sir

Hrana za 'pamet' in dobro voljo
Kar vsak četrti slovenski otrok ima preveliko telesno težo, kažejo raziskave. Hkrati pa našim šolarjem vse bolj zmanjkuje časa in volje za zdrave obroke, zato vse več posegajo po premastni, presladki in preslani (hitro pripravljeni) hrani.

13 pravil za boljši spomin
Kaj ne bi bilo super, če bi le pogledali stran knjige ali zapiskov in si natančno zapomnili, kaj na njej piše? Ali pa da bi vedeli, kje ste sinoči pustili ključe in vam jih zjutraj ne bi bilo treba iskati?

Ustvarjalnost v jeseni življenja
Osteoporoza je tiha bolezen, ki glasno odmeva v življenju bolnic. Dolga leta lahko poteka brez posebnih znakov in brez bolečin. Kosti počasi postajajo šibkejše, tanjše in bolj porozne.

Z drugačnimi prigrizki nad kilograme
Ste eden izmed tistih, ki sicer jeste zdrave obroke, vendar pa vas vmes zanese in med obroki pojeste ogromno količino čokolade ali peciva? Prav to je pogosto razlog, da se redite.

Privoščite si paradižnik na mediteranski način
Zlato jabolko, rajsko jabolko, sadež iz paradiža – kljub mikavnemu imenu paradižnik ni prišel iz raja. Je pa kar nekaj časa trajalo, da si je pridobil mesto, ki mu pripada. Danes brez njega v kuhinji ne shajamo več.

Kdaj se vam mora v restavraciji vključiti alarm?
Saj vem ... ko omenim zdravo hrano, dobite pikice pred očmi. Razumem. Zato tokrat ne bom rekla, kaj bi morali jesti, da bi bili zdravi. Ne morem pa si kaj, da vas ne bi opozorila na določene izraze v jedilnikih, kjer se morajo vklopiti alarmi.

Hit v Angliji! Anticelulitne hlače
Ste zanemarile vadbo in zdravo prehrano med zimo in se vam je nabral celulit? Nič hudega, oblecite revolucionarne anticelulitne hlače in na plažo odkorakajte samozavestne.

Vasilij Žbogar si nabira moč z mamino špargljevo juho
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar ima poleg svoje velike ljubezni jadranja še eno ljubezen, in to so šparglji. Obožuje predvsem njihov poseben okus. Sam si najraje pripravi šparglje z jajci, moči po treningih pa najraje nabira z mamino špargljevo juho.

Nina Osenar bo velikonočno šunko zamenjala s tofujem
Nina bo veliko noč praznovala malce drugače, kot je v navadi. Drugačen in za slovenske razmere verjetno neobičajen bo tudi njihov velikonočni jedilnik. Meso bo zamenjal tofu, klasično orehovo potico pa pirina potica z lešniki.

Prvi koraki v svet makrobiotične kuhinje
Ker so jedilniki makrobiotične hrane pestri, zdravi in telesu ponudijo kakovostne sestavine za uravnoteženo delovanje priporočamo, da preizkusite nekaj receptov.

Migrena je lahko tudi koristna
Ameriški znanstveniki so ugotovili, da imajo ženske, ki trpijo za migreno, manjše možnosti za upad kognitivnih sposobnosti.