timijan

Pospešite prebavo in shujšajte tri kilograme
Če vam težave povzroča upočasnjena prebava in zaradi tega nikakor ne morete izgubiti tistih nekaj kilogramov, preverite, kako lahko pospešite metabolizem in v dveh tednih shujšate tri kilograme.

S prehrano nad jesenske zdravstvene tegobe
Nekatera živila oslabijo organizem in ga naredijo bolj dovzetnega za okužbe, druga pa imunski sistem okrepijo in ga oborožijo za boj proti škodljivim bakterijam in virusom. S katero hrano okrepiti imunski sistem?

Kaj pomaga pri hujšanju?
Polivke, narejene iz živalske ali rastlinske maščobe, je treba izbirati in odmerjati previdno, da z njimi ne bi škodili videzu ali zdravju. Še bolje je, če jim dodamo dišave in začimbe. Katere izbrati?

Piščančje meso erevan
Priprava je povsem preprosta. Piščančje meso začinite z gruzijsko mešanico začimb, potem nanj položite sir in ga zvijte ter popecite. Zraven posrežite riž z rozinami.

Rižota 'na belo'
Rižota 'na belo' je okusna kombinacija riža in raznovrstne zelenjave ter stročnic. S takšnim obrokom organizmu zagotovimo veliko vitaminov in mineralov.

S poletnimi zelišči nad zdravstvene tegobe
Ste vedeli, da lahko nespečnost in glavobole pozdravi čaj iz šentjanževke? Da kopriva izboljšuje kri in prebavo? Marsikatera zelišča, ki jih prav v teh poletnih dneh najdemo v naravi, lajšajo številne težave.

Kaj jesti za lepo kožo in lase?
V hitrem tempu življenja mnogokrat ne najdemo časa za zdrav in hranljiv obrok. Če slabo jemo, se lahko začne to sčasoma odražati tudi na našem telesu. Kaj torej moramo jesti, da bomo imeli lepe lase, trde kosti, zdravo srce?

Pripravite okusno ohrovtovo musako!
Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Buča na bučo pogača
Bliža se noč čarovnic, ko bomo z bučami, izrezljanimi tako ali drugače, odganjali zle duhove. No, na ta dan pa si lahko privoščite tudi kakšno zdravo jed iz buč.

Privoščite si korenčkov dan!
Uporabnost korenja je res neskončna. Uživate ga lahko za zajtrk, kosilo, večerjo ali ga grizljate za malico. Iz njega lahko pripravite sok, zelenjavno kašo, ga dušite ali uporabite za sladico.

Ognjič v kuhinji ali toaletni torbici
Ognjič je vsestransko zdravilo. Lahko ga uporabljate za nego kože, čiščenje organizma ali v kulinariki. Zaradi pestrosti uporabe vam zato tokrat ponujamo malce drugačne recepte.

Slastne jedi iz brokolija
Ne glede na to, da največ zdravilnih snovi vsebuje surov brokoli, pa veliko vitaminov obdrži tudi takrat, ko ga skuhate. Za vas smo pripravili nekaj idej, kako ga pripraviti.