Vizita.si

sveža hrana

Zdravje 23. 12. 2010 09.14

Izognite se prazničnim želodčnim težavam

Med prazniki se marsikdo težko upre dobrotam, ki jih ponujajo praznično obložene mize. Da bi se izognili prenajedanju in da ne bi imeli želodčnih težav, smo za nasvete, kako in kaj jesti, povprašali prehrambeno strokovnjakinjo Andrejo Čampa Širca.

Bilke 31. 08. 2010 14.12

Sadje in zelenjava za zajtrk

Velikokrat slišimo, da je dan najbolje začeti kar s sadjem. Nikjer pa ni točno zapisano, kaj se dogaja v želodcu, če vanj navsezgodaj vnesemo sadje, in kaj, če vanj na primer vržemo velik sendvič s salamo. Kaj je v sadju in zelenjavi tako pomembnega, da sta najbolj primerna za zajtrk?

Novice 27. 08. 2010 10.07

V solati več soli kot v hamburgerju?

Ameriška raziskava 270 že pripravljenih solat, ki jih prodajajo v trgovinah, je pokazala, da nekatere od njih vsebujejo celo več soli kot hamburgerji. Najbolj slana solata je vsebovala kar 3,51 grama soli. Odraslim ljudem sicer zadostuje že slab gram in pol soli dnevno, za otroke pa je ta vrednost še nižja.

Zdravje 13. 07. 2010 08.20

Hrana za vroče poletne dni

Poletje je čas, ko našemu telesu ne odgovarja težka in mastna hrana. Ne le da nam obteži želodec in nas poleni, lahko tudi upočasni prebavo in pospeši znojenje. V vročini se veliko bolj priležejo sveža in lahka živila. Preverite katera!

Zdravje 28. 05. 2010 08.18

Smrdite? Imamo rešitev!

V vročih dneh se ljudje običajno več potimo kakor pozimi, na žalost pa lahko znoj na telesu pušča rezek in izjemno neprijeten vonj. Bi se ga radi znebili na povsem naraven način? Preverite, kako!

Zdravje 12. 04. 2010 09.00

10 najbolj zdravih jedi na svetu

Izbor 10 najbolj zdravih jedi je odvisen od tega, kaj vsebuje hrana in koliko uporabnih snovi ima. Zmagovalci so: mandlji, jabolka, borovnice, brokoli, rdeči fižol, losos, špinača, sladki krompir, zelenjavni sokovi in pšenični kalčki.

Zdravje 15. 02. 2010 09.07

Preslana hrana lahko resno ogrozi vaše zdravje!

Ko med pripravo okusnega in zdravega obroka hrano preveč solimo, skorajda izničimo vse zdravilne učinke takšnega obroka. Poleg tega lahko dolgotrajno uživanje veliko preslane hrane vodi v možgansko kap, bolezni srca in ožilja ter celo želodčnega raka.

Zdravi z 07. 01. 2010 08.49

KISLA REPA

Repa izvira iz severnega dela srednje Evrope in so jo že zelo zgodaj kultivirali. Ima modrosive liste, ki objemajo steblo, in rumene cvetove v rahlih grozdih. Plodovi so včasih deloma tudi luskinasti.

Lepota 27. 08. 2009 15.00

Zagoreli tudi v jeseni

Če želite, da bo vaša koža ostala zagorela tudi jeseni, uživajte ustrezno hrano in si privoščite pravilno nego. Katero hrano morate uživati in kakšna je pravilna nega, pa preverite v članku.

Zdravje 26. 05. 2009 17.14

S pravo nakupovalno tehniko do vitkejše postave!

Če želite zdravo jesti, vam ni treba spremeniti nakupovalnih navad. Opisana "taktika" vam bo pomagala pri nakupovanju zdrave hrane, kar vas bo pripeljalo do vitkejše postave in boljšega počutja. Preverite, zakaj.

Zdravje 22. 06. 2009 20.36

Preverite, kakšne barve hrano najpogosteje jeste!

Na vpliv barv so prisegali že naši predniki. Z njimi so zdravili različna obolenja, uživali hrano v barvah, ki jim je vračala zdravje ter si z njimi pričarali pozitivno vzdušje v prostoru. Danes je najbolj popularno predvsem hujšanje s hrano različnih barv.

Zdravje 27. 03. 2009 12.02

Univerzalne 'prave' hrane ni

Ni univerzalnega pravila, ki bi veljalo za vse ljudi, pravi ameriški strokovnjak za prehrano Michael Pollan. Vsak človek je namreč individuum s svojimi lastnimi potrebami.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996