dodatek

Stevia, naravno sladilo brez kalorij
Prvotno rastišče stevie so gorska območja Paragvaja, kjer so jo Indijanci Guarani uporabljali že stoletja. Imenujejo jo "kaa-he-e", kar pomeni v njihovem jeziku sladka zel. Liste so uporabljali predvsem za sladkanje grenkega čaja mate in v medicinske namene.

Burito z govedino
Predstavljamo vam zdrav obrok za 4 osebe.

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?
Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

Šamana, zdravilca in svečenika
Jelka in Drago Zorman sta velika mojstra reikija, posebna zdravilca in šamana. Nista jima tuji psihokineza, regresija, hipnoza, eksorcizem, hoja po žerjavici, kristali in najrazličnejše preobrazbe telesa in duha.

ŽAJBELJ
Že Egipčani, Grki in Rimljani so dobro poznali zdravilne učinke žajblja. Še danes ga pogosto uporabljamo – ne le kot naravno zdravilo pri prebavnih motnjah in raznih vnetjih, ampak tudi kot začimbo pri kuhi in naravno čistilo za kožo.

Pripravite okusno ohrovtovo musako!
Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Praznične jedi so lahko koristne za zdravje!
Silvestrovo je pred vrati in mize bodo spet polno obložene. Na krožnikih se bo znašlo marsikatero živilo, ki zdravju ni najbolj prijazno. A vendarle kot dodatek k prazničnim jedem pogosto uporabimo tudi kaj takšnega, kar je dobro za naše telo.

Zdrava vegetarijanska božična pojedina
Prihaja božič, praznik, ki ga praznuje na miljone ljudi po vsem svetu. Praznično vzdušje se zrcali tudi v kulinaričnih dobrotah. Božična pojedina je lahko tudi zdrava, z nizkim glukemičnim indeksnom in lahko prebavljiva.

Nahranite možgane in izboljšajte spomin!
Se vam je že zgodilo, da ste šli v trgovino po mleko, domov pa prišli s polno vrečko in brez mleka? Ste po večerji ugotovili, da na mizo niste dali solate? Izboljšajte svoj spomin s hrano!

RDEČA PESA
V skrbi za zdravje se zatekamo k pripravkom iz rastlin, ki izvirajo daljnih krajev, pozabljamo pa na visoko zdravilno vrednost rdeče pese, ki čisti telo, pomaga pri nevtraliziranju in razstrupljanju globoko uskladiščenih strupov v jetrih ter ledvicah.

Z gobo nad raka (Ganoderma lucidum)
V Aziji svetlikavo pološčenko že dolgo uporabljajo pri zdravljenju različnih oblik raka. Na Japonskem jo uvrščajo celo na uradno listo zdravil, spremljajočih pri kemoterapiji. Neodvisno od tega, kdaj gobo zaužijete, pred ali po obsevanju, se število levkocitov, eritrocitov in trombocitov izredno hitro povrne v prvotno stanje.

Okrepimo imunski sistem s hrano in zelišči
Jesen in zima sta prav gotovo letna časa, ko je imunski sistem na veliki preizkušnji. Veliko je odvisno od načina življenja, vsakdanjega stresa, pravilne prehrane in zadostne količine gibanja.

BANANA
Banana je bogat vir vitaminov in mineralov. Ker vsebuje zelo veliko kalija, je še posebej priporočljiva za tiste, ki jih pestijo utrujenost, pomanjkanje energije in visok krvni tlak.

Ko bolijo gibala
Bolečine v kosteh, mišicah in sklepih so lahko posledice poškodb (izvin, izpah, nategnitev mišice), degenerativnih sprememb (artritis, revma), spremljajo pa jih tudi gripozna obolenja.

MANDARINA
Mandarine, ki izvirajo iz azijskih držav, so priljubljen sadež v jesenskih in zimskih dneh. Imajo svetlo oranžno, včasih tudi rumenkasto lupino, ki se zlahka olupi, krhlji pa so sladki in bogati z vitamini ter minerali.

BUČA
Buče prihajajo iz Amerike. Uživali so jih Indijanci v Mehiki in srednji Ameriki. Evropski mornarji so buče prinesli v Evropo. V 17 stoletju so se pojavile v Angliji, zaradi svojih kulinaričnih odlik pa so se hitro razširile po vsem svetu.

