Vizita.si

uživanje jajc

Prehrana 07. 02. 2020 13.06

Prehrana, ki zmanjšuje vnetja v telesu. Kaj najbolj deluje?

Kronična vnetja igrajo pomembno vlogo pri pravzaprav vsaki bolezni. Zaradi kroničnih vnetij postanemo utrujeni, bolni in debeli. A zdravilo za naša vnetja je na našem krožniku. Hrana je tista, s katero lahko zmanjšamo vnetja v telesu.

Zdravje 23. 12. 2019 08.24

To je edini pravi način, da shujšate in ostanete vitki

Danes obstaja cela poplava nasvetov, kako izgubiti odvečne kilograme. Vrsta diet in drugih trikov, ki so se do sedaj že večkrat izkazali za neuspešne. A shujšati se da. Prav tako tudi ohraniti zdravo telesno težo. Vendar ne na hiter in čudežni način. Dietetičarka Marina Zakič v svojem zapisu razkriva, kaj je edini pravi in učinkoviti način za izgubo odvečnih kilogramov.

Dieta 18. 12. 2019 13.25

Živila, po katerih boste dobili definiran trebuh

Avstralska nutricistka Bec Miller pravi, da je pri izgubi odvečnih kilogramov res tako, da se trebušne mišice ustvarja v kuhinji. Razkrila je šest različnih vrst hrane, ki jih morate vključiti v svoj jedilnik, če želite imeti vitko postavo in definiran trebuh.

Zdravje 05. 07. 2019 10.59

Kaj se zgodi, ko rdeče meso zamenjate z ribo in perutnino?

Tisti, ki so v osmih letih začeli uživati več rdečega mesa, so imeli v naslednjih osmih letih večje tveganje za prezgodnjo smrt, je ugotovila ameriška študija. Manjše tveganje so imeli tisti, ki so uživali vse manj rdečega mesa in so tega nadomestili z ribami, perutnino pa tudi vegetarijanskimi obroki.

Prehrana 04. 07. 2019 12.50

Strokovnjaki opozorili na nevarna priporočila

Priporočati ljudem, naj ne uživajo nasičenih maščob, je lahko slab nasvet in lahko celo bolj škodi kot pomaga, opozarjajo strokovnjaki. Popolno izogibanje nasičenim maščobam lahko privede do tega, da iz svoje prehrane izključujemo nekatera pomembna živila, kot so jajca, temna čokolada, meso in sir. Vsa ta živila so bogata z maščobami, a vsebujejo tudi veliko zdravih hranil in vitaminov.

Zdravje 10. 05. 2019 18.13

Odličen zajtrk za bolj zdrave oči

Nitrati v zelenjavi zmanjšajo tveganje za razvoj starostne degeneracije rumene pege, so ugotovili znanstveniki Inštituta za medicinske raziskave Westmead v Avstraliji. Nitrati se nahajajo v zeleni listnati zelenjavi in rdeči pesi. Če diagnozo starostne degeneracije rumene pege že imate, pa so ugotovili, da pomaga preprečiti razvoj pozne faze zmerno uživanje jajc.

Zdravje 01. 10. 2019 15.29

Preprost zajtrk, ki zmanjša tveganje za kap

Zjutraj si privoščite eno jajce. Kombinirajte ga s polnozrnatim kruhom in različno zelenjavo (bučke, špinača, avokado, paradižnik …) Bučke lahko tudi nastrgate ter jih zmešate z jajcem. Kitajska študija, ki je imela več kot 400 tisoč udeležencev, je pokazala, da eno jajce na dan lahko zmanjša tveganje za kap.

POPovi zdravniki 12. 07. 2012 11.49

Koliko?

Živjo:) mene pa zanima,ali je številozaužitih jajc na teden omejeno? slišala sem,da nebi smeli zaužiti več kot 2 jajci tedensko.pa je to res? mislim,ali je kej zelo narobe če jih npr. pojem 6 na...

POPovi zdravniki 27. 06. 2012 18.52

Suha, prtesuha! kajsedaj?

Spoštovani, imam eno nenavadno vprašanje a preden Vam ga postavim, Vam moram opisati situacijo. In sicer sem visoka 168cm in tehtam 40 kg, kar je dosti premalo od normale. Zagotavljam Vam, da nimam ne...

