sladkor v prehrani

KUMARA
Kumaro so poznali že v antiki. Izjemno cenjena pa je bila tudi med zdravilci v Indiji, iz koder izvira. Njena dobra lastnost je tudi ta, da jo lahko uporabljate čez celo leto, četudi pride njen okus najbolj do izraza prav poleti. Je zelo zdrava, zato si jo v vročih poletnih dneh privoščite v osvežilni solati.

Shujšajte s surovo hrano
Presna – surova hrana ni le dieta, je način prehranjevanja, ki vam ponudi povsem novo izkušnjo v življenju. Se sliši nenavadno? Pa ni! S presno hrano boste spoznali popolnoma nov vidik prehranjevanja: hrano ne boste ne kuhali, ne pekli in ne cvrli, jedli jo boste surovo.

KOPRIVA
Koprivo so že od nekdaj uporabljali za čiščenje organizma, pospeševanje presnove in izločanje strupenih snovi iz telesa. Učinkovito deluje na sečne poti in odvaja vodo iz telesa. Njena lastnost je tudi ta, da znižuje krvni sladkor in pomaga pri revmatičnih bolečinah. Povezana pa je tudi s številnimi vražami.

VIDEO: Preživite praznike bolj zdravo!
Prav zaradi prazničnih jedi imajo v tem času mnogi težave s prebavili, z bolečinami v trebuhu in z zgago, ki jo največkrat povzroči orehova potica. Če so orehi tudi za vas pretežki, si letos za spremembo omislite pehtranovo potico.

Pomoč diabetikom
Pečen in pire krompir za diabetike nista primerna, ker imata izrazito visok glikemični indeks. Mit o prepovedanem sladkorju pri diagnozi diabetesa pa je na trhlih nogah.