zdravo delovanje srca

5 živil, če vam primanjkuje kalija
Kalij zmanjšuje tveganje za kap in infarkt. Ključen je za pravilno delovanje srca. Uravnava krvni tlak. Pripomore k zdravim kostem in mišicam. Preprečuje pojav bolečih ledvičnih kamnov. S kakšno hrano ga užijemo?

To morate vedeti, če imate povišan holesterol
Povišane vredosti holesterola in trigliceridov povečujejo tveganje za bolezni srca in ožilja, ki še vedno veljajo za najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji. Da bi uravnali raven holesterola, vam zdravniki lahko predpišejo statine, a ti imajo številne stranske učinke. Prav zato je za zniževanje holesterola treba poskrbeti že prej, ko ga lahko znižamo še po naravni poti.

Poznate te neverjetne učinke arašidov?
Želite zdravo srce in ožilje? Potem uživajte neslane arašide, saj zmanjšujejo tveganje za srčni infarkt in kap, pravijo strokovnjaki. Seveda pa jih ne smejo uživati tisti, ki so alergični nanje.

To se zgodi vašemu telesu, če jeste ovseno kašo vsak dan
Zajtrk je pomemben obrok, in če si zjutraj privoščite ovseno kašo, boste naredili veliko zase. Imeli boste več energije, poskrbeli boste za zdravo postavo, zmanjšali boste tveganje za kardiovaskularne bolezni, izboljšali svojo prebavo in okrepili imunski sistem.

S slovenskim odkritjem nad izčrpanost
V sodobnem času je več kot polovica populacije že izpostavljena izgorelosti. Nenehna prizadevanja k več in več uspehom na kariernem in osebnem področju, lahko privedejo v začarani krog nenehnega dokazovanja in izčrpavanja svojega telesa in duha. Tako ni nenavadno, da postajamo razdražljivi in kronično utrujeni. Preverite, kako si pomagati.

To je dobro vedeti o olivnem olju
Španska študija je pokazala, da uživanje olivnega olja izboljša delovanje dobrega HDL-holesterola v našem telesu. Ta pomaga izpodrivati slab LDL-holesterol. Poleg tega čisti naše žile. To zmanjšuje tveganje za bolezni srca in ožilja.

5 razlogov, zakaj je dobro piti kokosovo vodo
Kokosova voda je povsem naravna. Pridobijo jo iz še mladega kokosovega oreha. Ko ta dozori, se njegova voda, polna blagodejnih mineralov, vitamina C, vlaknin in beljakovin, spremeni v belo sredico. Kokosova voda je še posebej bogata z mineralom kalijem, ki celo zmanjšuje tveganje za kap in infarkt. Preberite si, zakaj jo je še koristno uživati.

6 živil, če vam primanjkuje kalija
Kalij zmanjšuje tveganje za kap in infarkt. Ključen je za pravilno delovanje srca. Uravnava krvni tlak. Pripomore k zdravim kostem in mišicam. Preprečuje pojav bolečih ledvičnih kamnov. S kakšno hrano ga užijemo?

3 ideje za bolj zdravo srce
Kaj lahko naredite za bolj zdravo srce? Tri živila lahko v svoji prehrani zamenjate za bolj zdrava. Če s takšnim menjanjem živil počasi nadaljujete, se lahko dolgoročno navadite na pravilnejše prehranjevanje. To pa bo vodilo v boljše počutje ter zdravo celotno telo, ne le srce.

Zakaj bi morali nujno vsak dan pojesti to?
Če bi vsak dan pojedli 20 gramov oreškov in semen, bi občutno zmanjšali svoje tveganje za pojav bolezni srca in raka. Samo s to majhno količino hrane bi zmanjšali tveganje za prezgodnjo smrt za kar petino. Največ antioksidantov imajo sicer orehi, sončnična semena in pri nas manj znana vrsta – pekani.

10 mastnih živil, ki so izjemno zdrava
Nekaj časa je vladalo povsem napačno splošno prepričanje, da se je maščobam, da bi imeli zdravo težo, bolje izogibati. Vsekakor imajo naslednja živila nekaj več kalorij. A v zmernih količinah so v naši prehrani, če želimo biti zdravi, nepogrešljiva.

Uničuje rakave celice, znižuje holesterol, zmanjšuje apetit
Strokovnjaki govorijo o vse več pozitivnih učinkih, ki jih ima avokado na zdravje. Uničuje rakave celice, preprečuje njihov nastanek, znižuje holesterol, ščiti srce, lepša polt, celo apetit zavira in tako pomaga do bolj zdrave postave.

Kaj bi morali vedeti o krompirju?
Če ga ne uživate ocvrtega ali prelitega z mastno omako, je krompir mnogo bolj zdravo živilo, kot si mislite. Pravzaprav je njegov doprinos k zdravju prav izjemen. Poskrbi za možgane, srce in ožilje, ščiti pred rakom ...

Zakaj rek 'eno jabolko na dan ...' ne drži?
Sadje in zelenjava sta odlična vira prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in drugih bioaktivnih snovi, zaradi česar predstavljata nepogrešljiv sestavni del pestre in uravnotežene prehrane. A Slovenci ju zaužijemo bistveno premalo. Kako obrniti ta trend in koliko sadja ter zelenjave na dan uživati?

Zakaj bi morali nujno vsak dan pojesti tole?
Če bi vsak dan pojedli 20 gramov oreškov in semen, bi občutno zmanjšali svoje tveganje za pojav bolezni srca in raka. Samo s to majhno količino hrane bi zmanjšali tveganje za prezgodnjo smrt za kar petino. Največ antioksidantov imajo sicer orehi, sončnična semena in pri nas manj znana vrsta – pekani.

