namaz

Jutranja krema
Si za zajtrk skoraj vedno pripravite jajca, kruh z margarino in marmelado ali rogljiček, zdaj pa ste se naveličali vedno istega zajtrka? Potem si pripravite jutranjo kremo!

Bo Nutella prepovedana?
Namazu Nuttela grozi prepoved. Evropski parlament je sredi junija potrdil nove prehrambne vrednosti živil in ugotovil, da Nuttela ne ustreza priporočenim vrednostim.

Jamiejev seznam nepogrešljivih živil
So nekatere začimbe in so določena živila, brez katerih v kuhinji Jamieja Oliverja preprosto ne gre. Zdaj je slavni britanski kuhar sestavil seznam hrane in začimb, ki pridejo prav pri pripravi skorajda vsakega obroka.

Čemaž v jedeh
Čemaž postaja vse bolj priljubljena rastlina, ki jo lahko nabiramo v naravi in ima veliko zdravilnih učinkov. Poleg dobro poznane čemaževe juhe vam predstvljamo še nekaj slastnih čemaževih receptov.

Pripravite si solato iz trobentic, vijolic in marjetic
Poleg dobro poznanega regrata raste v naravi še veliko divjih rastlin, za katere številni ne vedo, da so užitne in si iz njih lahko pripravimo odlično solato. Večina teh rastlin sodi med zelišča, druge pa poznate po videzu, vendar ne veste, da so užitne.

Delikatesni tunin namaz
Uživanje rib, še posebej tunine, je izjemno zdravo, saj so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami in tako preprečujejo nastanek bolezni srca in ožilja. Predstavljamo vam recept za tunin namaz.

Z redkvico nad težave z jetri!
Če imate težave z jetri in žolčem si občasno privoščite solato ali namaz iz redkve. Redkev je namreč znana po tem, da učinkovito lajša težave, povezane s temi organi. Koristna pa je tudi pri putiki, sklepnem revmatizmu, kašlju in odpravljanju hripavosti. Zaradi antiseptičnega delovanja je odlična izbira tudi v boju proti glivicam.

Očistite telo s čemažem!
Čemaž je znan kot čistilec prebavnih in dihalnih poti, zelo dobro pa učinkuje tudi na delovanje žlez in krvnega obtoka. Ker bo sezone nabiranja kmalu konec, si ga čim prej privoščite. Lahko ga uporabite kot začimbo oziroma dodatek k jedi ali pa kot glavno sestavino.

MED
V zdravilstvu je med cenjen kot živilo, ki povečuje umsko in telesno moč, izboljšuje zdravje in počutje, krepi srce, deluje dezinfekcijsko, pomaga pri prehladih, živčnih napetostih in povečuje splošno imunsko odpornost.

Slastne jedi iz brokolija
Ne glede na to, da največ zdravilnih snovi vsebuje surov brokoli, pa veliko vitaminov obdrži tudi takrat, ko ga skuhate. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako ga pripraviti.