energijska

Samostanska solata
Zajtrk za 4 osebe

Solata Zelena simfonija
Večerja za 4 osebe

Osličevi fileji v medu z zelenjavo
Kosilo za 4 osebe

Ribezov sorbet
Sladica za 4 osebe

Peresniki v solati s piščančjim mesom
Večerja za 4 osebe

Burito z govedino
Predstavljamo vam zdrav obrok za 4 osebe.

Palačinke z bučo
Tudi sladice so lahko del zdrave prehrane, če jih uživamo v majhnih količinah. Predstavljamo vam recept za palačinke z bučo za 6 ljudi.

Piščančje meso v rdeči omaki
Imate holesterol? Brez slabe vesti si lahko privoščite piščančje meso v rdeči omaki. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Som na mlinarski način
Jedi iz rib varujejo vaše srce in ožilje, saj so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami. Te zmanjšujejo krvni pritisk, nastanek arterijskih oblog in raven holesterola. Predstavljamo vam kosilo za štiri osebe.

Figove kroglice
V zdravo prehrano zagotovo sodijo tudi sladice. Pomembno je le, iz česa so narejene. Predstavljamo vam zdrav recept, s katerim se boste posladkali.

Delikatesni tunin namaz
Uživanje rib, še posebej tunine, je izjemno zdravo, saj so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami in tako preprečujejo nastanek bolezni srca in ožilja. Predstavljamo vam recept za tunin namaz.

Melancani na sicilijanski način
Zajtrkuj kot kralj, večerjaj kot berač, pravi stari pregovor. Zato si za večerjo privoščite lahek in raznovrsten obrok. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Puranje ruladice v limonini omaki
Piščančje in puranje meso brez kože vsebuje manj nasičenih maščob kot rdeče meso, zato je bolj zdravo. Predstavljamo vam zdrav recept kosila za 4 osebe.

Privoščite si kremo iz pšeničnih zrn
Tudi posladkati se je treba. Pri tem pa lahko poskrbimo, da je sladica zdrava in poleg tega še zelo okusna. Preizkusite kremo iz pšeničnih zrn.

Kuhana jajca v kremni omaki
Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj z njim prebudimo svoje telo in mu damo energijo za nov dan. Predstavljamo vam zdrav recept zajtrka za štiri osebe.

Dieta? Ne, hvala! Raje zdravo prehranjevanje!
Tudi vi razmišljate, da bi novo leto začeli s shujševalno dieto? Strokovnjaki za prehrano pravijo, da je veliko bolj zdravo in učinkovito, če se raje kot za hujšanje odločite slediti nekaj preprostim nasvetom zdravega prehranjevanja.

Lažje je pojesti, kakor prebaviti
Prebava temelji na absorbciji in izgorevanju energijskih sestavin hrane. Tako kot se kaša kuha v loncu, se mešajo in prebavljajo hrana in tekočine v trebuhu. Ko se hranila in tekočine prebavijo, se iz hrane absorbirajo uporabne snovi, vlaknine, neprebavljivi ostanki pa se izločijo z blatom in urinom.

Hujšajte z 'negativnimi' kalorijami
Telo tudi med prebavljanjem hrane porablja kalorije. Na osnovi te predpostavke se je razvila teorija o t. i. negativnih kalorijah - obstaja hrana, ki za svojo prebavo od telesa zahteva večjo porabo energije, kot pa je njena dejanska energijska vrednost!