To se zgodi z vašim telesom, če vsak dan jeste kurkumo
Kurkuma se v zdravilstvu za zdravljenje različnih stanj uporablja že več kot 4.000 let. Študije so pokazale, da pomaga proti okužbam, zmanjšuje tveganje za nekatere oblike raka, preprečuje vnetja v telesu in zdravi prebavne težave.

Spoznajte izjemno antioksidantno bombo!
Naj se tople jesenske barve znajdejo tudi na vašem krožniku. V svoj jedilnik vključite bučo hokaido. Ni le neverjetno okusna, temveč se lahko pohvali z izjemno kombinacijo snovi, ki ščitijo vaše zdravje.

Tako lahko zmanjšate tveganje za Alzheimerjevo bolezen!
Če želite izboljšati delovanje svojih možganov, uživajte veliko rib, zelenjave, stročnic in olivnega olja. Mediteranska prehrana močno izboljšuje delovanje naših možganov in zmanjša tveganje za razvoj Alzheimerjeve bolezni, je pokazala zadnja študija avstralskih strokovnjakov.

Uničuje rakave celice, znižuje holesterol, zmanjšuje apetit!
Strokovnjaki govorijo o vse več pozitivnih učinkih, ki jih ima avokado na zdravje. Uničuje rakave celice, preprečuje njihov nastanek, znižuje holesterol, ščiti srce, lepša polt, celo apetit zavira in tako pomaga do bolj zdrave postave.

Poznate 5 avgustovskih superživil?
Poletje je čas, ko je na voljo toliko različnega sezonskega sadja in zelenjave, da lahko vsak najde tisto, ki je zanj še posebej okusno. Tokrat vam predstavljamo, na katera superživila ne bi smeli pozabiti v mesecu, ki je pred vrati.

To so hranila, ki vam jih lahko primanjkuje
Slaba prehrana lahko vodi do simptomov, kot so utrujenost, šibkost v mišicah, mišični krči, slaba odpornost in še bi lahko naštevali. Britanski nutricist Rob Hobson je sestavil seznam hranil, ki nam jih najpogosteje primanjkuje.

Ga jemo prepogosto?
Krompir je zdravo živilo, ki je bogato z vitamini, minerali in vlakninami. Krepi imunski sistem, varuje pred rakom in boleznimi srca in ožilja. A zadnja ameriška raziskava je pokazala, da če jemo preveč krompirja, lahko povečamo tveganje za visok krvni pritisk.

Se želite zaščititi pred rakom in kapjo? Potem te dve živili uživajte skupaj
Določena živila si je bolj zdravo privoščiti skupaj, saj imamo tako od njih več koristi. Telo lahko bolje absorbira hranila, ki jih vsebujejo. In ko jih zaužijemo skupaj, močneje ščitijo pred rakom, kapjo, osteroporozo in še številnimi drugimi tegobami in boleznimi, ki nas ogrožajo.

5 dobrih razlogov, da bi morali ta čaj piti vsak dan
Ko vas prevzame nemir, ko vam upade imunska odpornost, ko želite pospešiti svojo presnovo, da bi shujšali ... Takrat spijte več skodelic zelenega čaja na dan, pravijo strokovnjaki. Zeleni čaj ima številne pozitivne učinke, tu pa je pet razlogov, zakaj ga je dobro piti redno.

Zakaj so borovnice najboljše živilo za vaše zdravje?
Zadnja ameriška raziskava, ki je primerjala 40 različnih oblik sadja in zelenjave, je borovnice uvrstila na sam vrh najbolj zdravilnih živil. Vsebujejo namreč izjemno veliko antioksidantov in zmanjšujejo gube, preprečujejo vnetja, tveganje za srčno-žilne bolezni in celo Alzheimerjevo bolezen.

13 hranil, ki jih morate jesti, da bi se izognili boleznim srca
Bolezni srca in ožilja še vedno veljajo za najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji. Da bi se jim izognili, morate v svoje telo vsakodnevno vnesti dovolj hranil. Preverite, katerih.

Kaj bi morali vedeti o krompirju?
Če ga ne uživate ocvrtega ali prelitega z mastno omako, je krompir mnogo bolj zdravo živilo, kot si mislite. Pravzaprav je njegov doprinos k zdravju prav izjemen. Poskrbi za možgane, srce in ožilje, ščiti pred rakom ...

Odpravlja odvečne kilograme, krepi odpornost, izboljšuje prebavo ...
Kokosovo olje je znano po svojih številnih pozitivnih učinkih na zdravje. Uporabljate ga lahko pri kuhanju, peki, nekateri pa ga jedo kar z žlico – še posebej, če gre za organsko ekstra deviško olje, ki je hladno stiskano.

Spoznajte izjemno antioksidantno bombo!
Naj se tople jesenske barve znajdejo tudi na vašem krožniku. V svoj jedilnik vključite bučo hokaido. Ni le neverjetno okusna, temveč se lahko pohvali z izjemno kombinacijo snovi, ki ščitijo vaše zdravje.

Spoznajte izjemno antioksidantno bombo!
Naj se tople jesenske barve znajdejo tudi na vašem krožniku. V svoj jedilnik vključite bučo hokaido. Ni le neverjetno okusna, temveč se lahko pohvali z izjemno kombinacijo snovi, ki ščitijo vaše zdravje.