poper

S prehrano nad jesenske zdravstvene tegobe
Nekatera živila oslabijo organizem in ga naredijo bolj dovzetnega za okužbe, druga pa imunski sistem okrepijo in ga oborožijo za boj proti škodljivim bakterijam in virusom. S katero hrano okrepiti imunski sistem?

Kako se pogreti?
Če spadate med ljudi, ki ne marajo hladnih mesecev, se jim morda le ne znate (ali nočete) prilagoditi. Določene navade namreč ogrejejo tako od znotraj kot tudi od zunaj ter okrepijo imunski sistem.

Sami pozdravite vnete sinuse
Prepih, hitre spremembe temperature, veter, prehlad, alergije … vse to in še več lahko povzroči boleče težave s sinusi. Naučite se jih pozdraviti sami, in sicer čim bolj naravno.

Ste že poskusili morsko lazanjo?
Ste se naveličali klasične lazanje in si želite preizkusiti nekaj drugačnega? Prikličite poletje v svojo kuhinjo in si privoščite morsko lazanjo.

Paella
Jed izvira iz Valencie. Je odlična mešanica različnih okusov, ki skupaj tvorijo pravo harmonijo.

Kako na naraven način omiliti zobobol?
Zobobol je bolečina, ki je nikakor ne smete prezreti. Ker je včasih takojšen obisk zobozdravnika neizvedljiv, vam predstavljamo nekaj naravnih načinov, kako omiliti to zoprno in ostro bolečino.

Slastne testenine z jajčevci
Praznikov je konec, z njimi pa tudi obilnih pojedin in težke hrane. Tokrat si privoščite enostavno in hitro pripravljen, lahek ter zdrav mediteranski obrok, ki bo razvajal vaše ustne brbončice.

Odkrijte, kaj vam uničuje prebavo
Vse več ljudi se sooča s prebavnimi težavami, ki se lahko skozi leta razvijejo tudi v kakšno bolj resno bolezen, na primer kolorektalni rak. Za zdravo prebavo tako poskrbite že danes in se izognite nekaterim snovem, ki vam škodijo.

Kaj pomaga pri hujšanju?
Polivke, narejene iz živalske ali rastlinske maščobe, je treba izbirati in odmerjati previdno, da z njimi ne bi škodili videzu ali zdravju. Še bolje je, če jim dodamo dišave in začimbe. Katere izbrati?

Polnozrnate testenine z gamberi in bučkami
Če ste ljubitelji morske hrane, lahko za kosilo pripravite okusne polnozrnate testenine z gamberi, bučkami in paradižnikom. Priprava je preprosta in vam ne bo vzela veliko časa.

Špinačne testenine z zelenjavno omako
Recept bo verjetno navdušil predvsem tiste, ki nimajo časa za kuhanje, pa vseeno radi dobro jedo, in pa tiste, ki kuhanja še niso najbolj vešči. Priprava špinačnih testenin z zelenjavno omako je namreč povsem preprosta.

Čili s pustim piščancem
Čili s svojo ognjevitostjo povzroča sproščanje hormonov sreče, ki delujejo protibolečinsko, pospešuje prebavo in prekrvavitev ter je odličen afrodiziak, v kombinaciji s piščancem pa tudi odličen in zdrav obrok.

Som v limonini omaki
Ribe so bogat vir omega-3 maščobnih kislin, zato so koristno živilo za zdravo srce in ožilje. Tokrat vam predstavljamo preprost recept za pripravo sladkovodne ribe soma, ki vam ne bo vzel veliko časa.

5 najbolj umazanih površin v vašem domu
Saj ne da morate svoj dom in pripomočke v njem večkrat tedensko neumorno čistiti in razkuževati, a vseeno je dobro vedeti, katere so tiste površine oziroma mesta, kjer se še posebej radi kopičijo škodljivi mikroorganizmi, in kako preprečiti njihovo množenje.

Zuppa italiana
Zuppa italiana je paradižnikova juha s korenjem, koruzo in grahom. Je zelo nizkokalorična in ne vsebuje holesterola. Tudi priprava je zelo preprosta.

