Vizita.si

vir beljakovin

Zdravi z 22. 02. 2011 11.44

Mineštra 'na zdravje'

Zelenjava je bogat vir vitaminov in mineralov. In ker mineštra po tem receptu vsebuje raznovrstno zelenjavo – korenje, brokoli, cvetačo, zeleno – se upravičeno imenuje mineštra 'na zdravje'.

Zdravje 21. 02. 2011 08.16

Jogurt – najstarejši mlečni izdelek

Jogurt velja za najstarejši mlečni izdelek, saj je bil prvič omenjen že pred 7000 leti. Kljub temu da ga poznamo že toliko časa, pa njegove zdravilne lastnosti postajajo prepoznavne šele v zadnjih desetletjih. Zakaj je jogurt tako zdrav?

Novice 10. 02. 2011 08.14

Ali obstaja molekula ljubezni?

Ljudje že več tisoč let iščejo čudežno formulo za srečo in ljubezen. Pa ta zares obstaja? Klamatska alga KlamathRW®max je najbogatejši naravni vir »molekule ljubezni«! Prepričajte se sami, kako vam lahko vsakodnevno uživanje KlamathRW®max resnično izboljša kakovost življenja!

Zdravi z 28. 01. 2011 10.14

Mornarski namaz

Morda se vam bo za zajtrk prilegel namaz iz okusne tunine in sardin, ki ga namažete na črni kruh in okrasite s čebulo, papriko ali olivami. Zraven pa se dobro prileže še jogurt.

Bilke 11. 01. 2011 07.27

Soja – recept narave za bolj vitko postavo

Soja je gotovo najbolj raziskana zdrava hrana, ki jo trg danes ponuja. Njene dobrodejne učinke bi lahko naštevali in naštevali, poleg tega pa je na voljo še v toliko različnih oblikah, da gotovo lahko najdete vsaj eno zase.

Zdravi z 07. 01. 2011 11.41

Zuppa italiana

Zuppa italiana je paradižnikova juha s korenjem, koruzo in grahom. Je zelo nizkokalorična in ne vsebuje holesterola. Tudi priprava je zelo preprosta.

Bilke 23. 12. 2010 10.50

Kefir – vir zdravja in daljše mladosti

Gotovo ste na policah trgovin med mlečnimi izdelki opazili izdelek z eksotičnim imenom, niste pa morda ravno vedeli, zakaj bi ga izbrali namesto dobrega starega jogurta. Toda kefir je bil že tisočletja nazaj poznan kot superhrana. Zaradi njegovih izrednih zdravilnih učinkov so ga na Kavkazu, od koder izhaja, dobesedno častili.

Bilke 20. 12. 2010 10.28

Matični mleček – vir življenja in plodnosti

O matičnem mlečku, kraljevi čebelji hrani, ne vemo prav veliko, saj nam niso znane niti vse njegove sestavine. Vemo pa, da je izjemno mogočna zdravilna učinkovina, ki povečuje plodnost, krepi imunski sistem in pomirja. Ne le to, znižuje tudi holesterol in pomaga pri zdravljenju neštetih bolezni.

Novice 09. 12. 2010 11.29

Salama ali sir?

Salama ali sir – življenjska dilema, očitno. Če pogledamo iz zdravstvenega vidika, pa dilema ni več tako velika. Preverite, zakaj.

Bolezni 20. 10. 2010 08.32

Katere bule na vratu so nevarne?

Ste se že kdaj vprašali, kaj so bule, ki jih imajo nekateri ljudje na vratu? Lahko gre za povsem nenevarno bulo, ki ostane ali sčasoma izgine, lahko pa gre za nevarnejšo bulo, morda celo maligno.

Zdravi z 15. 10. 2010 08.18

Piščančje meso erevan

Priprava je povsem preprosta. Piščančje meso začinite z gruzijsko mešanico začimb, potem nanj položite sir in ga zvijte ter popecite. Zraven posrežite riž z rozinami.

Zdravi z 11. 10. 2010 11.34

Jogurt z orehi in medom

Jogurt, orehi in med so odlična kombinacija in z malo truda lahko iz teh treh sestavin pripravite okusno sladico. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Bilke 04. 10. 2010 15.40

Z oreščki do kakovostnejšega življenja

Oreščki so nekaj najboljšega, kar lahko privoščite svojemu organizmu! Poleg tega, da vas bodo napolnili z novo močjo, ki jo v jesenskih dneh še kako potrebujemo, so namreč tudi izjemno zdravi, predvsem za srce in ožilje.

Bilke 01. 10. 2010 10.04

Nahranite svoje možgane!

Sivih celic ne krepimo le z mislenimi izzivi in telesno aktivnostjo, ki nam v možgane požene dovolj krvi in kisika, temveč lahko nanje do neke mere vplivamo tudi z živili. Predstavljamo vam hrano in pijačo, ki po trditvah raziskovalcev blagodejno vplivajo na naše možgane.

Zdravi z 29. 09. 2010 08.39

Rižota 'na belo'

Rižota 'na belo' je okusna kombinacija riža in raznovrstne zelenjave ter stročnic. S takšnim obrokom organizmu zagotovimo veliko vitaminov in mineralov.

