Vizita.si

recepti

Recepti 05. 12. 2009 20.00

VIDEO: Recept za zdravo praznično pecivo

Če se še niste odločili, s čim se boste v teh prazničnih dneh sladkali, vam ponujamo preprost recept za pripravo medenih Miklavžev, Božičkov ali drugih prazničnih figur.

Kje vas boli? 02. 10. 2009 10.00

Ko bolijo gibala

Bolečine v kosteh, mišicah in sklepih so lahko posledice poškodb (izvin, izpah, nategnitev mišice), degenerativnih sprememb (artritis, revma), spremljajo pa jih tudi gripozna obolenja.

Bilke 05. 10. 2009 11.25

Preverite, kako skrbeti za svojo kožo jeseni

Jeseni koža izgublja barvo, pogosto pa se pojavljajo tudi alergične reakcije, obarvani madeži in podobno. Prav zato je nega kože v tem letnem času še kako pomembna.

Zdravi z 02. 11. 2009 09.00

BUČA

Buče prihajajo iz Amerike. Uživali so jih Indijanci v Mehiki in srednji Ameriki. Evropski mornarji so buče prinesli v Evropo. V 17 stoletju so se pojavile v Angliji, zaradi svojih kulinaričnih odlik pa so se hitro razširile po vsem svetu.

Bilke 28. 10. 2009 11.26

Buča na bučo pogača

Bliža se noč čarovnic, ko bomo z bučami, izrezljanimi tako ali drugače, odganjali zle duhove. No, na ta dan pa si lahko privoščite tudi kakšno zdravo jed iz buč.

Recepti 30. 10. 2009 09.02

Poskusite okusen jesenski kaki

V teh jesenskih dneh izkoristite kaki in si iz njega pripravite kakšno slastno jed. Poskusite lahko s kakijevim pecivom, okusno peno ali pa si na zalogo naredite kar kakijevo marmelado. S čimerkoli se boste že pocrkljali, naj vam dobro tekne!

Recepti 23. 10. 2009 15.46

Naj v kuhinji zadiši po kostanju ...

Kostanj je nekoč veljal za zelo pomembno jed, saj ima bogato hranljivo vrednost. Danes večinoma obožujemo pečen ali kuhan kostanj.

Recepti 23. 08. 2009 18.00

Šetraj v kulinariki

Šetraj je uporaben tako v kuhinji kot tudi v zdravilstvu. Kot začimbo ga uporabljamo pri težko prebavljivim mastnim mesnim jedem. Čaj pa zdravi driske, pomaga pri črevesnih in želodčnih krčih, napenjanju ter draženju na bruhanje.

Recepti 02. 10. 2009 11.00

Dojenčkova bio zelenjavna kašica

Prvi tedni navajanja na hrano so čas, ko otroka spodbujamo, da poskusi nove okuse. Poleg zelenjave ta recept vsebuje tudi nekaj kapljic okusnega ekološko pridelanega olivnega olja.

Kje vas boli? 05. 09. 2009 14.00

Ko začne boleti zob

Zobobol je lahko le oster občutek ob stiku zob s hladnim ali vročim, kislim ali sladkim, lahko pa se stopnjuje do hude neprestane bolečine. Marsikdo pravi, da je to celo najhujša bolečina, ki lahko doleti človeka.

Recepti 02. 10. 2009 09.15

Sladke in okusne fige

Fige lahko uživate surove, suhe, v sladici, veljajo pa tudi za priljubljeno gurmansko jed. Iz njih tako lahko pripravite posebno hladno omako s pršutom, se posladkate s figovimi kroglicami ali pa naredite marmelado iz fig.

Kje vas boli? 18. 06. 2009 14.05

Nad menstrualne bolečine z domačo lekarno

Menstrualne bolečine vsaj občasno pestijo več kot 90 odstotkov žensk, zato spadajo v vrh težav, povezanih z rodili. Krčenje mišic maternice je sicer normalen del cikla in zagotavlja, da se odebeljena sluznica odlušči in izloči iz telesa.

Bilke 23. 07. 2009 14.07

Vsestransko uporabna šentjanževka

Šentjanževka je vsestransko uporabna rastlina, ki nam pomaga tudi pri depresiji, glavobolih, nespečnosti ... Predstavljamo vam nekaj uporabnih receptov, s katerimi boste lahko kar sami ustvarili uporabne pripravke iz te rastline.

Recepti 25. 09. 2009 11.00

Zakaj ne bi tokrat slivovih?

Govorimo o slivovih cmokih. Privoščite si jih ali pa kakšno drugo jed iz sliv. Slive so namreč vsestranski in zdrav sadež, ki jih lahko uporabite za pripravo različnih jedi.

Bilke 11. 09. 2009 10.30

Buče v kulinariki in zdravilstvu

Težko najdemo zelenjavo, ki bi jo lahko pripravili na toliko različnih načinov kot buče. Lahko so v glavnih ali stranskih vlogah, v vsakdanjih in slavnostnih obedih.

Recepti 17. 09. 2009 11.00

Privoščite si robide!

