Vizita.si

živali

Novice 28. 10. 2016 09.14

Našla je prav posebno motivacijo in zgodilo se je tole

Imela je 96 kilogramov, danes jih ima 55. Uspelo ji je, ko je v enem trenutku zbrala potrebno motivacijo. Zgodilo se je po tem, ko je bila žalostna zaradi razhoda s partnerjem. Želela si je narediti nekaj zase in ugotovila je, da vsak dan v službi pomaga odvečne kilograme izgubiti hišnim ljubljenčkom. Videla je, kako to izboljšuje kvaliteto njihovih življenj ter se vprašala, zakaj tega ne doseže še sama.

Zdravje 11. 07. 2016 10.53

Strokovnjak razkriva 7 pravih razlogov, zakaj ne shujšate

Pozabite na vse, kar veste o hujšanju. Ameriški strokovnjak za zdravljenje debelosti dr. David Ludwig je v svoji knjigi razkril 7 pravih razlogov, zakaj ne morete izgubiti odvečnih kilogramov in zakaj tradicionalne diete ne delujejo.

Novice 09. 05. 2016 09.01

Klopi – zaščita z naravnimi piretrini

Klopov se je upravičeno prijel sloves najbolj nevarnih prebivalcev naših gozdov, travnikov, vrtov in parkov. Če so okuženi, lahko zaradi vboda zbolimo za nevarnimi boleznimi. Zato se moramo ustrezno zaščititi. Pri tem so nam lahko v veliko pomoč repelenti iz naravnih učinkovin, imenovanih piretrini.

Zdravje 25. 03. 2016 09.20

Z njeno pomočjo lahko jeste mastno hrano in hujšate

Nekateri že dolgo trdijo, da jim je uspelo izgubiti odvečne kilograme s pomočjo grenivke, sedaj pa jim to verjamejo tudi strokovnjaki. Preverite, kaj so odkrili z zadnjo raziskavo.

Zdravje 25. 02. 2016 11.38

13 hranil, ki jih morate jesti, da bi se izognili boleznim srca

Bolezni srca in ožilja še vedno veljajo za najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji. Da bi se jim izognili, morate v svoje telo vsakodnevno vnesti dovolj hranil. Preverite, katerih.

Novice 08. 01. 2016 08.08

Niste krivi vi. To je pravi razlog, da ne morete shujšati!

Programirani smo, da uživamo več hrane, kot je v resnici potrebujemo, je pokazala nova študija. In pozimi smo še posebej smo nagnjeni k prenajedanju, zato bi morali s hujšanjem počakati do pomladi.

Novice 05. 11. 2015 14.05

Danes je mlada ženska, ki jo občudujejo

Ko je odraščala, so se vrstniki iz nje norčevali, tudi danes marsikdo na ulici presenečeno pogleda za njo. A 34-letna Julia pripoveduje, kako je kljub precejšnji deformaciji obraza uspela najti srečo v ljubezni in življenju. Zaradi tega jo mnogi občudujejo.

Zdravje 17. 07. 2015 11.49

Poletna hrana, ki najbolj redi

Poletje je tu z njim pa pikniki, žari, sladoled in pivo. Vsekakor je prav, da se tem poletnim radostim ne odpovedujete, a če se zavedate, kako kalorična je nekatera poletna hrana, boste lažje upoštevali pravila zmernosti. Preverite, katera poletna hrana najbolj redi.

Duševno zdravje 17. 07. 2015 07.47

Psihopati, plenilci brez vesti

Predstavljaje si, da ste prenehali kaditi in da vas še vedno občasno preganja želja po kajenju. V eni od takih kriz svojemu partnerju potožite, kako močno si želite cigarete. Partner vam prijazno reče, da se ni vredno tako mučiti in da kar prižgite eno. Ker ste v resnici le iskali zunanje dovoljenje, da malo skrenete s poti, z olajšanjem potegnete prvi dim. Partner pa vas hladno pogleda in pravi: »Saj sem vedel, da ne boš zdržala.«

Novice 19. 06. 2015 06.30

Komarji – nadležni in nevarni

Poleg tega, da so izjemno nadležni, so komarji tudi nevarni, saj lahko prenašajo nalezljive bolezni. Za zaščito pred njihovimi piki se danes vse bolj uveljavljajo zaščitna sredstva z učinkovinami rastlinskega izvora. Zelo učinkoviti so repelenti iz evkaliptusovega olja.

