Vizita.si

rastlinska olja

POPovi zdravniki 30. 04. 2011 13.08

Prehrana po op karcinoma na kolonu

Spoštovani! Moj oče je bil operiran na debelem črevesu, in sicer odstranjen mu je bil del debelega črevesa zaradi carcinoma. Sedaj pa je prišel domov in me zanima kakšna prehrana bi bila zanj na...

POPovi zdravniki 10. 06. 2009 10.14

Suha koža

Pozdravljeni, imam vprašanje v zvezi s kožo po telesu, predvsem po rokah. Že kakšno leto ali več imam zelo grobo, kot poraženelo kožo po rokah, tudi po spodnjem delu rok. Vsake toliko časa naredim pi...

POPovi zdravniki 18. 03. 2009 13.55

Dieta ali zdravila pri povišanem holesterolu

Pozdravljeni! Imam povišan holesterol, zanima me, če mi lahko napišete, katero hrano naj izločim iz jedilnika? Zdravnica mi je prepisala tablete, jaz pa želim prej poizkusiti s prehrano. Gibanja imam...

POPovi zdravniki 26. 08. 2003 22.48

Prehrana in olja

Zanima me katero sadje ali zelenjava (razen seveda žita, prosa, ajde in ostale zrnate hrane) vsebuje disaharide ali polisaharide? Za sadje in med namreč povsod piše da od sladkorjev vsebujeta večinoma...

POPovi zdravniki 06. 02. 2003 12.15

Hiperholesterolemija in prehrana

Pozdravljeni. Imam hčerko, staro 5 let, ki so ji na sistematskem pregledu odkrili povišan holesterol. Ker je višina holesterola na meji, je zdravnica predlagala, naj bo 6 mesecev na dieti in potem gre...

Zdravje 10. 04. 2018 07.37

To morate nujno vedeti o maščobah

Potem ko je raziskava pokazala, da je v mnogih živilih na našem tržišču preveč škodljivih transmaščob, je konec marca država sprejela pravilnik, ki omejuje količino transmaščob, ki je lahko v živilih. In sicer se morajo proizvajalci v letu dni prilagoditi na novo pravilo, da lahko izdelek na 100 gramov skupnih maščob vsebuje največ dva grama transmaščob. Z izr. prof. dr. Cirilo Hlastan Ribič z Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo se med drugim pogovarjali o tem, zakaj nam te maščobe škodijo, medtem ko druge nujno potrebujemo.

Zdravje 30. 03. 2018 12.05

To lahko odloča, kako dolgo bomo živeli

Zadnja študija Harvardske univerze je pokazala, da lahko samo z izbiro pravilnih maščob v naši vsakodnevni prehrani podaljšamo svojo življenjsko dobo. Strokovnajki svetujejo, da v svojo prehrano vključimo več zdravih maščob, ki so tudi v olivnem olju in avokadu.

Zdravje 28. 03. 2017 08.15

Pojejte manj teh živil, da bi zmanjšali vnetja v svojem telesu!

Kronična vnetja so resna težava, ki je povezana z nekaterimi najbolj nevarnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca in ožilja, sladkorno boleznijo, rakom, Alzheimerjevo boleznijo in še bi lahko naštevali. Povzročajo pa tudi vnetja v sklepih, bolečine v telesu. Prav zato je dobro vedeti, katera hrana povečuje vnetja v telesu in se ji je bolje izogibati.

Novice 10. 03. 2017 10.28

Margarine v slovenskih trgovinah praktično ne vsebujejo škodljivih trans maščob

V sklopu državnega raziskovalnega projekta Trans maščobe v živilih se je v letu 2016 izvedlo vrednotenje vsebnosti trans maščobnih kislin v margarinah v Sloveniji.

Prehrana 24. 01. 2017 08.06

9 živil, ki vam bodo podaljšala mladostni videz

Ste vedeli, da obstaja skrivnost, zaradi katere se boste lahko postarali kasneje kot vaši vrstniki. Ko bodo ljudje vaših let že sivi, polni gub in z malo energije, lahko sami s to skrivnostjo ostanete mladostnega videza in polni energije.