POPovi zdravniki 26. 01. 2010 10.35

Uvajanje živil po alergiji

Lep pozdrav. Hčeri so pri treh letih odkrili alergijo na jajca in kravje mleko. Po letu dni stroge diete je alergija izzvenela in sedaj sva začele z uvajanjem mleka in jajc. Dodajala sem ji probiotičn...

POPovi zdravniki 18. 04. 2005 14.25

Prehrana

Zdravo! Znano je, da so beljakovine v jajcu, zanima pa me način zaužitja beljakovin iz jajca. Ali mora biti to jajce surovo, ali je količina beljakovin enaka če je jajce pečeno ali kuhano? Ali priporo...

POPovi zdravniki 02. 02. 2005 10.07

Alergija na mleko

Lepo vas prosim, če mi lahko svetujete, kakšno hrano lahko dam svojemu deset mesečniku, ki je alergičen na jajca in kravje mleko.Ker pregomin zavračam , mu ga mešam s som-om (sojinim prilagojenim mlek...

POPovi zdravniki 03. 01. 2005 20.04

Nosečnost in prehrana

Spoštovani! Najprej najlepša hvala za odgovor o tifol tabletkah. Zanima me pa še, ali lahko s prehrano v nosečnosti in potem med dojenjem preprečim alergijo pri drugem otroku. Dokler bom dojila, ne...

POPovi zdravniki 14. 02. 2003 00.12

Alergija na mleko

Pozdravljeni. Sin (star 15 mesecev) ima alergijo na mleko od 6 meseca, zdaj pa so mu na preiskavah odkrili še alergijo na pšenico in jajca. Od 6 meseca se držimo stroge dijete zaradi mleka (pije Prego...

Prehrana 30. 01. 2019 10.00

Jajca: DA ali NE?

Jajca so izjemno zdravo beljakovinsko živilo, ki je po krivici prišlo na seznam problematičnih živil. Mnogi, ki imajo povišan holesterol, se jim izogibajo, saj eno jajce vsebuje približno 200 mg holesterola. Dietetičarka Marina Zakič pojasnjuje, zakaj v večini primerov holesterol v jajcih ni problematičen. Prav tako tudi, zakaj velja: 'Dve jajci na dan odženeta zdravnika stran'.

Bolezni 04. 01. 2019 10.59

Eno jajce na dan zmanjša tveganje za sladkorno bolezen tipa 2!?

Uživanje enega jajca na dan lahko zmanjša tveganje za sladkorno bolezen tipa 2, je pokazala nova raziskava finske univerze. Nova študija je znova odprla razpravo o tem, ali je uživanje jajc priporočljivo ali slabo za bolnike s sladkorno boleznijo.

Zdravje 06. 09. 2018 10.47

5 živil, ki zavirajo naš apetit in pomagajo shujšati

Čudežne tabletke za izgubo odvečnih kilogramov žal ni, a dietetičarka Julie Upton je prepričana, da svoj apetit lahko zaviramo povsem naravno. Že samo z izborom živil. Tu je 5 živil, ki naravno zavirajo apetit in zato pomagajo pri hujšanju.

Okužbe in zastrupitve 26. 07. 2018 11.16

Se lahko zaradi pogrevanja riža zastrupite?

Riž je priljubljeno živilo, ki si ga lahko hitro pripravimo in ga uporabimo kot prilogo k številnim jedem. Pogosto spremlja tudi omake in jedi v kitajski in indijski kuhinji. A včasih je težko pojesti ves riž, ki skuhamo, zato ga pospravimo nazaj v hladilnik in ga znova pogrejemo naslednji dan. A britanska nutricistka je opozorila, naj kuhanega riža ne hranimo v hladilniku več kot 24 ur.

Zdravje 01. 02. 2018 08.09

Jajčni rumenjaki – da ali ne?

Jajčne rumenjake se je včasih odsvetovalo, ker vsebujejo veliko holesterola. Celo zdravniki so včasih menili, da je bolje, da njihovo uživanje omejijo tisti, ki imajo povišan holesterol, krvni tlak ali bolezni srca. Pa to še velja?

Lepota 22. 12. 2017 14.47

Katera hrana lahko polepša lase?

Namesto da zapravite celo premoženje za različne pripomočke, ki naj bi bolj ali manj uspešno negovali lase, v svoje obroke vključite hrano, ki jih bo oskrbela prav s tistimi hranili, ki jih potrebujejo.

Zdravje 12. 09. 2017 07.55

Kako sem živela kot Francozija in izgubila 35 kilogramov?