VIDEO: Izvirni nasveti za odpravo 'mačka'
Saj poznate mačka, tisti 'prijeten' glavobol, ki se pojavi dan po zabavi in ga spremljata neizmerna slabost in suha usta ... Preberite nekaj povsem novih nasvetov strokovnjakov, kako pregnati mačka.

Lovski krompir
Za vse ljubitelje krompirja predstavljamo recept za slasten krompir po lovsko. Priprava je preprosta, glavni sestavini poleg krompirja pa sta še slanina in kisla smetana.

Ognjeni ramstek
Ljubitelje mesa bo verjetno razveselil recept za okusen ramstek, prelit z omako iz konjaka in smetane. A ker je takšen obrok precej masten, si ga privoščite le občasno in v zmernih količinah.

Paradižnikovi peresniki
Za vse ljubitelje testenin je tukaj preprost recept za peresnilke s paradižnikovo omako. Priprava takšnega kosila vam ne bo vzela veliko časa, hrana pa zaradi razmeroma lahke paradižnikove omake ne bo težka za želodec.

Znebite se aft na naraven način!
Afte so razjede, ki nastanejo na ustni sluznici, spremljata pa jih visoka občutljivost in močna bolečina. Pojavljajo se pri približno 20 odstotkih prebivalstva, najpogosteje pri ženskah. Kako jih odpraviti?

Pripravite zdravo Martinovo pojedino!
Martinova pojedina mora biti že po tradiciji obilna, saj so naši predniki na ta dan praznovali nekakšen zahvalni dan za dobro letino, to pa še ne pomeni, da mora biti tudi nezdrava. Kako pripraviti zdravo Martinovo pojedino?

Aromatična postrv
Imate radi ribe, pa nimate več idej, na kakšen način bi jih pripravili? Tukaj je recept za okusne aromatične postrvi, polnjene z nadevom iz kumar, limoninega soka in koprca – dišeče začimbne rastline, ki izvira iz osrednje Azije.

Piščančje meso erevan
Priprava je povsem preprosta. Piščančje meso začinite z gruzijsko mešanico začimb, potem nanj položite sir in ga zvijte ter popecite. Zraven posrežite riž z rozinami.

Rižota 'na belo'
Rižota 'na belo' je okusna kombinacija riža in raznovrstne zelenjave ter stročnic. S takšnim obrokom organizmu zagotovimo veliko vitaminov in mineralov.

Gruzijska bedrca
Tokrat vam predstavljamo recept za piščančja bedrca v jogurtovo-medeni omaki z veliko raznolike zelenjave, začinjeno z začimbo hmeli suneli. Takšen obrok ima maščobe v sprejemljivih vrednostih, poleg tega je bogat tudi z vlakninami.

Eksotične bučke
Bučke so izredno primerne za prehrano bolnikov, ker so nizkokalorične, lahko prebavljive in nevtralnega okusa. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Sardine z gorčico
Imate radi ribe, vendar ste se jih nekoliko naveličali, ker jih pripravljate na vedno enak način? Potem vas bo morda razveselil tale recept za namaz iz sardin in gorčice.

Teletina po mediteransko
Ker se poletje počasi končuje, jesen pa nezadržno bliža, se lahko v tople poletne dni vrnete s hrano, pripravljeno po mediteransko. Tokrat vam prestavljamo recept za mediteransko teletino.

Rapsodija
Če želite sebi in svojim bližnjim pripraviti zdravo večerjo, potem je rapsodija prava izbira. Njene glavne sestavine so namreč piščančje meso, ki ima veliko beljakovin in malo slabih maščob, ter zelenjava, ki je bogata s številnimi vitamini in minerali.

Dvobarvna kremna juha
Odlično uravnotežen obrok, z uravnoteženim razmerjem maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, majhno vsebnostjo holesterola in natrija ter precejšnjo količino dietnih vlaknin. Zaradi navedenih lastnosti lahko v tej kremni juhi uživajo prav vsi.