zelena

Kumare za vitkost in lepo polt
Ker ugodno vplivajo na zdravje, so imele kumare že od nekdaj mesto v domači medicini. Z njimi so blažili mnoge tegobe in zdravili razne bolezni. Poleg tega so izjemno učinkovite pri hujšanju in pomagajo pri negi problematične kože.

Preverite, kakšne barve hrano najpogosteje jeste!
Na vpliv barv so prisegali že naši predniki. Z njimi so zdravili različna obolenja, uživali hrano v barvah, ki jim je vračala zdravje ter si z njimi pričarali pozitivno vzdušje v prostoru. Danes je najbolj popularno predvsem hujšanje s hrano različnih barv.

KOPRIVA
Koprivo so že od nekdaj uporabljali za čiščenje organizma, pospeševanje presnove in izločanje strupenih snovi iz telesa. Učinkovito deluje na sečne poti in odvaja vodo iz telesa. Njena lastnost je tudi ta, da znižuje krvni sladkor in pomaga pri revmatičnih bolečinah. Povezana pa je tudi s številnimi vražami.

ŠPARGELJ
Šparglji so ena od prvih vrst pomladne zelenjave, ki vam po dolgi in mrzli zimi povrnejo minerale in vitamine, ki jih potrebujete, da lahko v pomlad vstopite polni energije. Pravijo jim tudi znanilci pomladi, saj se njihova sezona začne v začetku aprila, na Primorskem že nekoliko prej, njihov vrhunec pa je prav med prvomajskimi prazniki.

Svetovni dan glavkoma
Danes obeležujemo svetovni dan glavkoma. Glavkom ali zelena mrena je drugi najpogostejši vzrok slepote na svetu. Več o tej bolezni si lahko pogledate v priloženem videu.