Američanka Tonya Leigh je bila nekoč medicinska sestra, ki je bila popolnoma predana svojemu delu. Pri tem je popolnoma pozabila nase in prenehala uživati življenje. Danes je uspešna poslovna ženska, ki ljubi življenje. Kako je prišla do sem, je zapisala na spletni strani mindbodygreen.com

Zdravje 21. 07. 2017 11.08

9 stvari, ki se bodo zgodile z vašim telesom, če boste pojedli 2 jajci na dan

Sestavine jajc so bile vedno znova in znova podvržene dvomu, ali so zdrava ali ne. Veliko je bilo napačnih informacij o jajcih, zaradi katerih še danes ljudje niso prepričani, ali jih vključiti v svoj jedilnik ali ne. A strokovnjaki pravijo, da jih lahko uživate brez slabe vesti. Tu je 9 pozotivnih učinkov jajc na človeško telo. Priporočljiva količina – 2 do 3 jajca na dan.

Zdravje 18. 05. 2017 07.47

To je naravni multivitamin, ki bi ga morali redno uživati

Jajca vsebujejo hranila, ki jih ne najdemo v drugi hrani, med njimi tudi vitamin D. Samo eno srednje veliko jajce vsebuje okoli 6,4 beljakovin in veliko aminokislin imenovanih leucini, ki pripomorejo k normalnemu delovanju mišic. Škotska nutricistka dr. Carrie Ruxton je zato jajca poimenovana 'naravni multivitamin'.

Zdravje 13. 01. 2017 08.56

To je razlog, da lahko zjutraj uživate jajca

Takšen zajtrk nas za dlje časa nasiti. Nova raziskava pa je pokazala tudi, da uživanje jajc izboljša delovanje naših možganov. Hkrati pa ne povečuje tveganja za pojav Alzheimerjeve bolezni, kot so se znanstveniki nekaj časa bali.

Prehrana 03. 11. 2016 08.11

Eno jajce na dan ima odličen učinek

Jajca so dolgo veljala za sumljivo živilo, sedaj pa vse več raziskav kaže, da nam v zmernih količinah ne škodijo. Eno jajce na dan naj bi zmanjšalo tveganje za kap za 12 odstotkov, pravijo ameriški znanstveniki.

Zdravje 05. 05. 2016 08.17

To je razlog, da smo vse debelejši

Sodobna prehrana je glavni vzrok za to, da so ljudje zahodnega sveta vse debelejši in bolj bolni. Vse več ljudi uživa prekomerno količino predelanih živil in druge škodljive sestavine, zaradi česar ni nenavadno, da se povečuje število obolelih za sladkorno boleznijo tipa 2 in boleznimi srca.

Zdravje 19. 02. 2016 08.05

Novo odkritje o jajcih in holesterolu

Eno jajce na dan ne bo škodovalo vašemu zdravju, so odkrili finski znanstveniki. Ker vsebujejo precej holesterola, so jajca zdravniki dolgo odsvetovali vsem, ki so bili v nevarnosti, da razvijejo bolezni srca in ožilja. A kot je pokazala finska študija (pa tudi več drugih): holesterol v jajcih nima tega negativnega vpliva.

Zdravje 27. 07. 2015 09.42

Nasveti nutricistov, ki vam lahko spremenijo življenje

Tako je zapisala novinarka britanskega Daily Maila, ki je zbrala nasvete nekaj na Otoku priznanih nutricistov. Mi smo jih spustili skozi še eno sito ter objavili tiste, ki jih redko slišimo, so pa zelo uporabni in vam morda celo res lahko spremenijo življenje.

Zdravje 14. 11. 2014 11.11

To je razlog, da smo vse debelejši

Sodobna prehrana je glavni vzrok za to, da so ljudje zahodnega sveta vse debelejši in bolj bolni. Vse več ljudi uživa prekomerno količino predelanih živil in druge škodljive sestavine, zaradi česar ni nenavadno, da se povečuje število obolelih za sladkorno boleznijo tipa 2 in boleznimi srca.

Zdravi v jesen 24. 09. 2014 13.10

Kako je možno, da lahko z maslom in sirom shujšamo?

Številni izmed nas v trgovini še vedno avtomatično najprej posežemo po posnetem mleku, siru z manj maščobami in nizko-kaloričnih namazih, s katerimi nadomeščamo maslo. Nasičene maščobe so namreč dolgo časa veljale kot nekaj najhujšega v naši prehrani, a sedaj raziskave kažejo popolnoma drugačno sliko.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996