Vizita.si

dodatek

Bilke 19. 03. 2010 13.32

Stevia, naravno sladilo brez kalorij

Prvotno rastišče stevie so gorska območja Paragvaja, kjer so jo Indijanci Guarani uporabljali že stoletja. Imenujejo jo "kaa-he-e", kar pomeni v njihovem jeziku sladka zel. Liste so uporabljali predvsem za sladkanje grenkega čaja mate in v medicinske namene.

Zdravi z 18. 03. 2010 15.24

Burito z govedino

Predstavljamo vam zdrav obrok za 4 osebe.

Bilke 15. 02. 2010 13.08

Kateri aditivi v hrani povzročajo raka?

Praviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih. Na leto pojemo kar 4 kilograme teh strupenih snovi.

Bilke 03. 02. 2010 15.13

Šamana, zdravilca in svečenika

Jelka in Drago Zorman sta velika mojstra reikija, posebna zdravilca in šamana. Nista jima tuji psihokineza, regresija, hipnoza, eksorcizem, hoja po žerjavici, kristali in najrazličnejše preobrazbe telesa in duha.

Zdravi z 25. 01. 2010 15.32

ŽAJBELJ

Že Egipčani, Grki in Rimljani so dobro poznali zdravilne učinke žajblja. Še danes ga pogosto uporabljamo – ne le kot naravno zdravilo pri prebavnih motnjah in raznih vnetjih, ampak tudi kot začimbo pri kuhi in naravno čistilo za kožo.

Recepti 31. 12. 2009 08.58

Pripravite okusno ohrovtovo musako!

Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Zdravje 27. 12. 2009 09.26

Praznične jedi so lahko koristne za zdravje!

Silvestrovo je pred vrati in mize bodo spet polno obložene. Na krožnikih se bo znašlo marsikatero živilo, ki zdravju ni najbolj prijazno. A vendarle kot dodatek k prazničnim jedem pogosto uporabimo tudi kaj takšnega, kar je dobro za naše telo.

Bilke 23. 12. 2009 10.12

Zdrava vegetarijanska božična pojedina

Prihaja božič, praznik, ki ga praznuje na miljone ljudi po vsem svetu. Praznično vzdušje se zrcali tudi v kulinaričnih dobrotah. Božična pojedina je lahko tudi zdrava, z nizkim glukemičnim indeksnom in lahko prebavljiva.

Zdravje 22. 12. 2009 13.37

Nahranite možgane in izboljšajte spomin!

Se vam je že zgodilo, da ste šli v trgovino po mleko, domov pa prišli s polno vrečko in brez mleka? Ste po večerji ugotovili, da na mizo niste dali solate? Izboljšajte svoj spomin s hrano!

Zdravi z 14. 12. 2009 09.30

RDEČA PESA

V skrbi za zdravje se zatekamo k pripravkom iz rastlin, ki izvirajo daljnih krajev, pozabljamo pa na visoko zdravilno vrednost rdeče pese, ki čisti telo, pomaga pri nevtraliziranju in razstrupljanju globoko uskladiščenih strupov v jetrih ter ledvicah.

Bilke 27. 11. 2009 11.18

Z gobo nad raka (Ganoderma lucidum)

V Aziji svetlikavo pološčenko že dolgo uporabljajo pri zdravljenju različnih oblik raka. Na Japonskem jo uvrščajo celo na uradno listo zdravil, spremljajočih pri kemoterapiji. Neodvisno od tega, kdaj gobo zaužijete, pred ali po obsevanju, se število levkocitov, eritrocitov in trombocitov izredno hitro povrne v prvotno stanje.

Bilke 25. 11. 2009 10.13

Okrepimo imunski sistem s hrano in zelišči

Jesen in zima sta prav gotovo letna časa, ko je imunski sistem na veliki preizkušnji. Veliko je odvisno od načina življenja, vsakdanjega stresa, pravilne prehrane in zadostne količine gibanja.

Zdravi z 24. 11. 2009 23.56

BANANA

Banana je bogat vir vitaminov in mineralov. Ker vsebuje zelo veliko kalija, je še posebej priporočljiva za tiste, ki jih pestijo utrujenost, pomanjkanje energije in visok krvni tlak.

Kje vas boli? 02. 10. 2009 10.00

Ko bolijo gibala

Bolečine v kosteh, mišicah in sklepih so lahko posledice poškodb (izvin, izpah, nategnitev mišice), degenerativnih sprememb (artritis, revma), spremljajo pa jih tudi gripozna obolenja.

Zdravi z 09. 11. 2009 10.10

MANDARINA

Mandarine, ki izvirajo iz azijskih držav, so priljubljen sadež v jesenskih in zimskih dneh. Imajo svetlo oranžno, včasih tudi rumenkasto lupino, ki se zlahka olupi, krhlji pa so sladki in bogati z vitamini ter minerali.

Zdravi z 02. 11. 2009 09.00

BUČA

Buče prihajajo iz Amerike. Uživali so jih Indijanci v Mehiki in srednji Ameriki. Evropski mornarji so buče prinesli v Evropo. V 17 stoletju so se pojavile v Angliji, zaradi svojih kulinaričnih odlik pa so se hitro razširile po vsem svetu.