Če vam surove robide ne dišijo, si lahko iz njih pripravite tudi različne jedi ali okusno marmelado. Zakaj ne bi za spremembo poskusili hladne ribezove juhe z robidami.

Recepti 01. 09. 2009 15.57

Šipek - uporaben tudi v kuhinji

Šipek vsebuje veliko vitamina C krepi imunski sistem in izboljšuje odpornost. Poleg čaja iz šipka delamo tudi marmelado, liker in vino.

Recepti 08. 08. 2009 23.50

VIDEO: Pripravite si domač sladoled iz lubenice!

V vročih poletnih dneh zelo prija sladoled. Osvežilen in okusen sladoled si lahko pripravite kar sami, uporabite pa sezonsko sadje. Poskusite lahko s sladoledom iz lubenice?

Infekcijske bolezni 06. 05. 2009 17.55

Razkrivamo, kdo ima koristi od nove gripe

"Manj vidno ozadje izbruha nove gripe so milijarde evrov dobička, ki so se zlile v žepe podjetja, ki proizvaja tamiflu," neodvisne organizacije svarijo, da je sedanji izbruh le nadaljevanje 'projekta', ki ni bil dokončan ob izbruhu ptičje gripe.

Recepti 17. 07. 2009 08.50

Hladne ali tople?

Kumare lahko uživate surove ali pa jih skuhate. V obeh primerih so osvežilne in zelo zdrave. So nizkokalorične in hitro prebavljive. V teh vročih dneh si jih privoščite v izobilju!

Recepti 09. 07. 2009 10.07

Poletne dobrote iz breskev

Če si želite privoščiti osvežilno jed, potem so breskve v kombinaciji s sladoledom ali jogurtom prava stvar. Slasten okus breskev bo tako prišel bolj do izraza.

Recepti 01. 07. 2009 13.47

Privoščite si korenčkov dan!

Uporabnost korenja je res neskončna. Uživate ga lahko za zajtrk, kosilo, večerjo ali ga grizljate za malico. Iz njega lahko pripravite sok, zelenjavno kašo, ga dušite ali uporabite za sladico.

Recepti 25. 06. 2009 16.10

Ognjič v kuhinji ali toaletni torbici

Ognjič je vsestransko zdravilo. Lahko ga uporabljate za nego kože, čiščenje organizma ali v kulinariki. Zaradi pestrosti uporabe vam zato tokrat ponujamo malce drugačne recepte.

Recepti 18. 06. 2009 17.58

Privoščite si paradižnik na mediteranski način

Zlato jabolko, rajsko jabolko, sadež iz paradiža – kljub mikavnemu imenu paradižnik ni prišel iz raja. Je pa kar nekaj časa trajalo, da si je pridobil mesto, ki mu pripada. Danes brez njega v kuhinji ne shajamo več.

Recepti 10. 06. 2009 11.24

Za spremembo si privoščite češnjevo juho

Iz češenj lahko pripravite precej okusnih jedi, od juhe pa vse do sladic, z njim pa lahko začnete in končate dan. Zdrave so, zato si jih privoščite v izobilju!

Recepti 02. 06. 2009 17.37

Uživajte v aromatičnem bezgu!

Najprej smo odkrivali, kako zdrav je bezeg, pri katerih zdravstvenih težavah je najbolj učinkovit ter kdaj in kako ga lahko nabirate. Da boste bezeg lahko preizkusili tudi v praksi, vam ponujamo nekaj nasvetov, kako si ga lahko pripravite.

Recepti 25. 05. 2009 17.26

Zakaj ne bi kemije zamenjali z naravo?

Smrekovi vršički spet postajajo cenjeni kot učinkovito sredstvo za lajšanje kašlja, prehladnih obolenj pa tudi za odpiranje dihalnih poti. Če imate tovrstne težave, potem se čim prej podajte v gozd.

Recepti 21. 05. 2009 17.25

Pozor! Niso vse jagode zdrave!

Jagode so izredno uporaben sadež, saj vsebujejo veliko vitaminov, iz njih pa lahko pripravimo mnogo zdravih jedi. Vendar ne iz vseh. Prehranski strokovnjaki svarijo predvsem pred španskimi jagodami, ki jih lahko kupite tudi v slovenskih prodajalnah.

Recepti 18. 05. 2009 11.49

Špinačo zamenjajte z bolj zdravo koprivo

Spomladanski čas je kot nalašč primeren za čiščenje organizma. To lahko storite z uživanjem koprivnega čaja ali drugih jedi iz kopriv. Z uživanjem koprive boste namreč svoje telo do poletja spravili v formo. Rezultat bo odlično počutje in čudovit zunanji videz.

Recepti 06. 05. 2009 18.11

Z redkvico nad težave z jetri!

Če imate težave z jetri in žolčem si občasno privoščite solato ali namaz iz redkve. Redkev je namreč znana po tem, da učinkovito lajša težave, povezane s temi organi. Koristna pa je tudi pri putiki, sklepnem revmatizmu, kašlju in odpravljanju hripavosti. Zaradi antiseptičnega delovanja je odlična izbira tudi v boju proti glivicam.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996