Vizita.si

živilo

Bolezni 05. 05. 2012 08.02

Preproste navade preprečijo kap!

Tveganje, da vaše življenje prezgodaj konča srčni napad, lahko močno zmanjšate, če spremenite nekatere življenjske navade. Na vašo usodo lahko vplivajo že manjše spremembe.

Zdravje 29. 03. 2012 14.44

Ste že preizkusili kamut?

Že poznate kamut? Bližnji sorodnik pšenice je polnozrnato žito, ki je ponavadi pridelano povsem organsko ter vsebuje kopico zdravih hranil.

Zdravje 16. 01. 2012 14.00

Zakaj imate napihnjen trebuh?

Je vaš trebuh napihnjen, četudi niste ničesar pojedli? Želodec se vam zdi poln, četudi ne bi smel biti. Napihnjenost je res nadležna in za povrh še neprivlačna težava, zato čim prej ugotovite, kaj jo povzroča.

Bilke 27. 12. 2011 07.59

Pira velja za idealno živilo

Pira ustreza vsem zahtevam idealnega živila, saj je bogat vir beljakovin, ogljikovih hidratov ter vitaminov. Je odličen nadomestek bele moke in ima dolg seznam zdravilnih učinkovin.

Zdravje 03. 11. 2011 08.46

Je obrezana plesniva hrana nevarna?

Vam je škoda zavreči hrano, ki jo je ravno načela plesen in jo zato raje obrežete ter zaužijete? V nekaterih primerih je tovrstno početje povsem varno, v nekaterih pa lahko privede do nevarnosti.

Bilke 14. 10. 2011 08.31

Katera živila so za ženske nepogrešljiva?

Pravil zdrave in uravnotežene prehrane bi se morali držati vsi, tako moški kot ženske. A nekaterim živilom se predvsem pripadnice nežnejšega spola ne bi smele odreči, saj so za njihov organizem še posebej koristna.

Zdravje 07. 10. 2011 15.42

Okrepite imunski sistem in ubežite virusom

Smrkanje, kihanje, kašljanje in pekoče žrelo v jesenskem času niso prav nič redke težave. Vendar pa lahko vaše telo zaščitite pred nadležnimi virusi in bakterijami tako, da okrepite svoj imunski sistem.

Bilke 04. 10. 2011 11.01

Jesenske dobrote za boljše zdravje

Jesen ponuja obilo dobrot, ki blagodejno vplivajo na naš organizem. Zaradi vitaminov, mineralov in drugih zdravju koristnih snovi jih je v teh hladnejših delih leta, ko nam rada pade odpornost in so spet na pohodu razna obolenja, koristno jesti v zadostnih količinah.

Zdravje 23. 09. 2011 08.16

Zakaj moramo piti mleko?

Mleko in mlečne izdelke bi morali uživati vsak dan tako otroci kot odrasli. Zakaj je uživanje teh izdelkov tako pomembno ter katere in koliko jih moramo na dan zaužiti, so nam zaupali strokovnjaki.

Koža 23. 09. 2011 08.19

Znebite se podočnjakov

Ste se dobro naspali, vendar zjutraj ob pogledu v ogledalo še vedno vidite samo velike podočnjake? Na žalost pomanjkanje spanja in utrujenost nista edina krivca za potemnjeno kožo pod očmi, zaradi katere ste takoj videti veliko starejši.

Lepota 18. 09. 2011 08.29

Živila za vedno ploski trebušček

Sanjate, da bi razkazovali vedno ploski trebušček, pa čeprav morda ne telovadite redno? Vaše sanje lahko dejansko postanejo resničnost, če vsak dan uživate določeno hrano, ki ne napenja, ne napihuje in ne širi vašega pasu z maščobnimi blazinicami.

Zdravje 02. 09. 2011 09.16

Kaj vse je lahko krivo za slabši sluh?

Hrup pa tudi bolezni, kot so ošpice, herpes zoster, mumps, diabetes ali možganska kap, lahko povzročijo okvare sluha. Temu seznamu pa so strokovnjaki v zadnjem času pripisali še mnoge druge nevarnosti – denimo pasivno kajenje ali uživanje viagre.

Zdravje 12. 06. 2011 08.24

S čim si pomagati, da boste hitreje shujšali?

Pri hujšanju je zelenjava skorajda nepogrešljiva. Vsebuje namreč veliko vitaminov in mineralov ter ima razmeroma malo kalorij. Predstavljamo vam zelenjavo, s pomočjo katere ne boste le vitki, temveč tudi zdravi, priprava takšnih obrokov pa vam bo vzela le malo časa.

Zdravje 12. 05. 2011 08.37

Vsake toliko si privoščite drugačna jajca!

Ste se naveličali jesti kokošja jajca in bi radi poskusili tudi kaj drugačnega? Predstavljamo vam še nekaj vrst jajc, ki vsebujejo ogromno hranilnih snovi in so prav tako odlična za vaše zdravje.

Bilke 28. 04. 2011 15.12

Privoščite si vsestransko rabarbaro!

Rabarbara ima poseben zemeljski in rahlo kiselkast okus. V zdravstvu so osušeno korenino rabarbare uporabljali za zdravljenje širokega spektra bolezni, njena stebla pa predvsem za prebavo.