Novice 29. 10. 2009 14.11

Kirurg si je ustvaril ženo po meri

Osem lepotnih operacij, 20 tisoč evrov, več kot kilogram in pol silikona. Toliko materiala, denarja in truda je lepotni kirurg Reza Vossough porabil, da je iz povprečne ženske s podočnjaki, celulitom in odvečnimi kilogrami ustvaril lepotico svojih sanj.

Zdravje 27. 10. 2009 14.48

Še pred zimo si privoščite kaki

Kaki je namreč hrana bogov, ki vsebuje izjemno veliko zdravilnih snovi. Pomaga pri razstrupljanju telesa, povečuje odpornost in pospešuje prebavo. Zelo priljubljen pa je tudi v kulinariki.

Zdravje 16. 10. 2009 13.03

Ni vseeno, kaj daste v usta!

Ob svetovnem dnevu hrane je že prav, da se vprašamo, kakšno hrano jemo. Že dolgo je namreč znano, da je tudi od hrane odvisno, kako hitro bomo ozdraveli. Vedno več pa jih verjame, da je prav nezdrava hrana vzrok številnim boleznim, tudi raku.

Zdravje 13. 10. 2009 09.39

Nad gripo z ameriškim slamnikom

Ameriški slamnik pomaga k povečanju odpornosti in nas tako varuje pred prehladnimi obolenji in gripo. V hladnejših dneh, ko so prehladi pogostejši, je zato zelo koristno ameriški slamnik uživati kot dodatek v prehrani. Iz njega lahko pripravite tudi tinkutro. Več o tem v članku.

Novice 12. 10. 2009 23.00

11 najbolj nenavadnih kontaktnih leč

Ste se naveličali barve svojih oči? Ali pa želite zgolj poskusiti nekaj novega, morda nekoliko neobičajen modni dodatek? Potem so kontaktne leče kričečih barv, s svetlikajočimi se kristalčki in z nenavadnimi vzorci prava stvar za vas.

Zdravje 12. 10. 2009 09.27

Ste pogosto utrujeni? Morda vam primankuje železa

Kadar vaše telo ne dobi dovolj železa, se njegov potencial zmanjša. Postanete lahko utrujeni in na koži se pojavi bledica. Če sumite, da vam manjka železa, se odpravite na pregled k zdravniku. Preventivno pa uživajte hrano, bogato z železom. Več o tem v članku.

Recepti 23. 08. 2009 18.00

Šetraj v kulinariki

Šetraj je uporaben tako v kuhinji kot tudi v zdravilstvu. Kot začimbo ga uporabljamo pri težko prebavljivim mastnim mesnim jedem. Čaj pa zdravi driske, pomaga pri črevesnih in želodčnih krčih, napenjanju ter draženju na bruhanje.

Bilke 02. 10. 2009 12.31

VIDEO: Bilka predstavlja recept za naravno milo

Koža je naš največji organ in vsrka 60 odstotkov vseh snovi, ki jih nanesemo nanjo. Zato je toliko bolj pomembno, s kakšnimi sredstvi jo negujemo.

Zdravje 27. 06. 2009 10.12

Pozor! Naj očala ne bodo le modni dodatek!

Velika ljubiteljica sončnih očal je zagotovo Iris Mulej. Ta ji služijo za zaščito pred soncem, kot modni dodatek, včasih pa tudi, da si obraz zakrije pred očmi radovednežev. Najraje ima zato velika sončna očala.

Zdravje 19. 06. 2009 10.59

Revolucija v hujšanju! Hrana, ki vas nasiti dvakrat bolj

Številnim dietam in poskusom, da ostanete vitki je konec! Odkrili so namreč prehranski dodatek, ki bistevno podaljša občutek sitosti.

Zdravje 15. 06. 2009 17.50

Zdravi srce in ožilje ter preprečuje rakava obolenja

Paradižnik je znan kot živilo, ki varuje pred rakom in ščiti srce in ožilje. Znanstveniki so zato naredili 'paradižnikovo' tabletko, ki naj bi pomagala preprečevati ta obolenja.

Zdravje 09. 06. 2009 13.06

Sladke češnje za trebušne tegobe in lepo kožo

Zaenkrat smo vam odkrili, kako zdrave so češnje in kako vplivajo na vaš organizem. Tokrat pa vam bomo predstavili, kako lahko češnje izkoristite za zunanjo uporabo. Iz njih si na primer lahko pripravite hranilno masko za obraz ali si z njihovo pomočjo uredite prebavo.

Zdravje 19. 05. 2009 17.02

Rdeče spodbujevalke spolne sle

Osvežilne jagode s svojo živo rdečo barvo in mamljivim okusom kar vabijo, da ugriznete vanje. Ne glede na to, koliko jih boste pojedli, boste z njimi zaužili zelo malo kalorij in hkrati v organizem vnesli veliko vitaminov. A kljub vsemu ne smete pretiravati!

Zdravje 13. 05. 2009 18.06

S koprivo nad utrujenost

Če ste utrujeni, si pripravite sok iz svežih kopriv. Ta vam bo pomagal vrniti izgubljeno energijo. Kopriva pa ne vrača le izgubljene energije, pač pa pomaga pri mnogih zdravstvenih težavah.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996