Vizita.si

poper

Zdravi z 10. 08. 2010 15.20

Pilav z jagnjetino

Mlada jagnjetina predstavlja odličen vir beljakovin, saj vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih človekov organizem ne more sintetizirati, so pa nujno potrebne za sintezo beljakovin.

Zdravi z 26. 07. 2010 14.12

Skuša na običajen način

V poletnem času se na našem jedilniku pogosto znajdejo morske ali sladkovodne ribe. Tokrat vam predstavljamo, kako na povsem preprost način pripraviti slastne in okusne skuše. Tukaj je recept za šest oseb.

Zdravi z 19. 07. 2010 15.24

Tunina z zelenjavo

Če si želite zdravega in hkrati hranljivega zajtrka, si pripravite tunino v zelenjavi. Zraven pa spijte še pomarančni ali grenivkin sok. Tukaj je recept za štiri osebe.

Bilke 15. 07. 2010 13.28

Por – naravni antibiotik

Por ima pikantno trpko aromo, ki rahlo spominja na čebulo. Poznamo spomladanske, poletne, jesenske in zimske sorte pora. Prvi dve imata daljše steblo, listi so svetlo zelene barve. Jesenski in zimski por imata krajše steblo in temnozelene liste.

Zdravi z 08. 07. 2010 09.35

Jonagold piščančje meso

Svoje bližnje lahko za kosilo presenetite z nekoliko drugače pripravljenim piščančjim mesom, kateremu za bolj svež in nenavaden okus dodate jabolka in cimet. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Zdravi z 28. 06. 2010 11.05

Musaka s cvetačo

Za kosilo si lahko privoščite musako s cvetačo, vendar pa pazite, da bodo maščobe v mejah priporočene vrednosti. Predstavljamo vam recept za 6 ljudi.

Zdravi z 15. 06. 2010 11.20

Jogurtova solata

Zajtrk je eden najpomembnejših obrokov dneva, zato ga nikar ne izpustite. Še posebej priporočljivo pa je, da dan pričnete z zelenjavo. Predstavljamo vam zdrav obrok za štiri osebe.

Zdravi z 10. 06. 2010 13.30

Jajčevci z orehi in granatnimi jabolki

Večerja iz jajčevcev z orehi in gratiniranimi jabolki je odličen vir dietnih vlaknin. Čeprav ima večjo vsebnost maščob, pa ne vsebuje holesterola. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Zdravi z 06. 05. 2010 15.36

Čemaž v jedeh

Čemaž postaja vse bolj priljubljena rastlina, ki jo lahko nabiramo v naravi in ima veliko zdravilnih učinkov. Poleg dobro poznane čemaževe juhe vam predstvljamo še nekaj slastnih čemaževih receptov.

Bilke 16. 04. 2010 13.37

Prečistite sečila z divjimi šparglji

Začela se je sezona nabiranja divjih špargljev. Divji špargelj, po domače "šparoga", je značilna sredozemska rastlina. Ti v Sloveniji rastejo predvsem ob obali in v slovenski Istri, najdemo pa jih tudi na Krasu ter v Vipavski dolini.

Zdravi z 13. 04. 2010 10.09

Solata Zelena simfonija

Večerja za 4 osebe

Zdravi z 06. 04. 2010 09.20

Osličevi fileji v medu z zelenjavo

Kosilo za 4 osebe

Zdravi z 08. 03. 2010 12.51

Piščančje meso v rdeči omaki

Imate holesterol? Brez slabe vesti si lahko privoščite piščančje meso v rdeči omaki. Predstavljamo vam recept za štiri osebe.

Zdravi z 04. 03. 2010 10.36

Som na mlinarski način

Jedi iz rib varujejo vaše srce in ožilje, saj so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami. Te zmanjšujejo krvni pritisk, nastanek arterijskih oblog in raven holesterola. Predstavljamo vam kosilo za štiri osebe.

Zdravje 02. 03. 2010 09.30

Zakaj so ženske bolj zmrzljive kot moški?

V številnih domovih so nizke temperature najverjetneje povzročile 'boje' med spoloma, na kakšno temperaturo naj bo nastavljen termostat, saj so ženske bolj zmrzljive kot moški. Zakaj?

Zdravi z 19. 02. 2010 15.37

Melancani na sicilijanski način

Zajtrkuj kot kralj, večerjaj kot berač, pravi stari pregovor. Zato si za večerjo privoščite lahek in raznovrsten obrok. Predstavljamo vam recept za 4 osebe.