Alergije 28. 04. 2011 07.59

Šest mitov o spomladanskih alergijah

Čeprav je pomlad čas prebujanja narave in čas, ko vse ozeleni in zacveti, marsikomu prav to povzroča največje težave, predvsem zaradi alergij. Preverite, kateri nasveti o naravnih načinih preprečevanja in zdravljenja alergije vam ne bodo pomagali!

Zdravje 11. 04. 2011 08.14

Zakaj je sir zdrav?

Sir je za številne ljudi eno od najbolj priljubljenih živil, a kljub temu se mu nekateri izogibajo, saj menijo, da povzroča debelost in ni preveč zdrav. A kakšna je resnica?

Zdravje 06. 04. 2011 08.40

Kaj pomaga pri hujšanju?

Polivke, narejene iz živalske ali rastlinske maščobe, je treba izbirati in odmerjati previdno, da z njimi ne bi škodili videzu ali zdravju. Še bolje je, če jim dodamo dišave in začimbe. Katere izbrati?

Bilke 30. 03. 2011 07.58

Učinkovito nad vratne gube z domačimi pripravki

Vratne gube niso nič kaj prijetnega videza. Če mučijo tudi vas, vam predstavljamo nekaj enostavnih načinov, kako se jih znebiti s povsem naravnimi pripravki, ki jih lahko naredite sami doma.

Zdravi z 25. 03. 2011 08.08

Pet zamisli za zdrav in okusen zajtrk

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, saj prebudi metabolizem, ki se je čez noč upočasnil, in nas hkrati napolni z energijo za precejšen del dneva. Seveda pa je zelo pomembno, da je prvi jutranji obrok hranljiv, zdrav in okusen. Tukaj je nekaj zamisli, kaj jesti za zajtrk.

Novice 02. 03. 2011 09.47

Okus se nam izoblikuje v prvih mesecih življenja

Obdobje od dveh do petih mesecev po rojstvu je odločilnega pomena za izoblikovanje našega okusa, pravijo strokovnjaki s filadelfijske univerze. Pri vsem tem pa glavno vlogo igra dojenje.

Zdravje 21. 02. 2011 08.16

Jogurt – najstarejši mlečni izdelek

Jogurt velja za najstarejši mlečni izdelek, saj je bil prvič omenjen že pred 7000 leti. Kljub temu da ga poznamo že toliko časa, pa njegove zdravilne lastnosti postajajo prepoznavne šele v zadnjih desetletjih. Zakaj je jogurt tako zdrav?

Zdravi z 17. 02. 2011 11.22

Som v limonini omaki

Ribe so bogat vir omega-3 maščobnih kislin, zato so koristno živilo za zdravo srce in ožilje. Tokrat vam predstavljamo preprost recept za pripravo sladkovodne ribe soma, ki vam ne bo vzel veliko časa.

Zdravje 01. 02. 2011 15.25

5 razlogov, zakaj ste še vedno debeli

Nekaterim ljudem kljub ogromno vloženega truda in odrekanju nikakor ne uspe shujšati. Predstavljamo vam pet najpogostejših napak, ki preprečujejo izgubljanje odvečnih kilogramov.

Bilke 19. 01. 2011 08.18

Z bučo nad celulit

Buče so bogate z vlakninami, kalijem in betakarotenom, zato veljajo za enega najboljših naravnih sredstev proti celulitu. Pomagajo pri oblikovanju postave in ohranjanju telesne teže.

Bilke 14. 01. 2011 08.10

Z ovsom nad holesterol in diabetes

Oves je pravo 'superživilo'. Je odličen za zniževanje holesterola, pomaga pri skrbi za zdravje srca in ožilja ter jeter in je celo v pomoč pri sladkorni bolezni in hujšanju!

Zdravje 05. 01. 2011 22.23

Hujšajte z negativnimi kalorijami!

Bi radi veliko jedli in pri tem hujšali? Čeprav je slišati nemogoče, je to povsem mogoče. Pomembno je le, da uživate čim več živil, za prebavo katerih organizem porabi več energije kot jo z zaužitjem dobi.

Bilke 30. 12. 2010 09.42

Z medom nad glavobol

Zajtrk s polnozrnatim kruhom in medom je idealen za "zmačkana" jutra, trdijo britanski kemiki. Poleg tega so razkrili še nekaj majhnih trikov, s katerimi lahko preprečite hude glavobole in slabost dan po naporni noči.

Bilke 20. 12. 2010 10.28

Matični mleček – vir življenja in plodnosti

O matičnem mlečku, kraljevi čebelji hrani, ne vemo prav veliko, saj nam niso znane niti vse njegove sestavine. Vemo pa, da je izjemno mogočna zdravilna učinkovina, ki povečuje plodnost, krepi imunski sistem in pomirja. Ne le to, znižuje tudi holesterol in pomaga pri zdravljenju neštetih bolezni.

Holesterol 05. 11. 2010 08.54

Koliko vrst holesterola poznate?

V našem telesu obstajata dve vrsti holesterola: LDL-holesterol (Low-Density Lipoprotein cholesterol), kar prevedeno pomeni lipoproteinski holesterol male gostote, in HDL-holesterol, (High-Density Lipoprotein cholesterol), holesterol velike gostote.

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 996