okrog

Evropski teden cepljenja
Danes se začenja evropski teden cepljenja, ki je namenjen zlasti poudarjanju pomena cepljenja in ga obeležujemo že od leta 2005.

Slovenci se bolj zdravo prehranjujemo kot Hrvati in Srbi
Raziskava agencije Mediana je pokazala, da se več kot tri četrtine vprašanih v Sloveniji zaveda škodljivosti hitre prehrane. Na Hrvaškem se škodljivosti hitre prehrane zaveda približno polovica vprašanih, v Srbiji pa le tretjina državljanov.

Kako si pomagamo, ko smo zaprti?
Dobra prebava je ključna za dobro počutje in zdravje. Gastroenterologinja Tatjana Puc Kous priporoča, da se veliko gibljete, spijete zadosti tekočine in poskušate vsakodnevno odvajati ob določeni uri.

Po stopnicah v daljše življenje
Gotovo ste se tudi sami že znašli pred dilemo: po stopnicah ali raje z dvigalom? Verjeli ali ne, če se odločite za stopnice, vam ta 'šport' lahko podaljša življenje. Tako vsaj pravijo švicarski strokovnjaki.

Pomoč ženskam, okuženim z virusom HPV
Februarja je začela delovati Skupina za samopomoč, z namenom, da tistim, ki se zaradi posledic okužbe s HPV znajdejo v duševni stiski, zagotovi čimprejšnjo pomoč in tolažbo.

Ste depresivni?
V deževnih dneh, ko nas namesto sonca pozdravi sivina, se veliko ljudi sooča z brezvoljnostjo, utrujenostjo in žalostjo. Kdaj so te težave znak depresije, nam je razložila psihologinja Andreja Pšeničny.

Škodljivost soli v prehrani
Slovenija se z 12 do 13 gramov porabe soli na dan uvršča med večje porabnike soli v Evropi in presega priporočeni dnevni vnos.

Antioksidanti proti levkemiji
AntiAntioksidanti, ki jih najdemo v sadju, zelenjavi in črnem vinu lahko pomagajo pri zdravljenju levkemije.

Ledvične bolezni naraščajo
Strokovnjaki ocenjujejo, da ima vsak deseti odrasel eno izmed oblik kronične ledvične bolezni različne stopnje.