pena

Kako kombinirati hrano in okrepiti zdravje?
Zadnje raziskave kažejo, da se pozitivni učinki določene hrane na naše zdravje še povečajo, če jo kombiniramo s pravšnjimi živili. Tako je na primer priporočljivo skupaj uživati pomarančni sok in ovseno kašo, govedino in korenje, jabolka in rdeče vino ...

'Doživela sem tudi 100 napadov na dan!'
''Vsa sem se tresla in nisem mogla govoriti'' pripoveduje Amanda, ki je prvi napad epilepsije doživela pri osmih letih. Z leti se je njeno stanje močno slabšalo. V najhujših časih je tako doživela tudi do 100 napadov na dan.

Poskusite okusen jesenski kaki
V teh jesenskih dneh izkoristite kaki in si iz njega pripravite kakšno slastno jed. Poskusite lahko s kakijevim pecivom, okusno peno ali pa si na zalogo naredite kar kakijevo marmelado. S čimerkoli se boste že pocrkljali, naj vam dobro tekne!

Poletne dobrote iz breskev
Če si želite privoščiti osvežilno jed, potem so breskve v kombinaciji s sladoledom ali jogurtom prava stvar. Slasten okus breskev bo tako prišel bolj do izraza.

KORENJE
Korenje morda ni okusno za vsakogar, vsekakor pa bi vas morale prepričati njegove zdravilne lastnosti. Je namreč zelenjava, ki od vseh vsebuje največ beta karotina in veliko pektina. Pomaga do boljšega vida, lepše kože in sijočih las.

Pozor! Niso vse jagode zdrave!
Jagode so izredno uporaben sadež, saj vsebujejo veliko vitaminov, iz njih pa lahko pripravimo mnogo zdravih jedi. Vendar ne iz vseh. Prehranski strokovnjaki svarijo predvsem pred španskimi jagodami, ki jih lahko kupite tudi v slovenskih prodajalnah.