z 09. 02. 2010 10.24

Privoščite si kremo iz pšeničnih zrn

Tudi posladkati se je treba. Pri tem pa lahko poskrbimo, da je sladica zdrava in poleg tega še zelo okusna. Preizkusite kremo iz pšeničnih zrn.

Zdravi z 01. 02. 2010 09.43

FIŽOL

Domovina fižola je Južna Amerika. Pred davnimi leti so ga že Indijanci sadili skupaj s koruzo, bučami in konopljo. Uživali so zelenega in posušenega, pa tudi fižolovi listi so bili zelo priljubljeni.

Bilke 27. 01. 2010 14.15

Vitamini brez mineralov v telesu ne delujejo

Vitamini brez mineralov v telesu ne morejo delovati, poleg tega pa jih telo brez mineralov ne more niti sprejeti. Vitamine telo lahko tvori samo, medtem, ko ne more tvoriti mineralov.

Zdravi z 07. 01. 2010 08.49

KISLA REPA

Repa izvira iz severnega dela srednje Evrope in so jo že zelo zgodaj kultivirali. Ima modrosive liste, ki objemajo steblo, in rumene cvetove v rahlih grozdih. Plodovi so včasih deloma tudi luskinasti.

Zdravi z 07. 12. 2009 11.00

NONI

Čeprav je tropski sadež noni rastlina s številnimi zdravilnimi učinki, pa ga večina Evropejcev še ne pozna dobro. Verjetno pri nas ni tako priljubljen kot ostali tropski sadeži tudi zaradi njegovega močnega vonja in grenkega okusa.

Bilke 27. 11. 2009 11.18

Z gobo nad raka (Ganoderma lucidum)

V Aziji svetlikavo pološčenko že dolgo uporabljajo pri zdravljenju različnih oblik raka. Na Japonskem jo uvrščajo celo na uradno listo zdravil, spremljajočih pri kemoterapiji. Neodvisno od tega, kdaj gobo zaužijete, pred ali po obsevanju, se število levkocitov, eritrocitov in trombocitov izredno hitro povrne v prvotno stanje.

Zdravje 12. 11. 2009 13.25

Mandarine preženejo prehlad

Pet mandarin na dan vam zagotovo prežene prehlad, saj vsebujejo veliko vitamina C. Ker imajo nizek glikemični indeks so kljub veliki količini sladkorjev primerna tudi za sladkorne bolnike.

Lepota 04. 11. 2009 09.06

Buča kot zdravilo in lepotilo

Lepotila iz bučnega mesa in olja so bila znana že Indijankam. V farmaciji pa so jih uporabljali že stari Grki, Rimljani in še posebej Kitajci.

Zdravje 22. 10. 2009 15.05

7 živil za povečanje odpornosti

V času prehladnih obolenj je dobro, da poskrbite za svoje telo in namesto hamburgerjev, čipsa, čokolade in drugih nezdravih prigrizkov, uživate zdravo hrano, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, da zaščitite telo pred virusi in bakterijami. Preverite, s katero hrano si lahko povečate odpornost.

Bilke 20. 10. 2009 09.48

VIDEO: Z naravnim pripravkom do boljših kosti

Čeprav je osteoporoza bolezen, ki prizadene predvsem ženske po menopavzi, pa je za svoje kosti treba skrbeti že prej in v telo vnesti zadostno količino kalcija. Kako to storiti na najbolj učinkovit način, pa si lahko pogledate v videu.

Lepota 01. 12. 2008 12.45

Minerali na našem obrazu

Ste vedeli, da s kozmetiko vsako leto vnesemo v naše telo do dva kilograma strupov? Rešitev so mineralna ličila, dekorativna kozmetika nove generacije.

Zdravi z 04. 10. 2009 18.50

GROZDJE

Grozdje je zelo učinkovit čistilec organizma, zato deluje dobrodejno na celo telo, pomaga pa tudi pri hujšanju. Je izredno dobra hrana za živce, možgane, zobovje in kosti.

Zdravje 02. 10. 2009 11.24

Hrana, ki vas bo zazibala v sladke sanje!

Se več ur premetavate, preden vam končno uspe zaspati? Vam tudi pomirjujoča kopel in toplo mleko ne pomaga zaspati? Zdaj so ameriški strokovnjaki za prehrano sestavili seznam osmih živil, s katerimi boste pregnali nespečnost.

