Vizita.si

pektin

Prehrana 30. 03. 2015 11.03

Živila, po katerih boste siti dlje časa

Ste nenehno lačni in se vam zdi, da ves čas odpirate hladilnik in iščete nekaj, kar bi vas nasitilo? Morda je vzrok v tem, da izbirate napačna živila. Tu je seznam nekaterih živil, po katerih boste siti dlje časa in boste na ta način tudi lažje izgubili kakšen odvečen kilogram.

Zdravje 04. 11. 2013 10.57

Spoznajte najbolj idealen sadež za hujšanje

Jesen je pravi čas za uživanje tega sadeža bogate rdeče-oranžne barve. Kaki namreč ni le okusen, vrh vsega je izjemno blagodejen. Ščiti pred vrsto boleznimi ter nam lahko celo pomaga shujšati.

Zdravje 14. 07. 2014 08.27

Sočen posladek, ki topi kilograme

V tem času je na voljo sočno tropsko sadje, ki je izjemno okusno, a nizkoenergijsko. Prav zato ga lahko uporabite kot del svoje dietne prehrane, in sicer kot nadomestek za sladico. Preverite, katero tropsko sadje je še posebej primerno za hujšanje.

Zdravje 17. 10. 2012 15.29

VIDEO: Jih imate tudi vi?

Imate tudi vi težave z vidom? Potem uživajte betakaroten, ki se v telesu pretvori v vitamin A, saj je ključen pri preprečevanju mnogih obolenj, povezanih z vidom in očmi. Preverite, kako lahko zaužijete največ tega vitamina.

Bilke 04. 10. 2011 11.01

Jesenske dobrote za boljše zdravje

Jesen ponuja obilo dobrot, ki blagodejno vplivajo na naš organizem. Zaradi vitaminov, mineralov in drugih zdravju koristnih snovi jih je v teh hladnejših delih leta, ko nam rada pade odpornost in so spet na pohodu razna obolenja, koristno jesti v zadostnih količinah.

Bilke 14. 01. 2011 08.10

Z ovsom nad holesterol in diabetes

Oves je pravo 'superživilo'. Je odličen za zniževanje holesterola, pomaga pri skrbi za zdravje srca in ožilja ter jeter in je celo v pomoč pri sladkorni bolezni in hujšanju!

Zdravje 25. 03. 2010 09.17

Kako kombinirati hrano in okrepiti zdravje?

Zadnje raziskave kažejo, da se pozitivni učinki določene hrane na naše zdravje še povečajo, če jo kombiniramo s pravšnjimi živili. Tako je na primer priporočljivo skupaj uživati pomarančni sok in ovseno kašo, govedino in korenje, jabolka in rdeče vino ...

Bilke 15. 02. 2010 13.08

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?

Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

Zdravje 12. 11. 2009 13.25

Mandarine preženejo prehlad

Pet mandarin na dan vam zagotovo prežene prehlad, saj vsebujejo veliko vitamina C. Ker imajo nizek glikemični indeks so kljub veliki količini sladkorjev primerna tudi za sladkorne bolnike.

Zdravi z 26. 10. 2009 09.18

KAKI

Jeseni se na policah v trgovinah znajde tudi kaki, ki je izjemno zdrav in hranljiv sadež. Nekoč je veljal celo za sadež bogov. Cenili so ga predvsem na vzhodu Azije.

Recepti 25. 09. 2009 11.00

Zakaj ne bi tokrat slivovih?

Govorimo o slivovih cmokih. Privoščite si jih ali pa kakšno drugo jed iz sliv. Slive so namreč vsestranski in zdrav sadež, ki jih lahko uporabite za pripravo različnih jedi.

Zdravje 23. 09. 2009 11.00

Slive za dobro prebavo

Slive pomagajo pri zaprtju, napihnjenosti in nasploh skrbijo za dobro prebavo. Poleg tega so izjemno odvajalo. Učinkovite so tudi pri drugih zdravstvenih težavah. Svetujemo pa, da ste pri uživanju zmerni.

Zdravje 15. 09. 2009 10.00

Z robidami proti raku

Naj bodo ob koncu poletja na vašem krožniku tudi robide. So namreč izredno zdravilne. Učinkovite naj bi bile tudi v boju proti raku, pomagajo pri vnetem grlu in prebavnih težavah, so tudi naravni antiseptik.

Infekcijske bolezni 12. 09. 2009 19.00

Tudi vi že kašljate?

Jeseni nam zaradi hladnejšega vremena pade odpornost telesa. Posledica so različna prehladna obolenja. Da bi okrepili imunski sistem, je dobro, da o tem začnete razmišljati čim prej.

Zdravi z 31. 08. 2009 08.43

ŠIPEK

Ko dozori iz cvetov nastanejo lepi rdeči plodovi, ki jih nabiramo od julija do septembra. Plodove posušimo, uporabljamo meso ploda in semena. Ker vsebuje veliko vitamina C krepi imunski sistem in izboljšuje odpornost.

Zdravi z 26. 07. 2009 15.00

BOROVNICA

Borovnice so izjemno zdrav sadež. Vsebujejo veliko antioksidantov, flavonoidov in drugih pomembnih vitaminov. Zaradi tega odlično varujejo srce in ožilje ter krepijo stene žil. Vsebujejo tudi zelo malo kalorij in so zato primerne za hujšanje. Pomagajo pa tudi proti utrujenosti.

Zdravje 30. 06. 2009 13.33

Uničevalec rakastih celic

Korenje je nedvomno bogat vir zdravja. Poleg tega, da vsebuje snovi, ki pomagajo izboljšati vid, lepšajo kožo in vračajo sijaj lasem, so znanstveniki ugotovili, da pomaga tudi v boju proti raku. Pri moških pa naj bi povečeval sposobnost za oploditev.

Zdravi z 28. 06. 2009 19.01

KORENJE

Korenje morda ni okusno za vsakogar, vsekakor pa bi vas morale prepričati njegove zdravilne lastnosti. Je namreč zelenjava, ki od vseh vsebuje največ beta karotina in veliko pektina. Pomaga do boljšega vida, lepše kože in sijočih las.

Zdravi z 13. 04. 2009 20.00

LIMONA

Limona je poleg pomaranče eden izmed najbolj zdravih agrumov, ki je bogat predvsem po vsebnosti vitamina C. Kot iz pomaranče si lahko tudi iz limone pripravite naravno stisnjen sok ali iz nje izdelujete kandirano sadje. Sicer pa je limona že zelo star sadež, katerega zdravilne učinke so poznali že v 12 stoletju.

Zdravje 13. 03. 2009 20.00

Jabolka na tisoč in en način

Jabolka lahko uporabljate praktično povsod. Naribana pozdravijo drisko in uredijo prebavo, iz jabolčne lupine si lahko pripravite čaj ali masko za obraz. Jabolčni kis pa je, kot najbrž že veste, vsestransko uporaben.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996