Novice 19. 05. 2015 08.09

Kljub temu obleče kopalke …

25-letna Emma Jarvis se spopada z močno obliko luskavice, zaradi česar je njena koža videti kot 'leopardja koža'. Čeprav je svoje stanje dolgo časa skrivala, pa danes povsem brez sramu obleče kopalke. Samozavest ji je povrnila ljubezen, pravi.

Zdravje 13. 04. 2015 07.58

Kdo skrbi za kakovost mlečnih izdelkov?

Veste, od kod izvira mleko, ki ste ga popili z jutranjo kavo? Ali maslo, ki ste ga pojedli za malico? Tako kot je pomembno poznati poreklo sadja in zelenjave, velja tudi za mleko. In tudi tu velja pravilo, da je lokalno najbolj kakvostno. Spoznajte nekaj ponosnih slovenskih kmetovalcev, ki skrbijo za to, da bi bili njihovi mlečni izdelki kar najbolj kakovostni.

Okužbe in zastrupitve 12. 02. 2015 11.52

6 toksičnih živil, ki jih imate morda v kuhinji

Vsi že vemo, da je meso pred uživanjem treba dobro prekuhati in da moramo biti previdni, če uživamo surove ribe ali školjke, da so te sveže. A pri nekaterih drugih živilih nismo tako pozorni, čeprav lahko vsebujejo škodljive toksine in strupe, če jih ne pripravimo pravilno. Predstavljamo vam nekaj izmed njih.

Bolezni 22. 12. 2014 14.42

10 bolezni, ki so do sedaj ubile največ ljudi

Črne koze, možganska kap in rak so le tri bolezni, ki so odgovorne za številne smrti. Kljub znanosti in tehnologiji ljudje še dandanes niso odkrili, kako se zoperstaviti mnogim izmed njih.

Zdravje 12. 12. 2014 13.39

12 sladil, ki bi jih morali poznati

Če smo še pred časom poznali predvsem namizni sladkor, med in melaso, pa je danes na voljo veliko več sladil. Nekatera izmed njih so opisana kot ''naravna'', spet druga kot ''umetna''. Pa veste, kakšna je razlika med njimi?

Zdravje 19. 11. 2014 10.09

Razkrili preprosto skrivnost počasnega staranja

Zmanjšajte količino zaužitih ogljikovih hidratov in velikost obrokov. To je preprosta skrivnost počasnega staranja, pravijo ameriški strokovnjaki, ki preučujejo pozitivne učinke nizkokalorične prehrane.

Novice 24. 10. 2014 10.02

Slovenski in ruski strokovnjaki razvili novo metodo zdravljenja raka

Strokovnjaki iz Slovenije in Rusije so razvili metodo, pri kateri s posebnim materialom zatrejo rast in razmnoževanje rakavih celic. Ker ta material otežuje prehajanje snovi med celicami, obolele celice prikrajša za hrano, kar posledično zavira rast bolnih celic. Bolniki ne razvijejo odpornosti na material kot pri mnogih zdravilih.

Infekcijske bolezni 21. 10. 2014 14.19

V Sloveniji se nam ebole ni treba bati!

V Sloveniji je po ocenah strokovnjakov zelo majhna, skoraj nična verjetnost za širjenje ebole. "A če bi se virus ebole pojavil pri nas, zagotavljamo prebivalcem, da bo za njih poskrbljeno," je na novinarski konferenci zagotovila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Vse pristojne institucije namreč aktivno sodelujejo pri pripravljenosti.

Novice 10. 10. 2014 14.14

Šok v Afriki! Umrl radiolog, a pokončala ga ni ebola, temveč ...

Zdi se, da epidemija ebole v zahodni Afriki vse bolj uhaja izpod nadzora, a po poročanju nemškega Bilda naj bi v Ugandi že zabeležili prvi smrtni primer okužbe z novim virusom: hemoragično mrzlico marburg. Moramo tudi v Evropi trepetati pred novo epidemijo?

Dieta 10. 10. 2014 08.50

Z njeno pomočjo lahko jeste mastno hrano in hujšate

Nekateri ljudje že dolgo trdijo, da jim je uspelo izgubiti odvečne kilograme s pomočjo grenivke, sedaj pa jim to verjamejo tudi strokovnjaki. Preverite, kaj so odkrili z zadnjo raziskavo.

