Vizita.si

gramov

Prehrana 16. 08. 2016 09.16

Pozor! Uporaba napačne soli lahko škodi našemu zdravju

Jod mora človek dobiti s prehrano. Ker pa ga živila iz našega območja ne vsebujejo dovolj, je že dolgo časa v veljavi ukrep jodiranja jedilne soli. A zadnja raziskava Inštituta za nutricistiko je pokazala, da se v prodaji pojavlja vse več nejodiranih soli, ob čemer se v nekaterih okoljih takšno sol celo napačno izpostavlja kot bolj zdravo izbiro.

Zdravje 22. 07. 2016 09.02

Že veste, kako vam lahko pomagajo?

Ameriška študija je pokazala, da lahko vsakodnevno uživanje borovnic pomaga pri zniževanju previsokega krvnega pritiska. Sedaj so na voljo sveže, učinkujejo pa tudi tiste zamrznjene.

Zdravje 07. 07. 2016 08.14

Ti prigrizki vas lahko zaščitijo pred rakom

Znanstveniki iz univerze v Connecticutu so odkrili, da oreščki preprečujejo razvoj raka na debelem črevesu. Kot pravijo, delujejo kot probiotik v črevesju in varujejo zdravje našega prebavnega trakta.

Zdravje 17. 06. 2016 07.58

Tole lahko tveganje za kap zmanjša za kar četrtino!

Strokovnjaki s Harvarda so nad rezultati svoje študije tako navdušeni, da vsem državam priporočajo, da začnejo kar organizirano svoje državljane spodbujati k uživanju polnozrnatih živil. 48-gramska porcija naj bi tveganje za kap zmanjšala za kar četrtino.

Prehrana 16. 06. 2016 08.12

Ko pojeste to zelenjavo, porabite več kalorij, kot jih vsebuje

Že dolgo spada zelena med živila, po katerih je priporočljivo poseči, če morate izgubiti kakšen odvečen kilogram. Sedaj so znanstveniki ugotovili, da pri uživanju zelene dejansko porabimo več kalorij, kot jih vsebuje.

Zdravje 10. 06. 2016 09.24

6 načinov, kako vam lahko pomaga lubenica

Še malo in police se bodo šibile tudi pod težo lubenic. Ta poletni sadež je prava superhrana, saj je ne le okusen, vsebuje neverjetno obilje koristnih vitaminov in mineralov. Poglejmo si, kako vse nam lahko pomaga do večjega zdravja in boljšega počutja.

Proteini 10. 05. 2016 11.27

Testenine, ki ne redijo ...

Ste velik ljubitelj testenin, a z njimi pred poletjem ne želite pretiravati, da se ne bi zredili? Potem lahko preizkusite beljakovinske testenine, na katere prisegajo tudi športniki.

Zdravje 22. 04. 2016 11.44

Kaj bi v resnici morali vedeti o sadnih sokovih?

Dr. Sally Norton je britanska zdravnica, ki je specializirana za hujšanje. In zanimivo je, da svojim pacientom svetuje, naj nikar ne pretiravajo s sadnimi sokovi, četudi ti nimajo dodanega navadnega sladkorja. Zakaj?

Zdravje 21. 04. 2016 08.05

Jagode med vsem sadjem in zelenjavo - tretje najboljše!

Ne le med vsem sadjem in zelenjavo, ampak tudi med oreški in zelišči in začimbami. Jagode naj bi bile po tem, koliko antioksidantov lahko z njimi zaužijemo, tretje najboljše. Izredno blagodejne so tudi, ker lahko uravnavajo krvni sladkor.

Zdravje 15. 04. 2016 09.17

1 navada zmanjša tveganje za kap za tretjino!

100 gramov svežega sadja na dan zmanjša tveganje za srčno in možgansko kap za tretjino, pravijo znanstveniki z Oxforda. Če se redno tako zdravo prehranjujemo, imamo manj možnosti, da nas preseneti katera koli težava s srcem.

Zdravje 01. 04. 2016 08.19

Hrana, ki za 31 odstotkov poveča občutek sitosti!