Žensko zdravje 29. 03. 2009 20.05

Vegetarijanstvo v nosečnosti – da ali ne?

O tem, ali je brezmesna prehrana v času nosečnosti priporočljiva ali ne, obstajajo različna stališča. Zagovorniki trdijo, da proteine, vitamine in minerale, ki jih dobimo z mesom, lahko nadomestimo tudi z drugimi živili. Nasprotniki pa pravijo, da je vegetarijanstvo med nosečnostjo nesprejemljivo.

Zdravje 30. 09. 2009 14.37

Fige proti utrujenosti

Fige vsebujejo veliko sladkorja in s tem tudi veliko kalorij. Sicer pa so bogate z različnimi zdravimi snovmi, ki jih organizem potrebuje. Pomagajo urejati prebavo, odlične so pri premagovanju utrujenosti, delujejo pa tudi pomirjevalno.

Bolezni 28. 09. 2009 20.28

Zaprtje je lahko znak bolezni

Zaprtje je lahko precej neprijetna nadloga. Vzroki so običajno nepravilna in neredna prehrana, stres in premalo gibanja. Če je zaprtje dolgotrajno ali če opazite kri v blatu, gre lahko za resnejše težave, ki zahtevajo obisk zdravnika.

Zdravje 15. 09. 2009 10.00

Z robidami proti raku

Naj bodo ob koncu poletja na vašem krožniku tudi robide. So namreč izredno zdravilne. Učinkovite naj bi bile tudi v boju proti raku, pomagajo pri vnetem grlu in prebavnih težavah, so tudi naravni antiseptik.

Zdravi z 06. 09. 2009 18.00

BUČA

Jesen je čas, ko nas razsveseljujejo buče. Tako tiste okrasne kot tudi jedilne. In vsako leto nas pridelovalci presenetijo s kakšno novo sorto. Sicer pa buče sodijo med najstarejše poznane gojene rastline. Bučne pečke naj bi grizljal že paleolitski človek pred 15.000 leti.

Zdravi z 12. 07. 2009 15.14

KUMARA

Kumaro so poznali že v antiki. Izjemno cenjena pa je bila tudi med zdravilci v Indiji, iz koder izvira. Njena dobra lastnost je tudi ta, da jo lahko uporabljate čez celo leto, četudi pride njen okus najbolj do izraza prav poleti. Je zelo zdrava, zato si jo v vročih poletnih dneh privoščite v osvežilni solati.

Zdravje 08. 07. 2009 12.45

Breskve za mladost in energijo

Breskve niso samo okusen aromatičen sadež, amapak so tudi izjemno zdrave. Čistijo namreč organizem, pomagajo pri prebavi in telo varujejo pred rakavimi in srčnimi obolenji. Izjemno koristne pa so tudi za nego kože in obraza.

Zdravje 03. 07. 2009 22.08

VIDEO: Uredite si prebavo z magnezijem!

Magnezij je tisti element, ki ga naš organizem potrebuje, dobivamo pa ga s hrano in pijačo.

Zdravi z 14. 06. 2009 17.15

PARADIŽNIK

Paradižnik mnogi imenujejo kar super zelenjava, saj poka od različnih vitaminov in zdravih snovi, ki jih vsebuje. Ekološko vzgojen paradižnik spada k živilom, ki učinkovito zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja. Zanimivo pa je, da poznamo kar nekaj vrst paradižnika. Med njimi tudi črni paradižnik.

Zdravje 08. 06. 2009 17.47

Zdravje na dveh pecljih

V vročih poletnih dneh si privoščite čim več češenj. Mnogi jih uživajo predvsem zaradi očiščevalnega učinka in zdravilnega vpliva na kožo, blagodejno pa vplivajo tudi na delovanje ledvic, prebavo, preprečujejo staranje in so učinkovito shujševalno sredstvo.

Zdravje 27. 05. 2009 17.41

Ste se naveličali hrane, ki jo ves čas jeste?

Če ste odgovorili z da, si preberite katere so tiste jedi, ki jih velikokrat spregledamo, so pa preproste za pripravo in izjemno hranljive. Pomembno pa je tudi dejstvo, da vas odpeljejo stran od nezdrave prehrane.

Novice 06. 03. 2008 12.51

Magnezij proti sladkorni

Švedski znanstveniki so ugotovili, da magnezij zmanjšuje možnost za nastanek sladkorne bolezni.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1080