sezonska prehrana

Strokovnjakina razkriva: kakšna mora biti prehrana v času koronavirusa?
Ste ostali doma in razmišljate, kako prilagoditi prehrano, da se ne bi preveč zredili ali pa vas je strah, da bo stres vplival na vaše zdravje? Po nasvet smo se obrnili na nutricionistko Mojco Cepuš.

8 nasvetov za zdravje vaših ledvic
Normalno ima vsak človek po dve ledvici. Gre za parni organ fižolaste oblike, leži pa za potrebušnico ob hrbtenici. Njegova osnovna naloga je filtriranje odpadnih presnovkov, odvečne količine natrija in vode iz krvi ter njihovo odstranjevanje iz telesa, zato je pomembno, da ohranjamo njegovo zdravje. Kako lahko pripomoremo k delovanju in zdravju svojih ledvic?

Navada, ki zmanjša tveganje za smrt zaradi bolezni srca
Marsikatera zdrava navada zmanjša tveganje in mednje naj bi spadalo tudi redno obiskovanje savne. To so ugotovili na Finskem, kjer so 15 let spremljali 1688 moških in žensk, ki so bili starejši od 50 let. Tisti, ki so savno obiskali štiri- do sedemkrat na teden, so imeli za četrtino manj tveganja kot tisti, ki savne niso obiskali več kot enkrat na teden.

Ne čakajte, da se simptomi začnejo!
Se spopadate s sezonskimi alergijami? Potem vam bodo morda prav prišli spodnji nasveti, s katerimi se boste lažje spopadli s simptomi senenga nahoda.

Zaščitite organizem pred sezonsko gripo
Sezonska gripa je pred vrati, zato je pomembno, da telo pripravite nanjo. To lahko storite že s petimi preprostimi triki, ki ne zahtevajo veliko truda, ampak le manjšo prilagoditev vsakdana.

Kako se Sheryl brani pred ponovnim rakom?
Pevka Sheryl Crow se je z diagnozo raka dojke soočila pred petimi leti. Po preboleli bolezni je bistveno spremenila življenjski slog in način prehranjevanja. Kako zvezdnica živi danes?

Učvrstite trebuh in zmanjšajte napihnjenost
Uplahnitev kože in podkožnega tkiva v predelu trebuha se pogosto pojavlja tako pri ženskah kakor tudi pri moških po 40. letu starosti ali pa celo prej. Kako lahko s hrano učvrstite strukturo kože?

Preslana hrana lahko resno ogrozi vaše zdravje!
Ko med pripravo okusnega in zdravega obroka hrano preveč solimo, skorajda izničimo vse zdravilne učinke takšnega obroka. Poleg tega lahko dolgotrajno uživanje veliko preslane hrane vodi v možgansko kap, bolezni srca in ožilja ter celo želodčnega raka.