tveganje

Uničuje rakave celice, znižuje holesterol, zmanjšuje apetit
Strokovnjaki govorijo o vse več pozitivnih učinkih, ki jih ima avokado na zdravje. Uničuje rakave celice, preprečuje njihov nastanek, znižuje holesterol, ščiti srce, lepša polt, celo apetit zavira in tako pomaga do bolj zdrave postave.

Kaj bi morali vedeti o krompirju?
Če ga ne uživate ocvrtega ali prelitega z mastno omako, je krompir mnogo bolj zdravo živilo, kot si mislite. Pravzaprav je njegov doprinos k zdravju prav izjemen. Poskrbi za možgane, srce in ožilje, ščiti pred rakom ...

To bi morali narediti, da preprečite raka
Eden vodilnih onkologov na svetu dr. William Nelson pravi, da bi vsaka oseba pri dvajsetih pa tudi pozneje naredila ogromno zase, če bi upoštevala pet njegovih nasvetov. Z njimi je mogoče preprečiti raka.

To se zgodi, če vsak dan pijete kavo
Kavo si vsak dan privoščite brez slabe vesti. Poskrbela bo, da boste srečnejši, imeli boste bolj zdrave možgane in manjše tveganje za razvoj nevarnega diabetesa tipa dva. A ne pretiravajte. Čisto nič ni zdravo v prevelikih količinah.

Nehajte piti mleko z 1,5 % maščobe
Nehajte piti mleko z manj maščobe, pravijo strokovnjaki. Bolj zdravo naj bi bilo polnomastno. Dve novi študiji sta pokazali, da zmanjša tveganje za razvoj sladkorne bolezni in celo pomaga izgubiti odvečne kilograme.

3 okusne sestavine, ki jih morate dodati svojemu zajtrku
Te tri sestavine najlažje dodate k svojemu zajtrku. Ta je tudi najbolj pomemben obrok dneva, saj vam po dolgem postu, ki ste ga naredili med spanjem, da energijo za nov dan. Cimet, kakav in kokos naredijo zajtrk bolj okusen ter še zaščijo vaše srce.

5 znakov, da ne uživate dovolj kalija
Kalij je v bananah, suhih slivah, sladkemu krompirju, korenju, jogurtu. Če ga ne uživamo dovolj, to vpliva na vsako celico v našem telesu ter povzroča vrsto težav: od nenehne napihnjenosti do razbijanja srca ali prehitre utrujenosti.

Vas peče zgaga? Tu je preprosta rešitev
Po obilnih večerjah in nekaj kozarcih alkohola, ki si jih pogosto privoščimo v veselem decembru, se lahko pojavi pekoča bolečina za prsnico ali zgaga. Bolečino lahko spremlja še občutek dvigovanja hrane ali kiselkast okus v ustih. Včasih prihaja tudi do bolečin v želodcu, napihnjenosti ali slabosti po obroku. A vseh teh težav se lahko znebite v manj kot 30 minutah.

Tu so razlogi, zakaj bi ga morali piti redno
Babice so imele prav, ko so svetovale, naj redno uživamo jabolčni kis. Če ga boste pili prav vsak dan, si lahko celo podaljšate življenje, je pokazala zadnja raziskava strokovnjakov.

Novo upanje za bolnike z rakom prostate
Novo zdravljenje z laserjem prinaša novo upanje za bolnike z rakom prostate, saj omogoča zdravljenje v začetni fazi raka, ko sicer bolnikom priporočajo le opazovanje raka. Zdravljenje je manj invazivno, učinkovitejše in ima manj stranskih učinkov..

Kako naravno odplaviti toksine iz telesa?
Naša telesa vsak dan predelujejo toksine, ki jih prejmemo preko hrane in iz okolja. To je povsem naravni proces, na katerega je naše telo pripravljeno. Celo najbolj zdrav človek na svetu ima v sebi toksine. A ko je količina toksinov v našem telesu prevelika, telo pa preobremenjeno, se lahko pojavijo težave pri izločanju le-teh.

Poglejte, kaj se zgodi s telesom, če pojeste dve zreli banani na dan
Banane so bogat vir zdravih hranil. Vsebujejo veliko kalija in antioksidantov, ki nas varujejo pred rakom. Bolj kot je zrela banana, več hranilnih snovi vsebuje. Preverite, kaj se zgodi s telesom, če vsak dan pojeste dve zreli banani.

Se starate hitreje kot vrstniki? Ti ukrepi bodo pomagali
Se starate hitreje kot vaši vrstniki? Vam niso všeč gubice, ki jih vidite v ogledalu. Morda je čas, da opustite nekaj navad, zaradi katerih se starate hitreje. Tu je seznam najpogostejših navad, ki pospešujejo staranje.

4 jogijske poze proti stresu
Stresu se danes ne moremo izogniti, zato je pomembno, da najdemo tehnike, s katerimi se ga lahko otresemo. Joga je odlična za to, saj z njo pregibamo svoje telo in umirimo duha.

Igralka skozi svojo izkušnjo z rakom opozarja na simptome, ki jih je treba poznati
Igralko Cobie Smulders poznamo iz serije Kako sem spoznal vajino mamo. Nedavno je na spletni strani še ene znane televizijske igralke Lene Dunham - lennyletter - spregovorila, kako je bilo, ko se je stara le 25 soočila z diagnozo raka na jajčnikih. S tem bi rada opozorila na simptome, ki jih je treba poznati.