Zdravje 03. 11. 2016 15.53

Imate povišan holesterol? Ti ukrepi vam lahko pomagajo!

Ste ugotovili, da imate povišan holesterol? Niste edini. Povišano raven holesterola v krvi ima več kot 66 odstotkov Slovencev v starosti od 35 do 70 let (Slovenski Forum za preventivo srca in ožilja, Zbornik prispevkov 2012). Visoka raven holesterola je eden izmed dejavnikov tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja. Prav zato je pomembno, da raven holesterola redno nadziramo.

Novice 24. 10. 2016 08.06

Preverite, kako znižati raven holesterola

Več kot 66 odstotkov Slovencev starih od 35 do 70 let se spopada s povišanim holesterolom, ki je eden izmed dejavnikov tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja (Slovenski Forum za preventivo srca in ožilja, Zbornik prispevkov 2012).

Zdravje 05. 05. 2016 08.17

To je razlog, da smo vse debelejši

Sodobna prehrana je glavni vzrok za to, da so ljudje zahodnega sveta vse debelejši in bolj bolni. Vse več ljudi uživa prekomerno količino predelanih živil in druge škodljive sestavine, zaradi česar ni nenavadno, da se povečuje število obolelih za sladkorno boleznijo tipa 2 in boleznimi srca.

Novice 09. 11. 2015 08.11

Eubos omega 3-6-9 mi je spremenila življenje

S temi besedami je opisala svojo izkušnjo uporabnica, ki nas je poklicala, da nam zaupa, kako je s kremo Eubos Omega 3-6-9 rešila dolgoletne težave z rozaceo. Menimo, da je prav, da njeno izpoved delimo tudi z vami.

Zdravje 16. 06. 2015 08.09

Malica, ki zmanjša tveganje za raka, demenco in odpoved srca

Le pol pesti oreškov ali celo samo arašidov na dan močno zmanjša tveganje za prezgodnjo smrt. Oreški preprečujejo raka, demenco, srčne bolezni, diabetes. Res preprosta zdrava malica!

Zdravje 26. 05. 2015 08.08

Ne boste verjeli, kaj preprečuje

Strokovnjaki so odkrili, da lahko špinača pomaga preprečevati razvoj bolezni oči, kot je očesna mrena. Po njihovih raziskavah uživanje živil, ki so bogata z vitaminom E, kot je špinača, pomaga zmanjšati tveganje za razvoj očesne mrene za kar 27 odstotkov.

Prehrana 09. 12. 2014 08.16

Resnica o kokosovem olju

Kokosovo olje je v zadnjem času označeno kot živilo, ki ’pozdravi prav vse’: od slabe imunske odpornosti, bolezni ščitnice, srca, debelosti, raka, celo virus HIV. Pa je temu res tako? Kako zdravo je v resnici kokosovo olje?

Novice 01. 12. 2014 08.11

POSEBNA NEGA KOŽE

Tisoče let nazaj, vse od prvih civilizacij so ljudje rastlinska olja uporabljali za zdravljenje, krepitev in pomiritev telesa in duha. Bio-Oil je posebni izdelek za nego kože namenjen izboljšanju videza brazgotin, strij in neenakomerne polti. Hkrati je odlična pomoč ob znakih staranja in ob izsušeni koži.

Zdravje 14. 11. 2014 11.11

To je razlog, da smo vse debelejši

Sodobna prehrana je glavni vzrok za to, da so ljudje zahodnega sveta vse debelejši in bolj bolni. Vse več ljudi uživa prekomerno količino predelanih živil in druge škodljive sestavine, zaradi česar ni nenavadno, da se povečuje število obolelih za sladkorno boleznijo tipa 2 in boleznimi srca.

Novice 16. 10. 2014 06.00

Čudodelno arganovo olje

MELVITA predstavlja novo kolekcijo L'Argan Bio, ki v srcu nosi čudodelno moč arganovega olja.