Skrivnost vitke postave so tudi stročnice. Ko jih vključimo v obrok, za kar 31 odstotkov povečajo občutek sitosti. Prej smo torej siti. Na dan pa bi jih morali zaužiti 130 gramov, pravijo kanadski zdravniki.

Prehrana 17. 03. 2016 08.06

Nutricisti razkrili 7 živil, ki jih ne bi nikoli jedli!

Ko pomislimo na nezdravo hrano, nam najprej na pamet padejo vrečke čipsa. A verjetno ne bi pomislili na sadni smoothie in juho iz pločevinke. Pa bi morali, pravi priznana britanska nutricistka Helen Bond. Preverite, zakaj in katere hrane nutricistka prav tako ne bi jedla.

Zdravje 29. 02. 2016 11.00

Kaj se zgodi s telesom, če ne jeste dovolj vlaknin?

Nutricisti odraslim osebam priporočajo, da zaužijejo 14 gramov vlaknin na vsakih 1000 kalorij (4180 kJ energije). To pomeni, da naj bi ženske na dan zaužile okoli 25 gramov vlaknin, moški pa okoli 38 gramov. A le redki zaužijejo takšno količino. Če je ne, povečate tveganje za razvoj nekaterih bolezni.

Zdravje 22. 02. 2016 13.57

Zajtrk, ki za petino zmanjša tveganje za bolezni srca in ožilja

Tisti, ki uživajo dovolj vlaknin, naj bi kar za petino zmanjšali tveganje za prezgodnjo smrt zaradi bolezni srca ali raka. Eden najboljših načinov, da zaužijemo dovolj vlaknin, je, da dan začnemo z ovsenimi kosmiči ali ovsenim kruhom.

Zdravje 11. 01. 2016 10.00

Gwyneth Paltrow: 'Moj recept za razstrupljanje'

43-letna igralka Gwyneth Paltrow je razkrila svoj načrt razstrupljanja telesa, ki ga opravi vsako leto po veselem decembru. Z njim si pomaga do boljšega počutja, več energije in izgubi tudi kakšen odvečen kilogram, ki se je nabral med prazniki.

Zdravje 19. 02. 2016 11.11

Skrivnost, kako znižati holesterol

Vsak dan zaužijte eno pest orehov. Zmešajte jih v jutranjo ovseno kašo ali pozobajte kot malico. Čeprav vsebujejo veliko maščob, so te zdrave, in vam lahko celo pomagajo pri izgubljanju odvečne teže.

Zdravje 14. 01. 2016 08.06

Odpravlja odvečne kilograme, krepi odpornost, izboljšuje prebavo ...

Kokosovo olje je znano po svojih številnih pozitivnih učinkih na zdravje. Uporabljate ga lahko pri kuhanju, peki, nekateri pa ga jedo kar z žlico – še posebej, če gre za organsko ekstra deviško olje, ki je hladno stiskano.

Imunski sistem 13. 01. 2016 12.47

Sploh veste, kako zdravo je v resnici?

Kislo zelje je odličen način, da tudi pozimi, ko ni velike izbire zelenjave, v svoje telo vnesemo kopico za zdravje blagodejnih vitaminov in mineralov. Je pravi čudež narave, ki ščiti srce, varuje pred rakom, daje energijo in krepi imunski sistem.

Zdravje 05. 01. 2016 08.17

Kako lahko ublaži prehlad v samo treh urah?

Saj smo že vedeli, da je česen izredno zdrav in da je tudi odličen zaveznik v boju proti virusom in bacilom. Sedaj pa je študija odkrila, da ublaži prehlad že v treh urah po zaužitju. Preberite si, kako.

Zdravje 18. 12. 2015 08.32

Ena pest ima neverjeten učinek!

Ameriška študija je pokazala, da ima ena pest orehov na dan neverjetno blagodejen učinek. Snovi, ki jih vsebujejo, imajo namreč sposobnost, da zavirajo rast tumorjev. Še več. Vplivajo na to, kako se geni prilagajajo na okolje.

