vitamini v prehrani

7 živil za povečanje odpornosti
V času prehladnih obolenj je dobro, da poskrbite za svoje telo in namesto hamburgerjev, čipsa, čokolade in drugih nezdravih prigrizkov, uživate zdravo hrano, ki vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, da zaščitite telo pred virusi in bakterijami. Preverite, s katero hrano si lahko povečate odpornost.

Nohti razkrivajo resnico o vašem zdravju!
Se vam nohti lomijo ali so čudne barve? Vašemu telesu očitno primanjkuje vitaminov in mineralov. Prav tako na krhost vaših nohtov vplivajo uporaba sredstev za odstranjevanje laka, uporaba umetnih nohtov ali delo na vrtu brez rokavic.

KUMARA
Kumaro so poznali že v antiki. Izjemno cenjena pa je bila tudi med zdravilci v Indiji, iz koder izvira. Njena dobra lastnost je tudi ta, da jo lahko uporabljate čez celo leto, četudi pride njen okus najbolj do izraza prav poleti. Je zelo zdrava, zato si jo v vročih poletnih dneh privoščite v osvežilni solati.

REDKEV
Redkev je zelo razširjena, zdrava in uporabna zelenjava. Pomaga pri težavah z jetri in žolčem. V kombinaciji z medom pa je zelo dobro zdravilo proti kašlju. Ta zdravilna zelenjava je ena izmed najstarejših vrst zelenjave, kar jih človek pozna.

ŠPARGELJ
Šparglji so ena od prvih vrst pomladne zelenjave, ki vam po dolgi in mrzli zimi povrnejo minerale in vitamine, ki jih potrebujete, da lahko v pomlad vstopite polni energije. Pravijo jim tudi znanilci pomladi, saj se njihova sezona začne v začetku aprila, na Primorskem že nekoliko prej, njihov vrhunec pa je prav med prvomajskimi prazniki.