Bilke 23. 09. 2010 10.03

Zdravilni učinki kostanja

Prihaja čas kostanja, ki vsebuje veliko škroba in je izredno hranljiv. Jemo ga lahko kuhanega ali pečenega, iz njega pa delajo tudi razne tinkture in tonike za lajšanje težav s krčnimi žilami.

Zdravi z 10. 08. 2010 15.20

Pilav z jagnjetino

Mlada jagnjetina predstavlja odličen vir beljakovin, saj vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih človekov organizem ne more sintetizirati, so pa nujno potrebne za sintezo beljakovin.

Zdravje 05. 08. 2010 08.43

Zdravo in osvežilno poletno sadje

Poletje je čas, ko se zaradi vročine še kako prileže osvežilno sadje. Ne le da se bomo z njim osvežili in nekoliko odžejali, zaradi vitaminov in mineralov, ki jih vsebuje, bomo tudi bolj zdravi.

Zdravi z 03. 08. 2010 08.18

Jutranja krema

Si za zajtrk skoraj vedno pripravite jajca, kruh z margarino in marmelado ali rogljiček, zdaj pa ste se naveličali vedno istega zajtrka? Potem si pripravite jutranjo kremo!

Zdravje 13. 07. 2010 08.20

Hrana za vroče poletne dni

Poletje je čas, ko našemu telesu ne odgovarja težka in mastna hrana. Ne le da nam obteži želodec in nas poleni, lahko tudi upočasni prebavo in pospeši znojenje. V vročini se veliko bolj priležejo sveža in lahka živila. Preverite katera!

Zdravje 12. 07. 2010 09.37

Devet razlogov, zakaj smrdite

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste kljub tuširanju in redni osebni higieni zaudarjali? Preverite, kaj vse je lahko vzrok neprijetnega telesnega vonja, in se tako izognite morebitnim neprijetnim situacijam!

Zdravi z 05. 07. 2010 13.03

Kanu sendviči

Jutro lahko pričnete z okusnimi kanu sendviči, ki pa imajo vsebnost maščob v mejah priporočenih vrednosti. Osebe, ki se želijo izogniti holesterolu, pa naj se odpovedo rumenjakom v obroku. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Zdravje 05. 07. 2010 12.11

Zdrava hrana za osebe z okvarjenimi ledvicami

Zdrava prehrana, ki vsebuje veliko antioksidantov je ključnega pomena, ko govorimo o boleznih ledvic in drugih kroničnih in degenerativnih boleznih. Predstavljamo vam živila, ki jih morate nujno vključiti v svoj jedilnik!

Zdravje 22. 06. 2010 08.57

Kakšen sladoled imate najraje?

V toplih poletnih mesecih se le stežka upremo sladkim zmrznjenim dobrotam, ki osvežijo še tako pregreto telo. Toda, kakšen sladoled je najbolj zdrav in na kaj moramo pri izbiri sladoleda paziti?

Zdravi z 10. 06. 2010 13.30

Jajčevci z orehi in granatnimi jabolki

Večerja iz jajčevcev z orehi in gratiniranimi jabolki je odličen vir dietnih vlaknin. Čeprav ima večjo vsebnost maščob, pa ne vsebuje holesterola. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Lepota 04. 06. 2010 11.03

Z zdravimi živili do seksi trebuščka

Poletje se nezadržno bliža in z njim čas, ko bomo spet skočili v kopalke. Zato vam ponujamo seznam živil, ki so v boju proti odvečnim kilogramom še kako dobrodošla.

Lepota 01. 06. 2010 12.08

Kaj razkriva vaša griva?

Spomladi in poleti so naši lasje izpostavljeni vplivom sončnih žarkov, zaradi tega pa so konec poletja še kako uničeni. Preverite, kaj vse vpliva na zdravje vaših lasih in kako lahko kar najbolj poskrbite zanje!

Lepota 04. 05. 2010 07.34

Pet mitov o hujšanju, ki ne držijo!

Dandanes imamo za boj s kilogrami na voljo številne diete in vadbe, a včasih kljub vsem naporom ne uspemo shujšati. Morda pa je krivo to, da nekatera prepričanja o določeni hrani, pijači, vadbi sploh ne držijo …

Zdravje 30. 04. 2010 15.23

6 pravil za hitro in zdravo hujšanje

Kljub povečani količini vadbe ne shujšate, ampak ste le še bolj lačni in pridobivate kilograme? Upoštevajte šest pravil, s katerimi ne boste izničili vseh vaših trudov ob vadbi, ampak boste z njimi učinek le še povečali. Uspeh vam tako zagotovo ne uide.

Bilke 16. 04. 2010 13.37

Prečistite sečila z divjimi šparglji

Začela se je sezona nabiranja divjih špargljev. Divji špargelj, po domače "šparoga", je značilna sredozemska rastlina. Ti v Sloveniji rastejo predvsem ob obali in v slovenski Istri, najdemo pa jih tudi na Krasu ter v Vipavski dolini.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996