Zdravje 11. 12. 2015 14.43

Začimbe, ki varujejo vaše zdravje in topijo maščobo

Znanstveniki so ugotovili, da ima le pol žličke cimeta enako raven antioksidatnov kot skodelica jagod. Ne le cimet, tudi številne druge začimbe so izjemno zdravilne. Prav zato nanje ne smete pozabiti niti v zimskem času.

Zdravje 09. 11. 2015 08.16

Čudežna zelenjava, ki vas bo varovala vso jesen in zimo

Jesen je čas, ko se na marsikateri mizi znajde sveže ali kislo zelje. In prav je tako, kajti ta zelenjava, ki je sicer na voljo skozi vse leto, je bogat vir vitaminov in mineralov ter ima številne blagodejne učinke na naš organizem.

Zdravje 02. 11. 2015 09.06

Tako se zagotovo znebite maščobe na trebuhu

Maščobne obloge na trebuhu. Tiste, ki se jih je najtežje znebiti, in tiste, ki si jih najmanj želimo. A vse ni tako črnogledo. Z nekaj ukrepi se jih lahko za vedno znebimo. Tu je nekaj nasvetov, ki vam morda pridejo prav.

Zdravje 23. 10. 2015 15.35

Pomembno odkritje o sladkarijah!

Uživanje sladkorja nikakor ne vpliva samo na obseg pasu. Kot poudarjajo strokovnjaki, dokazano povzroča raka na črevesju. Poleg čokolade, piškotov in tortic pa so zelo škodljive tudi slabe nasičene in trans maščobe.

Prehrana 14. 10. 2015 08.12

Tu je nekaj skrivnosti za lepe in močne lase

Uživanje surove zelenjave in pitje nekaterih sokov je najboljši način, da poskrbite za zdrave in sijoče lase, sta prepričani nutricistki Cassandra Barns in Shona Wilkinson. Tu je nekaj njunih navetov, kako do močnih, zdravih las.

Tuje 09. 10. 2015 14.01

Novopečena mamica skoraj umrla zaradi diete z nizkim vnosom OH

32-letna novopečena mamica je skoraj umrla, ker je iz svoje prehrane v času dojenja izločila kruh, riž, testenine in druge večje vire ogljikovih hidratov. Švedinjo so v bolnišnico pripeljali zaradi slabosti, bruhanja, močnega razbijanja srca, tresavice in krčev v telesu.

Zdravje 08. 10. 2015 09.21

To je eden največjih čudežev narave

Jesen je pravi čas za uživanje tega sadeža bogate rdeče-oranžne barve. Kaki namreč ni le okusen, temveč je vrh vsega izjemno blagodejen. Ščiti pred vrsto boleznimi ter nam lahko celo pomaga shujšati.

Novice 29. 09. 2015 09.02

Ena napačna odločitev – in končalo se je s tragično smrtjo 19-letnika ...

19-letni Andrej je sanjal, da bo naslednji the Rock, mišičnjak, ki ga je mogoče občudovati v mnogih filmih. Pohvaliti je treba njegovo pridnost, saj je redno obiskoval telovadnico in se trudil doseči svoj cilj. Žal pa se je odločil, da si pomaga še s steroidi.

Zdravje 25. 09. 2015 14.12

Začimbe, ki zmanjšujejo vnetja in blažijo bolečine

Začimbe in temna čokolada imajo lahko ravno tako močan protivnetni učinek kot zdravila, le brez stranskih učinkov, trdi nemški zdravnik dr. Wolfgang Feil. Bolniki z artrozo in bolečinami v sklepih naj bi prav zato v svojo vsakodnevno prehrano vnesli 4 vrste začimb in temno čokolado.

Zdravje 28. 08. 2015 16.21

Neverjetna resnica o lososu, mleku in govejem zrezku

Če vsak dan užijete ali 100 gramov lososa ali 75 gramov govedine ali pol litra mleka, boste za zdravje svojega srca in ožilja storili toliko, kot če bi prenehali kaditi ali uživati preveč alkohola oziroma soli.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 1032