Zdravi z 15. 02. 2010 14.42

Puranje ruladice v limonini omaki

Piščančje in puranje meso brez kože vsebuje manj nasičenih maščob kot rdeče meso, zato je bolj zdravo. Predstavljamo vam zdrav recept kosila za 4 osebe.

Lepota 21. 01. 2010 10.58

S štirimi živili do mladostnega videza

Je že res, da lahko z dobrimi kremami, z dovolj popite vode in rednim gibanjem ohranimo mladosten videz . Izbrskali pa smo, da lahko s štirimi jedmi, ki niso slabega okusa, ohranimo sijoč in svež videz kože.

Recepti 31. 12. 2009 08.58

Pripravite okusno ohrovtovo musako!

Ohrovt ima zelo nizko hranilno vrednost, zato ga lahko v teh prazničnih dneh uporabimo kot dodatek k drugim, bolj kaloričnim jedem. Iz njega lahko pripravimo marsikaj – solato, juho, rulado, musako ...

Bilke 31. 12. 2009 08.30

Silvestrska pojedina po receptu Saše Lendero

Novopečena mamica Saša, ki je v preteklih letih za silvestrovo običajno nastopala, bo letošnjo najdaljšo noč preživela v krogu družine. Pripravila bo slastno pojedino in recept zanjo je zaupala tudi nam.

Novice 24. 12. 2009 09.22

Korejskim otrokom raztegujejo hrbtenice

V Južni Koreji višina pogojuje, ali bo otrok v življenju uspešen ali ne. Starši so zato pripravljeni storiti vse, da bi bil njihov otrok višji – akupunktura, hormonski dodatki in terapije so samo nekatere metode, katerih se poslužujejo.

Bilke 28. 10. 2009 11.26

Buča na bučo pogača

Bliža se noč čarovnic, ko bomo z bučami, izrezljanimi tako ali drugače, odganjali zle duhove. No, na ta dan pa si lahko privoščite tudi kakšno zdravo jed iz buč.

Alergije 15. 09. 2009 19.00

Sneguljčica je bila alergična na jabolka

Čeprav zveni neverjetno, je res, največ ljudi je alergičnih na jabolka! Alergologi to imenujejo sindrom Sneguljčice. V pravljici naj bi se Sneguljčici zataknil košček jabolka v grlu in naj bi zato prenehala dihati. Menda je bila posredi prava alergijska reakcija ...

Recepti 02. 10. 2009 09.15

Sladke in okusne fige

Fige lahko uživate surove, suhe, v sladici, veljajo pa tudi za priljubljeno gurmansko jed. Iz njih tako lahko pripravite posebno hladno omako s pršutom, se posladkate s figovimi kroglicami ali pa naredite marmelado iz fig.

Bilke 11. 09. 2009 10.30

Buče v kulinariki in zdravilstvu

Težko najdemo zelenjavo, ki bi jo lahko pripravili na toliko različnih načinov kot buče. Lahko so v glavnih ali stranskih vlogah, v vsakdanjih in slavnostnih obedih.

Alergije 19. 08. 2009 11.00

Alergena pošast na pohodu

V grški mitologiji je imela ambrozija velik pomen. Bila je namreč pijača oziroma hrana, ki je vsakomur, ki jo je zaužil, prinesla nesmrtnost.

Recepti 17. 07. 2009 08.50

Hladne ali tople?

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Recepti 25. 06. 2009 16.10

Ognjič v kuhinji ali toaletni torbici

Ognjič je vsestransko zdravilo. Lahko ga uporabljate za nego kože, čiščenje organizma ali v kulinariki. Zaradi pestrosti uporabe vam zato tokrat ponujamo malce drugačne recepte.

Recepti 18. 06. 2009 17.58

Privoščite si paradižnik na mediteranski način

Zlato jabolko, rajsko jabolko, sadež iz paradiža – kljub mikavnemu imenu paradižnik ni prišel iz raja. Je pa kar nekaj časa trajalo, da si je pridobil mesto, ki mu pripada. Danes brez njega v kuhinji ne shajamo več.

Recepti 10. 06. 2009 11.24

Za spremembo si privoščite češnjevo juho

Iz češenj lahko pripravite precej okusnih jedi, od juhe pa vse do sladic, z njim pa lahko začnete in končate dan. Zdrave so, zato si jih privoščite v izobilju!

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996