krvi sladkor

To je hrana, ki proizvaja vnetja in bolezni
Zavedati se moramo, da določena živila v telesu ustvarjajo vnetja – ta pa so razlog, zakaj se pojavijo bolezni. In to tako hude, kot je rak. Vnetja so znanstveniki povezali tudi z avtoimunskimi in kardiovaskularnimi boleznimi ter diabetesom.

Razkrivamo največje skrivnosti vitkih ljudi!
Vsi, ki želijo shujšati, se običajno sprašujejo, kako to uspeva vitkim ljudem. Medtem ko se nekateri mučijo z dietami, spet drugi brez težav skočijo v svoje najljubše kavbojke. Tu je nekaj trikov, ki jih dobro poznajo vitki ljudje.

3 težave, pri katerih lahko jabolčni kis naredi čudeže
Jabolčni kis že dolgo velja za zdravilnega. Še posebej dobrodejen pa naj bi bil pri težavah s krvnim sladkorjem, črevesjem in preveč kilogrami. To so pokazale tudi študije. A uživati ga je treba zmerno in ga vedno razredčiti.

5 nenavadnih simptomov, ki kažejo na zgodnjo obliko sladkorne bolezni
Poleg dobro poznanih prvih simptomov sladkorne bolezni, kot sta nenehna žeja in pogosto odvajanje urina, obstaja še nekaj manj znanih subtilnih simptomov sladkorne bolezni. Bi jih prepoznali?

Vklopite svoje hormone, ki kurijo maščobo! Tu je recept
Mnogi mislijo, da je izguba odvečnih kilogramov povezana z močno voljo, češ da bomo le z več telovadbe in manj hrane pokurili maščobo. A vedno ni tako. Vaše težave so lahko tudi posledica hormonskega neravnovesja. Takrat pa si lahko pomagamo drugače.

5 tipov trebuščkov, ki v resnici niso debelost
Debelost je danes težava že skoraj po vsem svetu. Najbolj nevarna je prav maščoba, ki se nabira na trebuhu, saj povečuje tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2, težave z dihanjem, bolezni srca in ožilja in duševne bolezni.

S patentirano slovensko učinkovino Belinal® nad povišano vrednost krvnega sladkorja
Sladkorna bolezen je postala epidemija tretjega tisočletja. Sedem odstotkov odrasle populacije trpi za posledicami sladkorne bolezni. Letno na svetu zaradi diabetičnih zapletov umre 5 milijonov ljudi.

S slovensko belo jelko za naravno lepoto in zdravo kožo
Nezdrava hrana povzroča vnetja in poškodbe elastičnih tkiv kože in zavira absorbcijo antioksidantov in hranil, ki so nujni za celični metabolizem in regeneracijo. Zato priporočamo, da se izogibate velikih količin industrijsko predelane hrane, soli, sladkih pijač in enostavnih sladkorjev.

'Bala sem se ogljikovih hidratov,' pripoveduje nutricistka
Avstralska nutricistka Jessica Sepel je na svojem blogu spregovorila o svojih strahovih pred ogljikovimi hidrati, s katerimi se je spopadala v času odraščanja. Danes prav zaradi svoje izkušnje, ko je imela težave z motnjami prehranjevanja, lažje pomaga drugim.

5 opozorilnih znakov, da se spopadate z demenco
Vsakdo, ki je imel družinskega člana, ki se je spopadal z demenco, kot je Alzheimerjeva ali Parkinsonova bolezen ve, kako tragična in težka je lahko ta bolezen. A vsaka pozabljivost še ne kaže na demenco. Preverite, kaj so znaki demence, kaj niso in kako prepoznati zgodnje znake te bolezni.

Le s hrano se lahko znebite utrujenosti, težav s kožo, PMS ...
Kar jemo, to postanemo, pravi britanski nutricist Rob Hobson. Hrana je ključnega pomena za naše zdravje in nam lahko prinese dobro počutje ali utrujenost, PMS, slabo razpoloženje, bolezni srca in ožilja ... Preverite, kaj jesti, da bi odpravili nekatere težave.

Ste tudi vi nasedli tem mitom o zdravi prehrani?
Kopičenje kilogramov, slabo počutje in zdravstvene težave so pogosto razlog, da začnemo bolj zdravo jesti in se več gibati. A katere nasvete o zdravem prehranjevanju upoštevati? So res ena živila bolj zdrava od drugih ali gre zgolj za mit? Preverite!

6 razlogov, zakaj bi morali jesti humus
Preprosto ga lahko pripravite sami. V sekljalniku zmešajte kuhano čičeriko, tahini, olivno olje, vodo in sol. Dodate lahko tudi druge začimbe, kot sta česen ali kurkuma. Del vode lahko nadomestite z limoninim sokom.

5 razlogov, zakaj je dobro piti kokosovo vodo
Kokosova voda je povsem naravna. Pridobijo jo iz še mladega kokosovega oreha. Ko ta dozori, se njegova voda, polna blagodejnih mineralov, vitamina C, vlaknin in beljakovin, spremeni v belo sredico. Kokosova voda je še posebej bogata z mineralom kalijem, ki celo zmanjšuje tveganje za kap in infarkt. Preberite si, zakaj jo je še koristno uživati.