Novice 02. 10. 2014 09.07

Najlepša ženska na svetu razkrila, da je večkrat skušala storiti samomor

Ena najlepših žensk na svetu in nekoč slavni seks simbol Brigitte Bardot, ki je danes stara 80 let, je nekoč živela življenje, o katerem mnogi le sanjajo. Kljub vsemu pa je v intervjujih za svojo biografijo priznala, da se je takrat pogosto spopadala z depresijo.

Infekcijske bolezni 26. 08. 2014 11.45

Izjemno redka bakterijska bolezen na Hrvaškem: v dveh tednih sta umrla dva dojenčka!

V zadnjih dveh tednih sta za posledicami okužbe z bakterijo listerija na Hrvaškem umrla dva dojenčka, poroča hrvaški dnevnik.hr. Okužbi s to bakterijo so najbolj izpostavljeni starostniki, otroci in nosečnice.

Zdravje 13. 08. 2014 10.05

Fotografije, ki kažejo, kaj v resnici jemo

Fotograf Peter Augustus je naredil set fotografij najbolj priljubljenih jedi, pripravljenih iz predelane hrane, da bi ljudem nazorno prikazal, kaj je v resnici v njih. Morda vas prav te fotografije prepričajo, da manjkrat posežete po predelanih mesnih izdelkih.

Infekcijske bolezni 06. 08. 2014 15.35

Kako varno je eksperimentalno zdravilo za ebolo?

Za hemoragično vročico ebola, ki od začetka leta kosi po zahodu Afrike in sproža zaskrbljenost po vsem svetu, za zdaj ni ne zdravila ne cepiva. Sta pa dva okužena Američana deležna zdravljenja z eksperimentalnim serumom, na katerega naj bi se zelo dobro odzvala. A strokovnjaki so do seruma, znanega kot ZMapp, za zdaj zadržani.

Novice 26. 06. 2014 07.57

Kljub temu je srečna in nasmejana ...

6-letna Charlotte Garside je presenetila z izjemnim napredkom, saj kljub redki obliki pritlikavosti, zaradi katere je njen um na ravni 18-mesečne deklice, uspešno zaključuje že drugi razred osnovne šole. Preberite si njeno neverjetno življenjsko zgodbo.

Lepota 17. 04. 2014 15.47

Odkrito spregovorila o skrivnostih mladostnega videza

Tanja Ribič je ena izmed tistih žensk, katere podobo si v medijih videl že neštetokrat, a ti ob pogledu nanjo, ko jo vidiš v živo, zastane dih. Vprašanje se poraja kar samo po sebi: kako je lahko videti tako popolno? Svoje trike in skrivnosti za prečudovit videz je brez oklevanja delila tudi z nami.

Novice 17. 04. 2014 08.50

Žrtev grozljivega napada nekoč in danes

Danes 11-letna Charlotte Ponce, ki je kot dojenčica utrpela grozljivi napad rakuna, ki ji je pojedel celo desno stran obraza, je včeraj prestala operacijo, s katero so ji rekonstruirali uho. Gre za revolucionarni poseg, ki ga je plastični kirurg dr. Kongkrit Chaiyasate pred tem opravil le dvakrat.

Novice 11. 03. 2014 12.07

Prvič po smrti 'lovca na krokodile' spregovoril o tragičnem dogodku

Snemalec in desna roka tragično preminulega 'lovca na krokodile' Justin Lyons je v pogovorni oddaji Studio 10 Sunday prvič po tragediji spregovoril o dnevu, ko je slavni avstralski naravoslovec Steve Irwing izgubil življenje.

Imunski sistem 10. 03. 2014 10.21

To dokazano krepi imunski sistem

V zimskih mesecih je nevarnost za bolezni večja, še posebej če je imunski sistem, temelj našega zdravja, oslabljen. Da bi imunski sistem lahko opravljal svoje delo dobro in vi ne bi zboleli, lahko poskrbite z naslednjimi petimi preprostimi, vendar pomembnimi ukrepi.

Zdravje 27. 02. 2014 08.14

Nevarnosti surovega mleka

Surovo mleko je tisto, ki ga pridobimo neposredno iz živalskega vira, kot so krava, ovca in podobno. Ko se mleko pomolze, ga običajno pasterizirajo. Gre za proces, v katerem s segrevanjem na visoko temperaturo uničijo nevarne bakterije. A nekateri se kljub vsemu raje odločajo za pitje surovega mleka.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996