Kirurg si je ustvaril ženo po meri
Osem lepotnih operacij, 20 tisoč evrov, več kot kilogram in pol silikona. Toliko materiala, denarja in truda je lepotni kirurg Reza Vossough porabil, da je iz povprečne ženske s podočnjaki, celulitom in odvečnimi kilogrami ustvaril lepotico svojih sanj.

Še pred zimo si privoščite kaki
Kaki je namreč hrana bogov, ki vsebuje izjemno veliko zdravilnih snovi. Pomaga pri razstrupljanju telesa, povečuje odpornost in pospešuje prebavo. Zelo priljubljen pa je tudi v kulinariki.

Ni vseeno, kaj daste v usta!
Ob svetovnem dnevu hrane je že prav, da se vprašamo, kakšno hrano jemo. Že dolgo je namreč znano, da je tudi od hrane odvisno, kako hitro bomo ozdraveli. Vedno več pa jih verjame, da je prav nezdrava hrana vzrok številnim boleznim, tudi raku.

Nad gripo z ameriškim slamnikom
Ameriški slamnik pomaga k povečanju odpornosti in nas tako varuje pred prehladnimi obolenji in gripo. V hladnejših dneh, ko so prehladi pogostejši, je zato zelo koristno ameriški slamnik uživati kot dodatek v prehrani. Iz njega lahko pripravite tudi tinkutro. Več o tem v članku.

11 najbolj nenavadnih kontaktnih leč
Ste se naveličali barve svojih oči? Ali pa želite zgolj poskusiti nekaj novega, morda nekoliko neobičajen modni dodatek? Potem so kontaktne leče kričečih barv, s svetlikajočimi se kristalčki in z nenavadnimi vzorci prava stvar za vas.

Ste pogosto utrujeni? Morda vam primankuje železa
Kadar vaše telo ne dobi dovolj železa, se njegov potencial zmanjša. Postanete lahko utrujeni in na koži se pojavi bledica. Če sumite, da vam manjka železa, se odpravite na pregled k zdravniku. Preventivno pa uživajte hrano, bogato z železom. Več o tem v članku.

Šetraj v kulinariki
Šetraj je uporaben tako v kuhinji kot tudi v zdravilstvu. Kot začimbo ga uporabljamo pri težko prebavljivim mastnim mesnim jedem. Čaj pa zdravi driske, pomaga pri črevesnih in želodčnih krčih, napenjanju ter draženju na bruhanje.

VIDEO: Bilka predstavlja recept za naravno milo
Koža je naš največji organ in vsrka 60 odstotkov vseh snovi, ki jih nanesemo nanjo. Zato je toliko bolj pomembno, s kakšnimi sredstvi jo negujemo.

Pozor! Naj očala ne bodo le modni dodatek!
Velika ljubiteljica sončnih očal je zagotovo Iris Mulej. Ta ji služijo za zaščito pred soncem, kot modni dodatek, včasih pa tudi, da si obraz zakrije pred očmi radovednežev. Najraje ima zato velika sončna očala.

Revolucija v hujšanju! Hrana, ki vas nasiti dvakrat bolj
Številnim dietam in poskusom, da ostanete vitki je konec! Odkrili so namreč prehranski dodatek, ki bistevno podaljša občutek sitosti.

Zdravi srce in ožilje ter preprečuje rakava obolenja
Paradižnik je znan kot živilo, ki varuje pred rakom in ščiti srce in ožilje. Znanstveniki so zato naredili 'paradižnikovo' tabletko, ki naj bi pomagala preprečevati ta obolenja.

Sladke češnje za trebušne tegobe in lepo kožo
Zaenkrat smo vam odkrili, kako zdrave so češnje in kako vplivajo na vaš organizem. Tokrat pa vam bomo predstavili, kako lahko češnje izkoristite za zunanjo uporabo. Iz njih si na primer lahko pripravite hranilno masko za obraz ali si z njihovo pomočjo uredite prebavo.

Rdeče spodbujevalke spolne sle
Osvežilne jagode s svojo živo rdečo barvo in mamljivim okusom kar vabijo, da ugriznete vanje. Ne glede na to, koliko jih boste pojedli, boste z njimi zaužili zelo malo kalorij in hkrati v organizem vnesli veliko vitaminov. A kljub vsemu ne smete pretiravati!

S koprivo nad utrujenost
Če ste utrujeni, si pripravite sok iz svežih kopriv. Ta vam bo pomagal vrniti izgubljeno energijo. Kopriva pa ne vrača le izgubljene energije, pač pa pomaga pri mnogih zdravstvenih težavah.