Zdravje 04. 08. 2014 08.07

5 maščob, zaradi katerih se ne boste zredili

Ena od največjih zmot o prehrani je zagotovo ta, da maščobe ustvarjajo podkožno maščevje. Prav zato tudi cveti prodaja manj mastnih izdelkov, kjer je naravna maščoba pogosto zamenjana s sladkorjem. A to ne drži, nekatere maščobe vam bodo celo pomagale pri izgubi odvečnih kilogramov.

Rakave bolezni 12. 06. 2013 07.55

Preprosto preprečite raka prostate

Zadnja raziskava je pokazala, da redno uživanje oreščkov in rastlinskega olja zmanjša tveganje za razvoj raka prostate za kar 29 odstotkov. Še več, takšno prehranjevanje lahko celo izboljša možnosti za ozdravitev, če se rak že pojavi.

Zdravje 13. 11. 2012 09.06

Katera hrana poskrbi za mladosten videz?

Bi se strinjali, da so leta le številka in da je veliko bolj od te številke pomembno to, kako se počutimo? Pri tem ima veliko vlogo lepota, ki prihaja od znotraj navzven, zanjo pa poskrbimo s primerno izbiro tistega, kar zaužijemo.

Zdravje 13. 06. 2012 07.57

S čudežnimi olji do zdravja in lepote

Marsikatera rastlinska olja so pravi eliksir zdravlja in lepote, saj v zmernih količinah pomagajo pri preprečevanju bolezni, ohranjanju splošnega zdravja, hkrati pa so izjemno priljubljena in zdravilna tudi pri splošni negi.

Bilke 09. 08. 2011 13.10

12 čudežnih snovi, ki poskrbijo za lepoto

Lepa postava še ne zagotavlja resnične lepote, pomembna je namreč tudi notranja lepota, ki je odvisna tudi od prehrane, s katero poskrbimo za svoje zdravje in vitalnost. Preberite, katerih 12 snovi bo pripomoglo, da bo vaše telo bolj zdravo in obenem tudi lepo.

Zdravje 06. 04. 2011 08.40

Kaj pomaga pri hujšanju?

Polivke, narejene iz živalske ali rastlinske maščobe, je treba izbirati in odmerjati previdno, da z njimi ne bi škodili videzu ali zdravju. Še bolje je, če jim dodamo dišave in začimbe. Katere izbrati?

Zdravje 02. 03. 2011 09.50

Navade, ki vam lahko škodijo

Vam zmanjkuje časa, volje, odločnosti, da bi v svoje življenje vnesli zdrave navade, na primer redno telesno aktivnost in zdravo prehranjevanje? A že če se boste znebili nekaterih obstoječih navad, ki vam niso ravno v korist, boste veliko naredili zase. Preverite, kaj vse se znajde na seznamu stvari, ki vam lahko škodijo.

Holesterol 02. 11. 2010 11.19

Kdaj in zakaj uživati margarino?

Maščobe v prehrani imajo odločilen vpliv na maščobe v krvi. Živalske maščobe vsebujejo veliko nasičenih maščobnih kislin in holesterola, ki ob čezmernem uživanju povišajo raven holesterola v krvi. Nasprotno pa v rastlinskih oljih prevladujejo enkrat in večkrat nenasičene maščobne kisline. Te ne povišajo vrednosti krvnih maščob, še več, povišane vrednosti zmorejo celo znižati.

Holesterol 05. 07. 2010 12.34

Uživajte prave maščobe, ne odrecite se jim!

Kljub temu, da je na trgu tisoče proizvodov, ki vsebujejo 'manj maščob' ali so popolnoma 'brez maščob', se ljudje še vedno redimo. Zakaj se zmanjševanje maščob v hrani ne pozna na naših telesih?

Novice 23. 12. 2009 11.55

Izjemno! Injekcija vitamina v enem dnevu skrči tumor!

Angleški strokovnjaki so prišli do izjemnega odkritja. Pri testiranju so ugotovili, da z vbrizgavanjem vitamina E v krvni obtok, lahko skrčijo tumor že v enem dnevu, medtem ko v desetih dneh tumor povsem izgine. Za zdaj so raziskave omejili na možnost uničenja kožnega raka.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1070