5 pravil, če imate visok holesterol
Kakšna so pravila prehranjevanja, če se spopadate s previsokim holesterolom? Kaj bi bilo dobro vključiti v svoje obroke, čemu pa se je absolutno treba odreči, da bi svoj holesterol znižali in tako občutno zmanjšali svoje tveganje za prezgodnjo smrt?

Zakaj bi morali nujno vsak dan pojesti tole?
Če bi vsak dan pojedli 20 gramov oreškov in semen, bi občutno zmanjšali svoje tveganje za pojav bolezni srca in raka. Samo s to majhno količino hrane bi zmanjšali tveganje za prezgodnjo smrt za kar petino. Največ antioksidantov imajo sicer orehi, sončnična semena in pri nas manj znana vrsta – pekani.

To se zgodi, če predolgo sedite
Danes imajo mnogi sedeče delo, kar pomeni, da večino svojega aktivnega dela dne presedijo. To lahko z leti prinese resne posledice na naše telo, še posebej, če tudi preostali del dneva preživimo na kavču. Sčasoma to privede do slabe drže, bolečin v hrbtu in ramenih in celo do večjega tveganja za debelost, bolezni srca in ožilja in diabetes.

Vitamina D: Ga pojeste dovolj?
Vitamin D je pomemben vitamin, saj krepi imunski sistem in nas varuje pred boleznimi srca in ožilja, kapjo in pred nekaterimi oblikami raka. Bolje ga poznamo tudi kot vitamin, ki preprečuje zlome kosti in krepi zdravje zob. Ker je v tem času manj sončnih dni in nam pogosto primanjkuje vitamina D, je dobro, da vemo, kako ga lahko pridobimo.

2 naravni snovi, ki bosta prečistili vaše črevo
Čiščenje črevesja je dober način, da iz telesa odplaknete odvečne toksine in prebavi podarite nov začetek. To lahko storite na blag in naraven način z dvema sestavinama, ki ju zagotovo imate v kuhinjskih omaricah. Z njima si boste lahko hitro povrnili dobro počutje.

Ne vitamin C - v resnici imunski sistem krepi to ...
Želite okrepiti svoj imunski sistem? Potem uživajte prehrano, ki vsebuje dovolj vlaknin, pravijo ameriški znanstveniki. Naš imunski sistem je v našem črevesju. Da bi bil krepak, moramo poskrbeti torej za zdravo črevesje.

Prehrana z veliko mesa je lahko nevarna
Ženske srednjih let, ki se držijo Atkinsonove diete, imajo večje tveganje za odpoved srca, pravijo strokovnjaki. Po tej znani dieti se prehranjujejo tudi številne zvezdnice, med njimi igralki Jennifer Aniston in Gwyneth Paltrow.

Moški, pozor! Samo eno pivo na dan lahko povzroči tole ...
Samo ena pločevinka piva na dan (0,5 l) poveča tveganje za razvoj raka prostate za kar petino, pravijo avstralski strokovnjaki. Vsakodnevno pitje alkohola poveča tudi tveganje za druga rakava obolenja, kot sta rak dojke in rak debelega črevesa.

Zdravljenje z roko v roki
"Nisem čudodelnik in ne obljubljam čudežev, sem le opora in pomoč pri zdravljenju različnih bolezni," pravi svetovno znani ruski zdravilec dr. Maksim Osipov, magister ljudske medicine, ki ga zaradi visoke ravni znanja in uspehov pri zdravljenju uvrščajo med deset najboljših zdravilcev na svetu.

To povzroči večje tveganje za kronično bolezen in odpoved ledvic
Če vas mučijo težave z zaprtjem, to vpliva tudi na ledvice. Za 13 odstotkov večje tveganje imate za pojav kronične bolezni ledvic ter kar za 9 odstotkov večje tveganje za odpoved ledvic. Ameriški strokovnjaki tudi svetujejo, kako to preprečiti.

Priljubljena hrana, ki lahko povzroči raka črevesja
Bel kruh, piškoti, procesirana hrana na sploh, sladkarije, tudi margarina. To je hrana, ki vsebuje določene aditive in emulgatorje, ki so jih ameriški znanstveniki povezali s povečanim tveganjem za raka črevesja.

Le ena pijača na dan lahko povzroči sladkorno bolezen
Vsakodnevno pitje sladkih gaziranih pijač ima nevarne posledice, so opozorili strokovnjaki. Samo ena sladka gazirana pijača na dan je dovolj, da močno povečate tveganje za sladkorno bolezen tipa 2.

Kakšno kuhanje poveča tveganje za bolezni srca?
Škotski raziskovalci so odkrili, da je najbolj zdravo kuhanje na nižjih temperaturah. Pri obdelavi hrane nad 150 stopinj naj bi se namreč sproščale strupene snovi, ki lahko povečajo tveganje za bolezni srca.

Preberite, kako vam lahko pomagajo paradižnik, špinača in ohrovt
Paradižnik vsebuje veliko likopena, špinača in ohrovt pa luteina. To sta dve hranili, ki ščitita našo kožo. Če uživamo dovolj paradižnika, špinače in ohrovta, bomo kasneje dobili gubice, naša koža bo bolj zaščitena pred poškodbami, ki jih povzroča UV sevanje.

Eno jajce na dan ima odličen učinek
Jajca so dolgo veljala za sumljivo živilo, sedaj pa vse več raziskav kaže, da nam v zmernih količinah ne škodijo. Eno jajce na dan naj bi zmanjšalo tveganje za kap za 12 odstotkov, pravijo ameriški znanstveniki.