Zakaj bi morali nujno vsak dan pojesti to?
Če bi vsak dan pojedli 20 gramov oreškov in semen, bi občutno zmanjšali svoje tveganje za pojav bolezni srca in raka. Samo s to majhno količino hrane bi zmanjšali tveganje za prezgodnjo smrt za kar petino. Največ antioksidantov imajo sicer orehi, sončnična semena in pri nas manj znana vrsta – pekani.

Tako boste še dolgo videti mladi
Povprečna življenjska doba se je od leta 1960 podaljšala za deset let. Strokovnjaki predvidevajo, da bi lahko nekateri iz današnje generacije živeli tudi do 120 let. Na mednarodni 'antiage' konferenci v Londonu so strokovnjaki razkrili nekaj nasvetov, kako ohraniti mladostni videz.

Preverite, ali se redite zaradi hormonov
Začeli ste se gibati, menite, da ne pretiravate s hrano ... Toda odvečni kilogrami kar ne izginejo. Ti pa obremenjujejo vaše telo in s tem povzročajo slabo počutje ter škodijo vašemu zdravju. Morda se vaši kilogrami nabirajo zaradi hormonov.

3 okusne sestavine, ki jih morate dodati svojemu zajtrku
Te tri sestavine najlažje dodate k svojemu zajtrku. Ta je tudi najbolj pomemben obrok dneva, saj vam po dolgem postu, ki ste ga naredili med spanjem, da energijo za nov dan. Cimet, kakav in kokos naredijo zajtrk bolj okusen ter še zaščijo vaše srce.

Zakaj bi morali nujno vsak dan pojesti tole?
Če bi vsak dan pojedli 20 gramov oreškov in semen, bi občutno zmanjšali svoje tveganje za pojav bolezni srca in raka. Samo s to majhno količino hrane bi zmanjšali tveganje za prezgodnjo smrt za kar petino. Največ antioksidantov imajo sicer orehi, sončnična semena in pri nas manj znana vrsta – pekani.

3 težave, pri katerih zelo pomaga jabolčni kis
Jabolčni kis že dolgo velja za zdravilnega. Še posebej dobrodejen pa naj bi bil pri težavah s krvnim sladkorjem, črevesjem in preveč kilogrami. To so pokazale študije. A uživati ga je treba zmerno in ga vedno razredčiti.

Le ena pijača na dan lahko povzroči sladkorno bolezen
Vsakodnevno pitje sladkih gaziranih pijač ima nevarne posledice, so opozorili strokovnjaki. Samo ena sladka gazirana pijača na dan je dovolj, da močno povečate tveganje za sladkorno bolezen tipa 2.

5 razlogov, zakaj je to najbolj zdrav zajtrk
Britanska nutricistka Cassandra Barns je pojasnila, zakaj natanko je ovsena kaša dobra za vas. Tu je 5 dobrobiti ovesa, ki vas morda prepričajo, da ga vključite v svoj jedilnik.

8 situacij, ko vaša 'zdrava' jutranja rutina prej škodi kot koristi
Zgodnje vstajanje za telovadbo, izpuščanje zajtrka in umivanje zob takoj po zajtrku ... Tu je nekaj 'zdravih' jutranjih navad, ki lahko škodijo in ne koristijo. Preverite, zakaj.

Le s hrano se lahko znebite utrujenosti, težav s kožo, PMS ...
Kar jemo, to postanemo, pravi britanski nutricist Rob Hobson. Hrana je ključnega pomena za naše zdravje in nam lahko prinese dobro počutje ali utrujenost, PMS, slabo razpoloženje, bolezni srca in ožilja ... Preverite, kaj jesti, da bi odpravili nekatere težave.

Tako se lahko znebite želje po sladkarijah!
Sladkor ima na živčni center v možganih enak učinek kot opiati, zato nas zasvoji. A odvisnosti od sladkorja se lahko zelo preprosto rešimo. Preverite, kako.

Tečejo ji krvave solze, zdravniki pa ...
17-letna Marnie Harvey je bila nekoč popolnoma običajno dekle. Nato pa je pred tremi leti pričela jokat kri, ki ji je tekla tudi iz ušes. Nenavadno stanje je britansko deklico in njene starše popolnoma prestrašilo. Zdravniki pa še do danes niso postavili prave diagnoze.

7 načinov, kako lahko jabolčni kis izboljša vaše zdravje
Jabolčni kis ne bo le izboljšal okusa vaših jedi, ampak ga lahko uporabite tudi za lepotne namene in izboljšanje zdravja. Nekatere njegove pozitivne lastnosti, ki so jih že dobro poznale naše babice, so tudi znanstveno dokazane. Preverite, katere.

Vsi ga uživamo! Pa nam res škodi?
Umetno sladilo aspartam se skriva v gaziranih pijačah, pa tudi v žvečilnih gumijih, jogurtih, celo v zdravilih, na katerih je označeno, da so brez sladkorja. Britanski znanstveniki so preverili, ali nekaterim res škodi.

To naj bi bila bolj zdrava kava
Ameriški znanstvenik je odkril, kako je mogoče izkoristiti vse prednosti za zdravje, ki jih ima kava. Nov način praženja kavnih zrn omogoči, da ta ohranijo več antioksidantov – predvsem enega, ki je zelo močan ter blagodejen.

Tega ne smete uživati, ko ste prehlajeni!
Prej ali slej vsakogar napade ta tako mučen prehlad. A ko se to zgodi, ne podaljšujte svojih muk s tem, da uživate napačno hrano in pijačo. Odrecite se sladkorju, procesiranim ogljikovim hidratom, alkoholu …